MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Kociaki plus Piesa - czyli moje male ZOO ;-)

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 77.6 z 113 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 76.6 | 77.6 | 78.6 ... 111 | 112 | 113 ] - Skocz do strony

Str 77.6 z 113

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2011-09-02 00:14:01 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

kociefraszki

Post #2 Ocena: 0

2011-09-02 12:44:11 (14 lat temu)

kociefraszki

Kobieta

Z nami od: 24-03-2011

Marusia, kiedys szukalismy niewychodzacej z domu koty przez kilka dni z rzedu. Po ulicach, nad ranem, kiciajac i zagladajac w rozne dziury, w otwarte okienka blokowych piwnic. I nic. Kota wrocila po tygodniu sama. Gdzie byla i co porabiala, ona jedna tylko wie.

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Post #3 Ocena: 0

2011-09-02 16:31:34 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Hieena

Post #4 Ocena: 0

2011-09-21 10:08:54 (14 lat temu)

Hieena

Z nami od: 27-08-2010

Podepne sie troszke pod temat, jakby nie bylo mam pytanko odnosnie mojego zwiarzaka.
Potrzebuje porady, byc moze uzmyslowienia mi w ktorym miejscu popelnilam blad....
Mam 7-miesiecznego szczeniaka, wielu rzeczy sie jeszcze uczy no ale jestem cierpliwa.
Strasznie bylam dumna z siebie i z niego kiedy szybko nauczyl sie wolac za potrzeba.
W dzien nie ma najmniejszego problemu, zawola czy pokaze ze chce wyjsc. Nawet jak zostaje sam w domu na 8 godzin to nie nabrudzi.
No ale noc...zdarzylo mu sie juz kilka razy ze zrobil kupe w nocy czy nad ranem (dzis np tylko godzine przed wstawaniem) i co mnie w sumie doluje to dlaczego w nocy nie zawola????
Tylko idzie w najciemniejszy zakatek mieszkania i zrobi co swoje.
Dodam, ze wieczorem wychodze z nim ostatni raz miedzy godzina 22 a 23.
Co robic???? Wlasciciele psiakow, czy macie jakies sugestie???
Ledwo co pozbylam sie "zapachu" od ostatniego razu a tu kolejna niespodzianka....
Zemsta jest jak pożar... Im więcej pochłonie, tym bardziej robi się zachłanna.

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #5 Ocena: 0

2011-09-21 11:00:31 (14 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

A moze niekoniecznie blad, po prostu w tym wieku szczylkowi moze sie jeszcze nieraz 'przydarzyc' taka sytuacja?
A gdybajac, skoro umyka w ciemny kat, jak reagowaliscie na zalatwianie sie w domu, kiedy i co dostaje, jako ostatni posilek dnia, jakw yglada ostatni spacer, jak reagowaliscie na nocne budzenie, jak 'pokazuje' potrzebe wyjscia?
Bo przyczyn moze byc wiele, trudno cos podpowiedziec z tak lakonicznego opisu ;).

Do góry stronyOffline

Hieena

Post #6 Ocena: 0

2011-09-21 11:15:23 (14 lat temu)

Hieena

Ja jestem swiadoma tego, ze takie wypadki moga sie przydarzyc psiakowi i to nawet doroslemu tylko wlasnie zastanawia mnie fakt, ze w dzien nie ma tego problemu, nawet kiedy zostaje sam na kilka godzin.
Dlaczego w nocy nie przyjdzie i nie zawola?
Futrzak mojej Mamy w Polsce jak chcial w nocy wyjsc to fundowal lekkie lizanko po twarzy :-)
A odpowiadajac na Twoje pytania, uzywalam training pads kiedy byl mniejszy i jak narobil to bylo zawsze stanowcze NIE WOLNO/NIE, po kilka razy. Przyznam ze raz zdarzylo mi sie wytrzec pyszczek w sikach...niestety, bo wiem ze to nie jest rozwiazanie.
Jedzenie dostaje zawsze ok godz 18, sucha karma dla duzej rasy szczeniakow, czasami dodam warzywka z rosolu itp
Ok godz 19 jest conajmniej godzinny spacer albo bawimy sie w ogrodzie (ogrod jest bardzo duzy), a jak chce wyjsc to zapiszczy przy schodach albo przyjdzie potrzasnac reka, czy tak inaczej zaszczeka.

