MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Kociaki plus Piesa - czyli moje male ZOO ;-)

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 72 z 113 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 71 | 72 | 73 ... 111 | 112 | 113 ] - Skocz do strony

Str 72 z 113

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

kociefraszki

Post #1 Ocena: 0

2011-07-12 15:37:58 (14 lat temu)

kociefraszki

Kobieta

Z nami od: 24-03-2011

Cytat:

2011-07-12 13:14:50, ewela119 napisał(a):
Kurcze ona jest cudowna, normalnie zakochalam sie :-] :-] :-] Kiedys bede miala takiego kocura :-)
Przeszlo by Ci po pierwszym nocnym koncercie pt. "Chceeee piiic... Odkrec kran nad waaaaannaaaa..." Kocinka glucha jak pien (genetyka), wiec zasuwa z pelnego plucka, a zaden z moich kotow nie darl mordy tak glosno jak ona potrafi. W Polsce, mieszkajac na parterze w bloku, slyszalam ja przed wejsciem na klatke schodowa.:-] Jesli w istocie planujesz bialego kota (zwlaszcza jesli bedzie mial niebieskie oczy, ale to nie regula), zwroc uwage czy slyszy. Gluchota nie ogranicza funkcjonowania kota o ile nie wychodzi on z domu, ale glucholki przewaznie sa cholernie glosne.

Romek_Marek, karma dla kotow duzych ras (a takie sa maine coony) przewaznie ma wieksze chrupki, co drobniejszej kocince moze sprawiac problem. Jesli nie sprawia, to ok - wiesz przynajmniej ze rozgryza a nie lyka w calosci. Sklad pewnie bedzie podobny, moze ma cos pod katem kotow dlugowlosych, ale to nie stanowi problemu. Wybredna kocinke masz!:-]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

Nie_z_tej_bajki

Post #2 Ocena: 0

2011-07-12 15:49:28 (14 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Z nami od: 23-08-2010

No dzieki dziewczyny - czyli schizo nie mam :-?. Lufcikow jak na zlosc tez nie mam - czyli jedyne co mam, to problem :-].
W zimie nie bedzie problemu, ale latem to meczace jest, szczegolnie wlasnie w nocy, jak jest taka duchota :-?. Nic to - nie beda przynajmniej mi lozka zabieraly - drzwi na noc bede zamykala, dzieki temu spiac przy otwartym oknie ;-).
Dzisiaj byly niezle maratony po calym domu - zeby bylo ciekawiej, to zaczelo sie dopiero wtedy, jak polozylam sie do lozka ;-). Dopoki "funkcjonowalam", wariatki spaly. Ja spac - one jak nowo narodzone. Lecialy zabawki w pokojach dzieci, rzeczy w lazience i ten tupot po schodach.... :-] a piesa za nimi - biedna sasiadka. Juz i tak wali po scianach jak dzieci za glosno po schodach schodza ( takie male schizo ma kobieta ), a teraz jeszcze w nocy bedzie musiala zaczac walic :-]. Och, jak mi jej zal :-].
Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Post #3 Ocena: 0

2011-07-12 15:49:53 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

ewela119

Post #4 Ocena: 0

2011-07-12 16:18:39 (14 lat temu)

ewela119

Kobieta

Z nami od: 25-03-2011

Cytat:

2011-07-12 15:37:58, kociefraszki napisał(a):
Cytat:

2011-07-12 13:14:50, ewela119 napisał(a):
Kurcze ona jest cudowna, normalnie zakochalam sie :-] :-] :-] Kiedys bede miala takiego kocura :-)
Przeszlo by Ci po pierwszym nocnym koncercie pt. "Chceeee piiic... Odkrec kran nad waaaaannaaaa..." Kocinka glucha jak pien (genetyka), wiec zasuwa z pelnego plucka, a zaden z moich kotow nie darl mordy tak glosno jak ona potrafi. W Polsce, mieszkajac na parterze w bloku, slyszalam ja przed wejsciem na klatke schodowa.:-] Jesli w istocie planujesz bialego kota (zwlaszcza jesli bedzie mial niebieskie oczy, ale to nie regula), zwroc uwage czy slyszy. Gluchota nie ogranicza funkcjonowania kota o ile nie wychodzi on z domu, ale glucholki przewaznie sa cholernie glosne.

Romek_Marek, karma dla kotow duzych ras (a takie sa maine coony) przewaznie ma wieksze chrupki, co drobniejszej kocince moze sprawiac problem. Jesli nie sprawia, to ok - wiesz przynajmniej ze rozgryza a nie lyka w calosci. Sklad pewnie bedzie podobny, moze ma cos pod katem kotow dlugowlosych, ale to nie stanowi problemu. Wybredna kocinke masz!:-]

Wlasnie caly bialy bylby idealny, fajnie by z Ryskiem kontrastowal bo on jest caly czarny :-] Co do darcia pyszka to i tak mamy co noc bo Rysko sie domaga albo jedzenia albo wypuszczenia/wpuszczenia a niebawem urodzi sie dziecko wiec jeszcze jedno drace sie stworzenie nie zrobiloby nam roznicy :-] Na razie jednak musimy znalezc jakas chalupe gdzie te koty bedziemy mogli miec, wiec przez najblizsze conajmniej pol roku nie ma mowy o powiekszaniu kociego stada

Do góry stronyOffline

kociefraszki

Post #5 Ocena: 0

2011-07-12 16:23:46 (14 lat temu)

kociefraszki

Kobieta

Warto jak najbardziej uzupelniac. Super, jesli zechcialby surowe mieso (z wyjatkiem wieprzowiny kazde), od czasu do czasu watrobke, rybke, zoltko jaja, twarog badz jogurt (jesli nie ma nietolerancji) ale nie swieze mleko... Mozesz podawac mokre karmy. Istotne jest, jesli kot ma glownie suche, zeby duzo pil, dobrze jest miec miseczki z woda w kilku miejscach w domu. U nas jedna stoi przy misce z jedzeniem, druga w naszej sypialni w ktorek koty kochaja spac. Ciekawe, ze szybciej oprozniaja te w sypialni. Sie spytam... Ile mniej wiecej wazy Twoj kotecek? Chodzi mi o budowe, nie o tusze, czyli ile wazy kiedy ma normalna "figure" bo nie wiem jak tam jego sadelko, a ciekawi mnie czy on z tych drobnych, normalnych, czy konkretnych koteckow. Zdumiewajace troche jest ze preferuje duze chrupy bo one po prostu trudniej sie jedza i po to dla duzych ras produkuje sie karme w duzych kawalkach, zeby wlasnie wymusic gryzienie. Sporo kotow lyka nie gryzac, sama mam taki egzemplarz, potem mi rzyga speczniala karma bo je lapczywie i za duzo.

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Post #6 Ocena: 0

2011-07-22 09:31:30 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

kociefraszki

Post #7 Ocena: 0

2011-07-22 09:34:55 (14 lat temu)

kociefraszki

Kobieta

A czemu ta fotka taka mala? Normalnie nic nie widac...

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Post #8 Ocena: 0

2011-07-22 09:39:51 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2011-07-22 10:48:11 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

kociefraszki

Post #10 Ocena: 0

2011-07-22 11:19:36 (14 lat temu)

kociefraszki

Kobieta

A jak to robisz, sprytna istoto? Nie ukrywam swoich ograniczen, jestem technomatolkiem.:-[

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Strona 72 z 113 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 71 | 72 | 73 ... 111 | 112 | 113 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,