MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Kociaki plus Piesa - czyli moje male ZOO ;-)

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 96 z 113 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 95 | 96 | 97 ... 111 | 112 | 113 ] - Skocz do strony

Str 96 z 113

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Izzkaa

Post #1 Ocena: 0

2012-07-01 18:46:56 (13 lat temu)

Izzkaa

Kobieta

Z nami od: 17-02-2012

Nie chce zakladac nowego tematu wiec podlacze sie do tematu Nie_z_tej_bajki ;-)
U mnie na odwrot niz u autorki.
Kot jest,a chcemy psa.
Od jakiegos czasu myslimy o psie.
I tutaj troche sie martwie o tego mojego Flafika,jak zareaguje na psa w domu?
Kupilibysmy szczeniaczka,czyli pies na pewno kotu krzywdy nie zrobi,ale boje sie,zeby nie bylo na odwrot,ze to wlasnie kot podrapie psa,a co gorsza obrazi sie na nowego domownika,pojdzie sobie i juz nie wroci..

Czy ktos mial taka sytuacje,ze mial kota,juz doroslego kota,moj ma prawie dwa lata i w domu zjawia sie nagle szczeniak?? Jakie byly reakcje obu stron??
Isskaa :-8

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

hanibal36

Post #2 Ocena: 0

2012-07-13 13:42:28 (13 lat temu)

hanibal36

Mężczyzna

Z nami od: 09-01-2012

qrde nie widzialem tematu i zalzylem nowy, ale jak pozwolicie to skopiuje tutaj,a 12 poprosze o zamkniecie tamtego co zalozylem :)

Od jakiegoś czasu do naszego domu przychodził kot, super rudzielec, mial niecaly rok. Był czyściutki, zadbany, wylegiwał sie u nas na schodach. Nie wiem czy był czyjś czy nie, ale najwiecej czasu u nas spedzał. Zaczął zostawać na noc, ani myślal wyjśc z domu. troche kaski w niego zainwestowalismy. Po przeciwnej stronie w innym domu miał chyba brata bo ciagle tam sie z nim bawił. no i dupa, wyszedł z domu i więcej nie wrócił. Od ponad tygodnia go nie ma, jego brata też nie widać. Może ktoś ukradł?? Sam nie wiem. W domu smutno, dzieciaki płakały. Ehh szkoda gadać. Ogólnie to zawsze miałem psy i nigdy nie myslałem,że bedę miał kota.

No i wczoraj w necie wyczytałem odłszenie ze 2 kotki do sprzedania. Pojechałem z kuzynem on też wziął jednego. Przyjechalismy do domu, koty 8 tygodni. Dzikie jak jakieś dzikie koty :)

Ten nasz uciekł pod narożnik i za chiny nie chciał wyjsc. Kazda proba kontaktu konczyla sie syczeniem i prba drapania i gryzienia. Kupe w nocy oczywiscie zrobil kolo kuwety. Złapalem go wczoraj, poogladalem, brudne uszy, pod oczami to samo, zapchlony ze szkoda gadac. w ogloszeniu było
Beautiful kittens, litter trained and wormed.
males and female
8 weeks old and ready to go.
call or email for more info

fajne foty na fotelach, a tak naprawde to te koty chyba byly w szopie jakiejs trzymanej. Jest taki chudy ze az zal serce sciska. Troche zjadl, nie za duzo. Teraz znow siedzi pod naroznikiem.

No to sie wyzalilem, a teraz mam kilka pytan

- kiedy kotek się oswoji??
- isc do veta odpchlic czy kropelki ze sklepu wystarcza??
- obciac mu pazury?? ( tamtemu pierwszemu obcialem) mam 2 latka w domu troche sie boje o jego buzie
- jakies szczepienia??
- kiedy wykastrowac??

nie wiem co jeszcze, mialem duzo pytan i zapomnialem :D

moj pierwszy rudzielec, buuuuuuuuuuu tesknie :(
Obrazek

tego mamy od wczoraj :)
malutki, chudziutki, same kosteczki, bidulek maly

Obrazek

[ Ostatnio edytowany przez: hanibal36 13-07-2012 13:46 ]

Do góry stronyOffline

hanibal36

Post #3 Ocena: 0

2012-07-13 13:55:38 (13 lat temu)

hanibal36

Mężczyzna

aha chcialem jeszcze dodac, ze ten pierwszy mial fajna siersc, bardzo puszysta i miekka, a ten jakby mial zfilcowana :/ i brudna.

