Str 11 z 17 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2011-06-05 00:05:57 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
andyopole | Post #2 Ocena: 0 2011-06-05 00:08:11 (14 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Cytat: 2011-06-05 00:00:48, paposki19 napisał(a): No to Andy zazdroscimy ci.....te feromony wspomagaja Twoje jakzesz sympatyczne powaby ![]() Stad wniosek,ze komarzyce w Suffolk nie mogly oprzec sie Twojej krwi H he, te feromony przy ktorych teraz pracuje w obecnym moim kraju sa dla roznych szkodnikow grasujacych w sadach i lasach. Niedawno na mojego bossa usiadl byl kornik, zastanawialismy sie czy chcial go zjesc czy bzyknac. Na osobniki homo sapiens plci przeciwnej te feromony nie dzialaja, pozostaje moj urok osobisty i uroda (radiowa). RZeczywiscie jest taki jeden feromon ktorym gdy sie zabrudzic nie zakladajac np. rekawiczek to potem przez kilka miesiecy strach do sadu wejsc, robaczek nazywa sie Cydia pomonella. ![]() |
Dwunasty | Post #3 Ocena: 0 2011-06-05 00:10:36 (14 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2011-06-05 00:05:57, skokwbok1 napisał(a): Pierwsza wyplata £150/week. Patrzcie to aż tak dużo się nie zmieniło, tyle tylko że w 1991 150 funtów to było kupę kasy nawet w UK. |
paposki19 | Post #4 Ocena: 0 2011-06-05 00:20:37 (14 lat temu) |
Z nami od: 19-11-2007 Skąd: SUFFOLK |
Toz to piekne imie jak dla "robaczka"....Cudia...he,he,he
O Nadziejo...
Matka glupich Cie nazwali-ludzie glupi,ludzie mali...
|
krunschwitz | Post #5 Ocena: 0 2011-06-05 00:26:37 (14 lat temu) |
Z nami od: 21-05-2006 Skąd: trzeci kamień od Słońca |
Cytat: 2011-06-05 00:08:11, andyopole napisał(a): H he, te feromony przy ktorych teraz pracuje w obecnym moim kraju sa dla roznych szkodnikow grasujacych w sadach i lasach. Niedawno na mojego bossa usiadl byl kornik, zastanawialismy sie czy chcial go zjesc czy bzyknac. Na osobniki homo sapiens plci przeciwnej te feromony nie dzialaja, pozostaje moj urok osobisty i uroda (radiowa). RZeczywiscie jest taki jeden feromon ktorym gdy sie zabrudzic nie zakladajac np. rekawiczek to potem przez kilka miesiecy strach do sadu wejsc, robaczek nazywa sie Cydia pomonella. ![]() Owocówka jabłkóweczka -Cydia pomonella Życie jest krótkie. Praca jest dla tych, którzy nigdy życia nie zrozumieją. Bezczynność nie poniża człowieka. Kto umie patrzeć dobrze, ten ją odróżnia od lenistwa.
|
|
|
Adacymru | Post #6 Ocena: 0 2011-06-05 00:36:14 (14 lat temu) |
Konto usunięte |
Pamietam rozmowe na bramce w Dover; pan pyta czy mam wystarczjaco pieniedzy na przezycie w UK, a ja bez myslenia (albo z nerwow) zapytalam ile koztuje pogrzeb w UK... pan sie usmial i przysteplowal paszport zyczeniem milego pobytu (turystycznego
![]() ![]()
Ada
|
Dwunasty | Post #7 Ocena: 0 2011-06-05 00:43:23 (14 lat temu) |
Konto usunięte |
Tylko raz bylem w Dover(ten pierwszy raz) i chociaż miałem w paszporcie wbitą wizę (work permint dependant) to trzęsłem porami
![]() aha i miałem kurtkę z napisem ESCAPE ![]() ![]() ![]() |
Vivienne | Post #8 Ocena: 0 2011-06-05 08:03:33 (14 lat temu) |
Z nami od: 26-01-2010 Skąd: London |
Pierwszy dzien Swiat Bozego Narodzenia. Hotel w centrum Londynu. A potem kolacja swiateczna przygotowana przez moja przyszla tesciowa. Oczywiscie waskie i strome schody, dwa krany.
W parku Greenwich dzieciaki biegajace koszulkach po trawniku i mnostwo zieleni. Oczywiscie rowniez "multi -kulti" i obrzydliwie otyle osoby na ulicach. |
berenika | Post #9 Ocena: 0 2011-06-05 09:17:56 (14 lat temu) |
Z nami od: 30-12-2009 Skąd: EM |
Srodek lata 2005, na ulicach ludzie w letnich ubraniach a ja w grubym golfie, myśląca jak im nie zimno bo mnie telepało z zimna
![]() Zdziwienie jak u wszystkich; gdy trzeba było podłączyć tel do ładowarki a tu wtyczka nie pasuje, sznurek do zapalania światła w łazience i wrażenie że jak mocniej toto pociągnę to sufit na mnie runie ![]() Najgorzej jednak było jak poszłam do sklepu po chleb, szukałam chleba takiego jaki jadałam w pl(niekrojonego i niezapakowanego) miły pan o orientalnej urodzie zapytał czego szukam i był wielce zdziwiony i chyba uznał ze mam problemy ze wzrokiem bo stałam obok skrzynek z tostowym. Na moje pytanie czy nie ma innego pokazał mi te ich "naleśniki" z dwojga złego wybrałam tostowy. Pamiętam też jak bardzo przytyłam w kilka miesięcy po przyjezdzie, nic mi nie smakowało-jedynie słodycze miały taki sam smak jak w Polsce więc jadłam słodycze ![]() ...zawsze warto być człowiekiem choć tak łatwo zejść na psy...
|
Lola40 | Post #10 Ocena: 0 2011-06-05 09:54:31 (14 lat temu) |
Z nami od: 06-10-2010 Skąd: Manchester |
wiosna 2009, praca zalatwiona przez agencje 2 w 1/ mieszkalam i opiekoawlam sie starszym panem/ Przez pierwsze dwa tygodnie praktycznie zadnych obowiazkow poza wynoszeniem smieci./ wszystkim zajmowala sie rodzina/ pomimo to wyplata i to jaka! Zinterpretowalam to, ze zupelnie nie przypadlam im do gustu i sa to pieniadze na bilet powrotny przekazane w eleganckiej formie ![]() Co mnie zaskoczylo slodki, rozowy wystroj domu jak dla lalek. Starszy Pan z ogromna energia i wspanialym poczuciem humoru, zachowujacy sie czesto jak nastolatek. No i to, ze wszyscy "stawali na glowie" abym sie tam dobrze czula. Moje zaklopotanie gdy Panowie zwracali sie do mnie"darling" /pozniej zrozumnialam ,ze w UK wszyscy sa "kochani"/ To mial byc tylko krotki wyjazd a zostalam tam blisko dwa lata. Pozniej nie zawsze bylo tak rozowo, czasem byly trudne chwile ale ta rodzine bede wspominac baaardzo cieplo i z ogromna wdziecznoscia, ze okazali mi tyle cierpliwosci i zyczliwosci gdy stawialam pierwsze kroki na angielskie ziemi. ![]() Od miesiaca jestem w Polsce ale juz mysle o powrocie mam nadzieje, ze mi sie uda i ze znow dopisze kolejny fajny rozdzial w mimm zyciu. Pozdrawiam Wszystkich ze slonecznej i upalnej Polski!!! i prosze trzymajcie kciuki za moj szybki powrot do UK. |