MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Kociaki plus Piesa - czyli moje male ZOO ;-)

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 97 z 113 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 96 | 97 | 98 ... 111 | 112 | 113 ] - Skocz do strony

Str 97 z 113

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

hanibal36

Post #1 Ocena: 0

2012-07-14 14:27:36 (13 lat temu)

hanibal36

Mężczyzna

Z nami od: 09-01-2012

dziekuje za odpowiedzi, nie umiem cytowac po kolei ;p

12. tak, bede chcial ubezpieczyc kota, co do kuwety to dzis zona miala luz, bo narobil do kuwety wlasnie i nie musiala sprzatac z dywanu hehe :)

zaraz dzidzia moja wstala, potem edytuje

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2012-07-14 14:52:27 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

kociefraszki

Post #3 Ocena: 0

2012-07-14 14:55:10 (13 lat temu)

kociefraszki

Kobieta

Z nami od: 24-03-2011

Hanibal, to co piszesz o oczkach i nosku... Koniecznie musi zobaczyc wet. Mam lekka schize na tym punkcie, ale zaniedbane kocieta czesto lapia tzw. koci katar - schorzenie wywolywane przez 2 wirusy, nieleczone moze prowadzic do slepoty i zgonu. Wczesnie "zlapane" latwo sie leczy. Mam pomysl... Przywiozlam z Polski jeszcze Immunodol Cat - beta glukan przeznaczony dla kotow. Jedna z moich kotek ma powiklania po kocim katarze wlasnie i od czasu do czasu wymaga wsparcia systemu immunologicznego.(A potem starydow dla odmiany bo zaczyna sie zabawa z plytka eozynofilowa, ale ona juz tak ma.:-Y) Jesli wet potwierdzi ze kociak ma infekcje wirusowa, napisz mi priwa i wyslalabym Wam opakowanie. To sa tabletki, niektore koty wcinaja je same, innym trzeba podac silowo, dosc ze w Polsce podawalam to dwumiesiecznym kociakom z kocim katarem i na doleczaniu po panleukopenii i sie sprawdzalo. Kotkowi pysiol przemywaj letnia woda, oczyszczaj nosek i oczka. Gdyby oczka zaczely sie sklejac, ropiec - natychmiast wet.

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

hanibal36

Post #4 Ocena: 0

2012-07-14 15:07:49 (13 lat temu)

hanibal36

Mężczyzna

dobra jestem, wiec od pczatku

dzieki Wam za dobre rady.

Umowilem sie do veta, ale dopiero na srode.
Kotek ( zgredek ) juz robi do kuwety. Wlasnie zakopal to i owo :). Musze go zanosic do jedzenia i mysle ze dobrze wcina. Siedzi caly czas na oknie, ale juz nie syczy, da sie normalnie wziasc. Tylko po daniu na ziemie jeszcze ucieka. Umyl sobie dzis lapy, ale czesto miauczy, tak jakby go cos bolalo, z tak piskliwie. Caly parapet jest z malutkich czarnych kropek. Mniejsze niz ziarenka cukru, on ma to w calej siersci. Wycieram parapet dosc czesto. Oczy przemylem mu woda, ale nosa niestety nie idzie wytrzec. Raczej to strupki z krwia. oczy mu sie nie sklejaja, jak narazie, pilnuje zeby pyszczek mil czysty.

kot mjego kuzyna tego nie ma. Kuzyn mieszka sam bez dzieci i kot nie wychodzi z pokoju. Tez juz mu robi do kuwety.

kociefrszki, napisze napewno co bylo u veta. Jesli cos niepokjcego zauwaze to sprobuje szybciej isc , moze emergency.

magic, dzieki, rowniez pozdrawia. czemu niby lepsza?? przeciez ja jestem najlepszy i najfajniejszy D

jak pojechalem po koty to na placu troche sie szwendalo, juz odrosnietych. Bylem u nich w domu, ale mysle ze te koty przyniesli z jakijs stodoly, bo to bylo jkies gospodrstwo.

to link do ogloszenia z ktorego kupilem. Mialy byc dwa rozne a sa 2 rude

http://www.pets4homes.co.uk/classifieds/57942-beautiful-kittens-taunton.html

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2012-07-14 15:14:52 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

kociefraszki

Post #6 Ocena: 0

2012-07-14 16:07:12 (13 lat temu)

kociefraszki

Kobieta

Hanibal, sprawdz co to zostaje po kocie na parapecie. Kropla wody w to i jesli sie rozpusci jak skrzepnieta krew to masz odchody pchel. Jesli to sie tak z grzdyla sypie to on jest mocno zapchlony. Jesli sie nie rozusci jak pisalam, to brud. Kurcze, zeby grzdylek nie byl taki dziki, to by mozna sprawdzic czy nie ma przyjaciol w futrze - pachwiny, brzuszek, pod pachami... Tam najlatwiej zobaczyc pchly. I na czole, tam gdzie siersc przed uszami jest rzadsza.