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #7 Ocena: 0

2011-09-21 11:27:04 (14 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Dostaje jesc tylko raz dziennie?

[ Ostatnio edytowany przez: karjo1 21-09-2011 11:27 ]

Do góry stronyOffline

Hieena

Post #8 Ocena: 0

2011-09-21 11:29:51 (14 lat temu)

Hieena

Cytat:

2011-09-21 11:27:04, karjo1 napisał(a):
Dostaje jesc tylko raz dziennie?

[ Ostatnio edytowany przez: <i>karjo1</i> 21-09-2011 11:27 ]

Tak, z zalecenia weta.
Wogole nie ruszal jedzenia rano i pobieglam do weta na konsultacje. I teraz jedzenie tylko wieczorem, a w ciagu dnia jakis smakolyk.

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #9 Ocena: 0

2011-09-21 11:51:37 (14 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

W tym wieku to za wczesniej na 1 posilek dziennie, poza tym pozno i tak mniej wiecej by wychodzil czas trawienia suchej karmy.
Dodatkowo, jesli dostanie do suchego sporo tlustego z rosolu, warzywka tez moga pogonic.
A wet niekoniecznie jest dietetykiem, niekoniecznie musi miec racje ;).
Zaczelabym od zmiany sposobu zywienia, podzielila dawke na przynajmniej 2 czesci, jedna rano, druga po powrocie z popoludniowego (nie wieczornego o 18-19 ;) ) spaceru.
Przed poranna porcja dobry godzinny spacer, z wybieganiem/szkoleniem (czesc dawki moze isc na nagrody, jesli psu smakuje naprawde dobrze, badz mozna zmniejszyc o porcje nagrod na spacerze porannym posilek wieczorny).
Przestawienie moze troche potrwac, ale moze to byc rozwiazanie na dluzsza mete.

Tak w ogole podpowiadalabym zmiane samej karmy na normalne domowe jedzenie, ewentualnie BARF (wiekszosc psow na to idzie jak dzikie wilki, niezaleznie od pory dnia ;) ).

Co robi za smaka w ciagu dnia?

Do góry stronyOffline

Hieena

Post #10 Ocena: 0

2011-09-21 12:04:54 (14 lat temu)

Hieena

Kurcze, Ty mowisz inaczej a wet inaczej....i byc tu madrym.
Moze jednak sprobuje rozdzielic to na 2 posilki, oj bedzie sie futro buntowac pewnie hihihi
Wracajac do tych warzywek to logiczne ze to nie czesto bo samym rosolem czlowiek nie zyje ;-), jednak postaram sie zwrocic uwage co jadl jezeli przydarzy mu sie wypadek w nocy.
A co z normalnego domowego jedzenie mozna takiemu szczeniakowi przygotowac? Podpowiedz mi troche prosze....
A ten BARF, gdzie to mozna zakupic?

Smakolyki to np. Pedigree dentastix (uwielbia je) albo takie nieduze kosci dla szczeniakow. To zalezy co mam, ale nie wiecej jak 2-3 w ciagu dnia.

Domyslam sie ze masz psiaka skoro dysponujesz taka wiedza...to moze podpowiesz mi dlaczego ten moj stwor w dzien zachowuje sie przykladnie a w nocy nie?
Wiem wiem, juz pytalam....ale moze cos jednak przyjdzie Ci do glowy?

[ Ostatnio edytowany przez: Hieena 21-09-2011 12:08 ]

Do góry stronyOffline

Strona 77.6 z 113 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 76.6 | 77.6 | 78.6 ... 111 | 112 | 113 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,