Do góry stronyOffline

kociefraszki

Post #4 Ocena: 0

2012-07-13 14:18:02 (13 lat temu)

kociefraszki

Kobieta

Z nami od: 24-03-2011

Hanibal, odpisalam Ci w zalozonym przez ciebie watku. Kotek jest malutki bo mlodziutki, ale zapowiada sie na fajnego kota - zdazy nabrac cialka. Warto zeby wet sprawdzil go pod katem kociego kataru, skoro - jak piszesz - ma "brudne" oczy. W uszach moze byc brud lub swierzbowiec uszny - to sie prosto leczy.
Sprzedawcy kociaka to by warto nogi z d... powyrywac i dac do zabawy, ale dobrze ze kupiles malucha bo bedzie mial troskliwy dom.
Maly jest brudny bo w tym wieku jeszcze nie radzi sobie z pielegnacja futerka - nauczy sie.

[ Ostatnio edytowany przez: kociefraszki 13-07-2012 14:20 ]

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Nie_z_tej_bajki

Post #5 Ocena: 0

2012-07-13 14:23:11 (13 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Z nami od: 23-08-2010

Jesli chodzi o odpchlenie - jest za maly na kropelki. Trzeba specjalny spray od weta i w zaleznosci od wagi kociaka, tyle spryskac. Po 2-3 dniach mozesz go wykapac ( uwazaj na żyły :-] - swoje oczywiscie :-] ).
Szczepienie pierwsze juz teraz mozna - powtorka po miesiacu, kolejne po roku. Wet zaplanuje Ci je dokladnie, wiec lepiej zapytaj tam.
Wet go powinien tez obejrzec jak napisala kociefraszki, bo ten brud w uszach i oczkach nie brzmia ciekawie...

A temten rudzielec, jak bedzie chcial to wroci ;-).

Apropo's oswajania sie - to zalezy od kociaka ;-). Ale kilka dni i powinien zaczac sam przychodzic ;-).

[ Ostatnio edytowany przez: Nie_z_tej_bajki 13-07-2012 14:24 ]

Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

hanibal36

Post #6 Ocena: 0

2012-07-13 14:42:40 (13 lat temu)

hanibal36

Mężczyzna

dzieki kobietki za rady :)

ten sprzedawca to naprawde wrrrr. napisze mu dzis milego sms. Jeszcze chcial za jednego kociaka 40f :) na fotce jak sprzedawal sa kociaki fajnie na kanapie rozlozone, ciekawe czy to wogole te kociaki ze zdjecia co wzielismy hehe :D

Do góry stronyOffline

kociefraszki

Post #7 Ocena: 0

2012-07-13 14:45:03 (13 lat temu)

kociefraszki

Kobieta

Z nami od: 24-03-2011

Jesli odrobaczanie to nie szczepienie - nie wszyscy na raz. Proponowalabym najpierw pozbawic kota dodatkowych form zycia (jesli je posiada), a zaszczepic za jakies 2 tygodnie jak sie juz organizm z odrobalaczem upora. W uszach moze byc zwykly brud bo kociak nie radzi sobie jeszcze z myciem, ale biorac pod uwage warunki w jakich przebywal... Traktowalabym kociaka jak wzietego z ulicy, czyli na wstepie przeglad u weta. Zwroc uwage czy oczka sa brudne, czy ropieja, czy nie pojawia sie "trzecia powieka" (taka blonka widoczna czasem z bokow oka) i czy nie ma wycieku z noska.

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

hanibal36

Post #8 Ocena: 0

2012-07-13 21:30:26 (13 lat temu)

hanibal36

Mężczyzna

oczy a raczej to co mial pod nimi mu przetarlem i dzis ma to samo. Poza tym nosek ten pierwszy kot mial jasny, czysty rozowy, a ten boki dziurek ma takie same jak to pod oczami, jakby krew zakrzepnieta.

Moj kuzyn byl dzis u mnie( on wzial tego drugiego kociaka) to mowil ze ten jego to 2x wiekszy i dziki taki sam.

