Str 80 z 113 |
|
---|---|
kociefraszki | Post #1 Ocena: 0 2011-10-02 10:30:35 (14 lat temu) |
Z nami od: 24-03-2011 Skąd: Keadby |
Bez kolnierzy puszczalabym jedynie pod kontrola - nie przewidzisz czy gojace sie szwy nie zaswedza ogona i nie zacznie wygryzac nitek. Faktem jest, ze moje zarazy chodzily bez kolnierzy i nie zagladaly sobie w szwy, ale bylo to jakies ryzyko. I tak dobrze, ze Twoje zolzy sie wsciekaja bo to znaczy ze stac je na bunt - obraz Klaczka siedzacego sztywno w kolnierzu do dzis mnie przesladuje. On sie tak bal, ze nawet nie drgnal.
|
ewela119 | Post #2 Ocena: 0 2011-10-14 00:18:20 (14 lat temu) |
Z nami od: 25-03-2011 Skąd: Coventry |
Pozwole sobie odgrzebac temat, wiem ze gdzies tu bylo pisane o tym ale nie moge znalezc. Potrzebuje informacji o ubezpieczeniu dla kota. Na co zwrocic uwage? Moze ktos jakies ma i poleci/odradzi?
Sprawa wyglada tak ze kot ma poltora roku, niestety do tej pory nie byl szczepiony ani czipowany. Jedynie odrobaczanie i odpchlanie na wlasna reke w domu. No i dzis przyszedl taki dzien ze kot wrocil z dworu i zrec nie moze :/ Co cos zje to odrazu rwie go na wymioty, wrazenie odnioslam jakby mu cos utknelo, dalam mu sztyft na klaki i myslalam ze przejdzie, kot z reszta dal noge na dwor, ale przylazl wieczorem i dalej to samo wiec zabralismy go na emergency. Babka go pomacala, w paszcze mu zajrzala, cos o jakiejs infekcji gadala. Dostal 3 zastrzyki, przeciwwymiotny, antybiotyk i cos przeciwbolowego, poplynelismy na 100f :/ No i dlatego szukam jakiegos ubezpieczenia na gwalt bo kot nadal zrec nie moze, mowila doktorka ze ma troche temperature podwyzszona ale nie jest odwodniony. Biedny rwie sie do jedzenia ale zaraz go wyrywa :/ Jak do rana mu sie nie polepszy to mamy wrocic z nim. Na moje to cos mu ugrzezlo w przewodzie pokarmowym, bo nawet jak sie lize to jak probuje przelknac to jakos tak dziwnie lebkiem rusza, jakby go przelykanie bolalo, a moze to przez podraznienie gardla, sama juz nie wiem :/ |
Nie_z_tej_bajki | Post #3 Ocena: 0 2011-10-14 07:44:00 (14 lat temu) |
Z nami od: 23-08-2010 Skąd: Tam, gdzie pachnie kawą ;-) |
Ja mam dla piesa i obu kociar ubezpieczenie w Tesco. Za psa place 9 funtow z hakiem, za dwie kociary 10 funtow z hakiem. Do 60 funtow place ja, reszte w razie "wu" pokrywa ubezpieczyciel.
Ale tez ciekawi mnie jedna kwestia - jak kupowalam ubezpieczenie, znzaczalam ze obie nie sa wysterylizowane i nie maja chipa. Obecnie to sie zmienilo. Ciekawa jestem, czy to wplynie jakos na ubezpieczenie? Nie myśl o szczęściu. Nie przyjdzie - nie zrobi Ci zawodu.... Przyjdzie - zrobi niespodziankę :D.
W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!!
