MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Kociaki plus Piesa - czyli moje male ZOO ;-)

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 7 z 113 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 ... 111 | 112 | 113 ] - Skocz do strony

Str 7 z 113

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Hieena

Post #1 Ocena: 0

2011-05-11 12:56:26 (14 lat temu)

Hieena

Z nami od: 27-08-2010

Kociefraszki, czy Ksieciunio to Maine Coon?????:-o
A tak wogole to swietnie sie czyta Twoje posty ;-)
Zemsta jest jak pożar... Im więcej pochłonie, tym bardziej robi się zachłanna.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

kawaoporanku

Post #2 Ocena: 0

2011-05-11 13:20:50 (14 lat temu)

kawaoporanku

Kobieta

Z nami od: 26-01-2011

[B]2011-05-10 11:39:08, Dwunasty napisał

Jeden się ostatnio wypuścił na 3 doby ale niestety wrócił.
Wszyscy mówią że te koty takie boskie ale nikt ich nie chce...hehhehe

Dwunasty- jestes nieznosny;-):-]

Magic-gratuluje powiekszenia rodziny, Twoje Krolewny sa slodziutki i sadzac po zdieciach Twoj piesio tez tak mysli;-)
Ja to tez taka zakrecona psiara i kociara jestem, niestety m ma alergie na koty (doslownie i w przenosni) i musimy zadowolic sie tylko pieskiem, ale co sie pozachwycam cudzymi kotami to moje:-D
Samych radosny i bezkrwawych,wspolnie spedzonych chwil Wam zycze:-P

[ Ostatnio edytowany przez: kawaoporanku 11-05-2011 13:21 ]

Jestem nawet kiedy mnie nie ma xD

Do góry stronyOffline

kociefraszki

Post #3 Ocena: 0

2011-05-11 13:36:37 (14 lat temu)

kociefraszki

Kobieta

Z nami od: 24-03-2011

Hieena, nie - Klaczek jest mieszancem NFO, ale to popluczki po 10 wodzie po kisielu. Futro jest jego matka - u niej przymieszke dlugowlosej rasy ledwie widac, choc jej matka byla NFO z papierami. Puscila sie byla z przygodnie poznanym dachowcem pospolitym, co zdaje sie bylo genetycznie warunkowane bo Futro rowniez gustowala w plebsie.:-] Futro miala dom na osiedlu gdzie mieszkalam, ale znudzila sie panstwu i zaliczyla wypad za drzwi. Zanim ja zgarnelismy do nas (tzn. zanim zapadla decyzja o posiadaniu zwierza), zdazyla miec rujke i zajsc. Klaczek to 1/3 z jej mlodych ktore przezyly porod - 2 nie przezyly mimo pomocy weta. MCO wyglada nieco inaczej, przede wszystkim obowiazkowo posiada "pedzelki" w uszach. MCO powinien wygladac tak: www.maine_coon.koty.tasdj.pl/ Typowy "norweg" tak:www.norweski.koty.tasdj.pl/ a Klaczek to jest Klaczek i tyle - rozpuszczone bydle, ktore wlamuje sie do torby z chrupkami nie dlatego ze jest glodne, tylko dlatego ze sie nudzi i chce zwrocic na siebie uwage. Swoja droga... Koszmar z tym kraju z karma dla kotow...

Acha! Zaden z moich kotow nie jest rasowy, ani nawet w typie rasy. To sa mieszance, poza Klaczkiem wszystkie z adopcji, wszystkie po tzw. "przejsciach".

[ Ostatnio edytowany przez: kociefraszki 11-05-2011 13:39 ]

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Post #4 Ocena: 0

2011-05-11 13:38:48 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Nie_z_tej_bajki

Post #5 Ocena: 0

2011-05-11 16:34:43 (14 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Z nami od: 23-08-2010