Kurcze, ja tu juz mialam dzikuny wygarniete z garazu od kolegi - dzika kotka mu sie tam okocila. Grzdylki po 5 tygodni mniej wiecej mialy, jeszcze nie bardzo umialy samodzielnie jesc, ale szybko sie oswoily, potem przekazalam je Cat Rescue bo w UK raczej nie mialam mozliwosci ich wyadoptowac, a organizacja owszem. Fajne sa takie gnojki.:-]

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

hanibal36

Post #7 Ocena: 0

2012-07-14 16:13:34 (13 lat temu)

hanibal36

Mężczyzna

ma pchly, to juz stwierdzone. Ide robic test z woda :)

Do góry stronyOffline

hanibal36

Post #8 Ocena: 0

2012-07-14 16:16:23 (13 lat temu)

hanibal36

Mężczyzna

rozpuscilo sie niestety jak krew, jak zona wroci to sprobuje fote zrobic jego pyska z bliska i siersci, masakra co on tam ma. Dobrze ze nie lazi nigdzie, tylko siedzi w jednym miejscu hehe.

Do góry stronyOffline

kociefraszki

Post #9 Ocena: 0

2012-07-14 16:20:41 (13 lat temu)

kociefraszki

Kobieta

Niee.. Jak ma pchly to test juz zbedny - to na pewno odchody insektow, a musi miec ich sporo skoro tak sie sypie. W takim ukladzie sugerowalabym jeszcze spray na pchly do domu i jesli gdzies siedzi na wykladzinach, tapicerkach itp poduszkach, to prysnac po odpchleniu kota. Bo pchly tylko glodne siedza na kocie, te najedzone zwykle dekuja sie w szparach podlogi, wykladzinach i tapicerkach i tam kombinuja prokreacje, tak ze jesli sie rozleza to po odpchleniu kota przyjdzie nowe pokolenie i... zacznie sie od nowa. Kurcze, kupiles kociaka, a masz jazde jakbys wzial dzikusa z ulicy. Temu co sprzedal naprawde sie nalezy jakas nauczka.

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

kora130

Post #10 Ocena: 0

2012-07-14 16:32:50 (13 lat temu)

kora130

Kobieta

Z nami od: 14-07-2012

Hej witam wszystkich ,jestem nowa na forum i postanowilam sie zalogowac bo przezywam dramat,dotyczy to mojego kota ,niespelna rocznego Desmonda ,ktory w zeszlym tygodniu zostal brutalnie zamordowany.Dezi zginal najprawdopodobniej z rak osoby mieszkajacej lokalnie,ktora ma pewno ogrodek w poblizu i mozliwe ze on chodzil zalatwiac tam swoje potrzeby...postanowilam o tym napisac ,bo bardzo mi ciezko i nie moge sie zupelnie pozbierac.Mieszkamy tu juz cztery lata i zawsze mialam takie poczucie ,ze to spokojna i bezpieczna okolica,niestety juz tak nie czuje.
W zeszly czwartek Desmond wyszedl z domu rano i juz nie wrocil,szukalismy go gdzie tylko mozliwe,a gdy nie wrocil na noc ,wiedzialam ze stalo sie cos zlego.W piatek wieczorem rozwiesilismy plakaty z jego zdjeciem ,blagajac wrecz o pomoc w odnalezieniu i wyznaczylismy nagrode finansowa.Niestety w sobote rano znalazlam go w ogrodku ,glowa lezala odcieta ostrym narzedziem,...PRZEPRASZAM wszystkich ze wprowadzam tutaj taki dolujacy nastroj ,ale nie radze sobie z tym i mam wrazenie ze z dnia na dzien jest u mnie gorzej.
Nigdy nie mielismy z nikim zatargow ,nikt nigdy nie zwrocil mi uwagi ze moje koty(bo jest jeszcze jedna kotka)niszcza czyjs ogrodek etc.Zawsze mialam takie wrazenie ze w tym kraju ludzie maja ogromny szacunek do zwierzat,jednak ludzie jak wszedzie, sa dobrzy i zli.Bardzo mi go brak!
Hanibal,nie martw sie mlody rudy niebawem sie oswoi i nabierze masy,ale napewno kontrola veta jest konieczna,zanieczyszczenia pod noskiem i zaropiale oczka czesta sa tez wynikiem pasozytow czyli trzeba go odrobaczyc,i na marginesie wiem,naprawde wiem co czujesz wzw ze zniknieciem sarszego rudego,to jest pustka...

Do góry stronyOffline

Strona 97 z 113 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 96 | 97 | 98 ... 111 | 112 | 113 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,