![]() |
Post #4 Ocena: 0 2011-10-14 10:18:10 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Dwunasty | Post #5 Ocena: 0 2011-10-14 10:20:23 (14 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2011-10-14 07:44:00, Nie_z_tej_bajki napisał(a): Ja mam dla piesa i obu kociar ubezpieczenie w Tesco. Za psa place 9 funtow z hakiem, za dwie kociary 10 funtow z hakiem. Do 60 funtow place ja, reszte w razie "wu" pokrywa ubezpieczyciel. Ale tez ciekawi mnie jedna kwestia - jak kupowalam ubezpieczenie, znzaczalam ze obie nie sa wysterylizowane i nie maja chipa. Obecnie to sie zmienilo. Ciekawa jestem, czy to wplynie jakos na ubezpieczenie? Magdaleno Ty lepiej poczytaj co tam masz w tym ubezpieczeniu bo za 10 funtów na dwa koty to chyba nie za wiele ... |
|
|
ewela119 | Post #6 Ocena: 0 2011-10-14 11:18:13 (14 lat temu) |
Z nami od: 25-03-2011 Skąd: Coventry |
Kocur mi w nocy dal noge z domu, lufcik w salonie zostal przez niedpatrzenie otwarty a chcialam zeby w domu posiedzial. No ale wrocil wlasnie i pierwsze co to do michy polecial. Jeszcze widze po nim ze jakis nieswoj jest i ewidentnie boli go jak przelyka ale juz go nie wyrywa wiec poprawa jakas jest,na cale szczescie bo kurde teraz tyle nam sie na glowe uwalilo oplat przeroznych ze ostatnie czego nam trzeba to setki funtow wydane na leczenie kota. Tymbardziej ze na dniach zawijam sie na porodowke wiec i nie bardzo ma kto tutaj sie nim zajmowac. W kazdym badz razie juz postanowione ze trzeba mu te ubezpieczenie zalatwic a w zwiazku z tym te wszystkie szczepienia i czipy bo wiekszosc ubezpieczalni tego wymaga :/ Dobrze ze wlasnie nam zwiekszyli limit na kredytowce...
|
Nie_z_tej_bajki | Post #7 Ocena: 0 2011-10-14 12:05:02 (14 lat temu) |
Z nami od: 23-08-2010 Skąd: Tam, gdzie pachnie kawą ;-) |
Cytat: 2011-10-14 10:20:23, Dwunasty napisał(a): Cytat: 2011-10-14 07:44:00, Nie_z_tej_bajki napisał(a): Ja mam dla piesa i obu kociar ubezpieczenie w Tesco. Za psa place 9 funtow z hakiem, za dwie kociary 10 funtow z hakiem. Do 60 funtow place ja, reszte w razie "wu" pokrywa ubezpieczyciel. Ale tez ciekawi mnie jedna kwestia - jak kupowalam ubezpieczenie, znzaczalam ze obie nie sa wysterylizowane i nie maja chipa. Obecnie to sie zmienilo. Ciekawa jestem, czy to wplynie jakos na ubezpieczenie? Magdaleno Ty lepiej poczytaj co tam masz w tym ubezpieczeniu bo za 10 funtów na dwa koty to chyba nie za wiele ... Cover outline Includes the cost of treating injuries or illnesses up to £3,000 per eligible condition, including up to £500 for complementary therapy. You will not be able to claim on the policy for the same condition once the maximum limit is reached. For Extra cover you can choose between two cover level limit options of either £4,000 or £7,500 cover for Vets fees to treat each eligible injury or illness. Also included is £1,000 for complementary therapy. No time limit on claiming as long as the policy remains active. Accidental death - Pets are priceless - but if your pet is fatally hurt following an accidental injury to the outside of its body then you could receive cover for your pet's purchase price as shown in your policy schedule (up to £1,500). Theft or straying - Up to £1,000 towards the costs of local advertising, which includes up to £200 reward and up to £1,500 towards your pet's purchase price if your pet is not found. Hospitalisation of owner - Up to £1,000 in boarding fees if you have to go into hospital for emergency treatment for more than 4 days in a row. Holiday cancellation or curtailment - Up to £5,000 cover if you have to cancel or cut short your holiday or if your pet goes missing or needs emergency life saving treatment. To mam ![]() [ Ostatnio edytowany przez: Nie_z_tej_bajki 14-10-2011 12:05 ] Nie myśl o szczęściu. Nie przyjdzie - nie zrobi Ci zawodu.... Przyjdzie - zrobi niespodziankę :D.
W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!!
![]() |
fioletowa | Post #8 Ocena: 0 2011-10-14 12:26:10 (14 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 30-06-2011 Skąd: manchester |
dwa koty plus stafik jak karmicie koty,moje jedza na lodowce ostatnio odkad Max zawital do nas, ale ciagle im te miski spadaja, ale podloga jest czysta, Max zamiata wszystko
|
Post #9 Ocena: 0 2011-10-14 13:14:30 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #10 Ocena: 0 2011-11-05 22:03:24 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|