Ale ciesze sie bo moj juz dzis troche podjadl, posiedzial na oknie, i potem uciekl pod lozko do sypialni, szukalismy go z godzine :).

Czy moge zostawiac okno uchylone to na gorze?? czy raczej wyskoczy?? troche zaduch w domu hehe :)

Jutro podjade do veta, opisze mu kotka ze taki zabiedzony, brudny, zapchlony, moze po prosbie przyjmnie mnie szybciej. Nie chcialbym zeby ten kotek skakal mi w sypialni po lozku z towarzyszami w siersci hehe. Ale temu ze taki strachliwy to pozwiedzal juz caly dom:)

po jedzeniu dalem go do kuwety i zrobil siku hehe, ale sie cieszylem:D

na noc zostanie w livingroomie i pewnie rano bedziemy mieli niespodzianke, dobrze ze ide na nocke hehe :)

Do góry stronyOffline

Dwunasty

Post #9 Ocena: 0

2012-07-13 21:42:18 (13 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Postaw mu tam kuwetę to zrobi do niej.
Młody jest to jeszcze tak nie śmierdzi jak naszcza.
A do weta się przejdź, zobacz czy nie masz u siebie Rspc bo oni też mają a zawsze to taniej trochę.
Warto popytać o ceny bo różnice są niekiedy kolosalne.
Aha, jakbyś nie wiedział to te śmierdziele kosztują:))))

Jak już wszystko ogarniesz to pomyśl o ubezpieczeniu na kota.

Do góry stronyOffline

Nie_z_tej_bajki

Post #10 Ocena: 0

2012-07-13 21:44:49 (13 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Z nami od: 23-08-2010

Cytat:

2012-07-13 21:30:26, hanibal36 napisał(a):
oczy a raczej to co mial pod nimi mu przetarlem i dzis ma to samo. Poza tym nosek ten pierwszy kot mial jasny, czysty rozowy, a ten boki dziurek ma takie same jak to pod oczami, jakby krew zakrzepnieta.

Do weta!

Cytat:

Moj kuzyn byl dzis u mnie( on wzial tego drugiego kociaka) to mowil ze ten jego to 2x wiekszy i dziki taki sam.

A kuzyn ma w domu małe dzieci? Kociak może chodzić gdzie chce, bez "zaczepiania"? ;-)

Cytat:

Ale ciesze sie bo moj juz dzis troche podjadl, posiedzial na oknie, i potem uciekl pod lozko do sypialni, szukalismy go z godzine :).

Czy moge zostawiac okno uchylone to na gorze?? czy raczej wyskoczy?? troche zaduch w domu hehe :)

Za maly jeszcze jest, nie podskoczy tak wysoko... no chyba, ze wejdzie po firance ;-). A nawet jesli, to nie ma na tyle sily, zeby okno otworzyc do wyjscia ;-). Przetestowane :-].

Cytat:

Jutro podjade do veta, opisze mu kotka ze taki zabiedzony, brudny, zapchlony, moze po prosbie przyjmnie mnie szybciej. Nie chcialbym zeby ten kotek skakal mi w sypialni po lozku z towarzyszami w siersci hehe. Ale temu ze taki strachliwy to pozwiedzal juz caly dom:)

po jedzeniu dalem go do kuwety i zrobil siku hehe, ale sie cieszylem:D

Obecnie zastepujesz mu mame :-). Nauczy sie i to szybko :-).

Cytat:

na noc zostanie w livingroomie i pewnie rano bedziemy mieli niespodzianke, dobrze ze ide na nocke hehe :)

Zostawicie mu dostep do wody, jedzenia i kuwety - zapanuje nad tym szybciej, niz sie Wam zdaje ;-).
Nawet gdy pozniej przeniesiecie kuwete ( ja zabieralam w inne miejsce ), to kociak znajdzie ja po swoich zapachu ;-)

Edit: Pozdrowienia dla Twojej "Lepsiejszej" Połówki :-p :-].

[ Ostatnio edytowany przez: Nie_z_tej_bajki 13-07-2012 21:48 ]

Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Strona 96 z 113 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 95 | 96 | 97 ... 111 | 112 | 113 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,