Kociefraszki, powiedz mi jedna rzecz - czy istnieje mozliwosc, ze po wczorajszym odpchlaniu cos tam jeszcze na malych przezylo? Wyczesalam dzisiaj co sie dalo, na pewno nie wszystko bo one jeszcze taki puszek maja a nie siersc, znalazlam mase pchel ( podloga, transporterek, koce, koty... ), ale one jednak od czasu do czasu drapia sie, ale teraz juz tylko w okolicach karku... Nie wiem, moze to przez obrozki? Sa identyczne, wiec jakos musze je odrozniac, stad to ;-). Nigdy ich nie nosily... Moze to one wywoluja to swedzenie? Bo to eweidentnie w tym miejscu, gdzie sa nalozone.
Z tego co wiem, dzialanie spray'u jest takie, ze wchlania sie pod skore, do krwi. Wiec pchly po prostu padaja - jesli nie przy spryskaniu, to po ugryzieniu. Dobrze mysle?
Bo juz mam stres, ze cos pominelam wczoraj... A balabym sie drugi raz je tym traktowac, bo sa jeszcze malenkie... a jakby nie bylo, jest to jakas trucizna... :-?
Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

kociefraszki

Post #6 Ocena: 0

2011-05-11 16:47:17 (14 lat temu)

kociefraszki

Kobieta

Prawidlowo podany spray powinien wytluc wszystko. Istotnie, dziala jak srodek systemiczny - wnika do krwioobiegu i powoduje ze zwierzak jest toksyczny dla pasozytow, natomiast obrozki moga kociaki draznic. Jesli dotad ich nie uzywaly to pewnie odczuwaja niewielki dyskomfort. O efektach spra'u przekonasz sie kiedy kotki wyczesane do czysta sprawdzisz pod katem pchlich odchodow. Obecnosc w futerku czarnych "okruszkow", jesli wczesniej ich nie bylo i sprawe masz jasna. Moje nie nosza obrozek bo kiepsko reagowaly, ale Ty masz kserokotki.:-P

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

ewela119

Post #7 Ocena: 0

2011-05-11 17:04:30 (14 lat temu)

ewela119

Kobieta

Z nami od: 25-03-2011

Poradzcie mi czym konkretnie najlepiej odpchlic kota i gdzie to kupic? Tak zeby raz a porzadnie. Uzywalam spot onow z Bob Martin i tej samej firmy tabletek, przed odpchlaniem kota porzadnie wykąpałam, po odpchlaniu odrazu tez wlozylam obroze przeciwpchelna a on ciagle drapie sie i drapie, mam juz dosc znajdowania pchel w domu :/ Sprawa jest o tyle trudna ze kot jest wychodzacy, do tego ma dluga calkiem czarna siersc.

A Wasze kociaczki super, zwlaszcza te malenkie :) i ten puszysty bialy, cuuuuudny

Do góry stronyOffline

Nie_z_tej_bajki

Post #8 Ocena: 0

2011-05-11 17:04:37 (14 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

No wlasnie dzisiaj rano wyczesalam tyle "odchodow" pchlich, ze jakbys piaskiem sypnela... :-?

Jeszcze sie zdarza pod palcami, wyczesuje caly czas... Niechetne sa jednak :-]. Rece mam juz cale podrapane ;-).
Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

kociefraszki

Post #9 Ocena: 0

2011-05-11 17:14:39 (14 lat temu)

kociefraszki

Kobieta

Ewela, Frontline. Tez spot on, ale dobry. Tu pewnie u weta bo w pet shopach nie widzialam. Poza tym jestes pewna ze ma pchly a nie na przyklad lupiez albo cos skornego?
Nie_z_tej_bajki, powoli sie przywyczaja do czesania, z reszta sa krotkowlose wiec takie intensywne czesanie nie bedzie konieczne, poza okresem pozbywania sie podszerstka, kiedy warto koty szczotkowac bo latwiej szczotkowac kota niz wydlubywac futro z wykladziny.:-] Ryzyk fizyk, wykapalabym gnojki - ciepla woda, deliktany szampon, potem porzadnie wytrzec, i ew. dosuszyc suszarka jesli masz w miare cicha. Tylko odczekaj az sie spray wchlonie ze skory. Czekaj... Spray podalas sama czy zrobil to wet?

[ Ostatnio edytowany przez: kociefraszki 11-05-2011 17:16 ]

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Nie_z_tej_bajki

Post #10 Ocena: 0

2011-05-11 17:26:13 (14 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Sama podalam. Ale kupiony u weta. Dostalam dokladna instrukcje jak i co. I ile psikniec na takie male kociaki. Nic im nie jest, bo wariuja, jedza ladnie, zalatwiaja sie itd. Czyli nie przesadzilam ze swinstwem ;-).
Kurcze... wlasnie dzisiaj myslalam o kapaniu ;-).

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Strona 7 z 113 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 ... 111 | 112 | 113 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,