MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Kociaki plus Piesa - czyli moje male ZOO ;-)

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 50 z 113 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 49 | 50 | 51 ... 111 | 112 | 113 ] - Skocz do strony

Str 50 z 113

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

kolezanka_szkla

Post #1 Ocena: 0

2011-05-29 10:34:56 (14 lat temu)

kolezanka_szkla

Kobieta

Z nami od: 17-12-2010

Instrukcja jest jedna z moich ukochanych.

"Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Dwunasty

Post #2 Ocena: 0

2011-05-29 11:05:52 (14 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Cytat:

2011-05-29 10:34:56, kolezanka_szklanka napisał(a):
Instrukcja jest jedna z moich ukochanych.

A wersja hard, to nie dawać kotu żreć przez 3 dni to po tym czasie sam z głodu tran zeżre.
Nie sprawdzone, bo na tran trzeba sobie zasłużyć...

Do góry stronyOffline

kociefraszki

Post #3 Ocena: 0

2011-05-29 11:31:21 (14 lat temu)

kociefraszki

Kobieta

Z nami od: 24-03-2011

Dwunasty, po 3 dniach scislej glodowki, nie wyjdziesz z kotem od weta przez najblizsze lata. Zdajesz sobie sprawe, czym dla kota jest post dluzszy niz dwie doby?

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Dwunasty

Post #4 Ocena: 0

2011-05-29 11:40:09 (14 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Cytat:

2011-05-29 11:31:21, kociefraszki napisał(a):
Dwunasty, po 3 dniach scislej glodowki, nie wyjdziesz z kotem od weta przez najblizsze lata. Zdajesz sobie sprawe, czym dla kota jest post dluzszy niz dwie doby?

hmmm

poważnie?

Jak napisałem nie sprawdzałem wersji hard ale strasznie kusisz..
:-D

Co do weta to wychudzę z założenia iż dzikie zwierzaki nie chodzą po lekarzach i dają jakoś rade, więc moje koty jeszcze nie zaznały tej ludzkiej przyjemności.

Do góry stronyOffline

kociefraszki

Post #5 Ocena: 0

2011-05-29 11:50:53 (14 lat temu)

kociefraszki

Kobieta

Juz Ci wytlumacze. Smiertelnie powaznie. Glodowka powyzej 48h skutkuje u kota nieodwracalnymi zmianami w watrobie. To taki dosc istotny szczegol, ktory warto znac. Dzikie zwierze zawsze cos tam sobie znajdzie - czy to upoluje, czy ze smietnika wyciagnie - dosc ze zypelnie o pustym flaku dwie doby nie przelata. Jesli nie dasz kotu kompletnie nic jesc przez 3 dni, na bank Ci sie pochoruje. Dlatego tak wazne jest przy braku apetytu u chorego kota, zeby cokolwiek, nawet w minimalnej ilosci, ale jednak zjadl. Jesli zywcem nic nie je, karmi sie strzykawka.
Dzikie zwierzaki nie chodza powetach, ale czy zastanowiles sie jaka jest srednia dlugosc zycia wolno zyjacych kotow? Ile z nich schodzi na rozne choroby, ktorym wet spokojnie by zaradzil? Ile z nich wykanczaja pasozyty, na ktore wystarczy jedna tabletka? Grzybice, robale, pchly (a zatem tasiemce), swierzbowiec, koci katar, panleukopenia... Gramy dalej?

[ Ostatnio edytowany przez: kociefraszki 29-05-2011 11:54 ]

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

MerryPoppins

Post #6 Ocena: 0

2011-05-29 12:15:47 (14 lat temu)

MerryPoppins

Kobieta

Z nami od: 15-02-2011

Cytat:

2011-05-28 21:41:59, kociefraszki napisał(a):
Tran? Albo wrzucasz w pyszcz byle gleboko i przytrzymujesz chwile zeby polknal, albo rozgniatasz kapsulke i polewasz karme. Moi kochaja tran, tylko kapsulka im nie smakuje.

Jak podać kotu tabletkę?

* Usiądź na kanapie. Podnieś kota i ułóż go sobie w zgięciu łokcia w taki sposób jakbyś chciała podać dziecku butelkę ze smoczkiem. Mów do niego czułym głosem.
* Prawą ręką drap kota pod brodą tak długo aż otworzy pyszczek (bądź cierpliwa!). Włóż tabletkę do pyszczka. Puść kota, ale zwróć uwagę, w którym kierunku pobiegł.
* Podnieś tabletkę z podłogi i znajdź kota. Usiądź na podłodze w kuchni i trzymając go tak jak poprzednio, włóż tabletkę do pyszczka. Puść kota, ale zwróć uwagę, w którym kierunku pobiegł.
* Schyl się aby podnieść tabletkę z podłogi i idź poszukać kota. Przynieś go z powrotem do kuchni. Przytrzymaj kota tak jak poprzednio, ale tym razem przytrzymaj jego przednie łapy przedramieniem. Włóż mu tabletkę do pyszczka.
* Oderwij pazury tylnych łap kota od swojego ramienia. Ponownie pójdź po kota, podnieś z podłogi na wpół rozpuszczoną tabletkę i wyrzuć ją do śmieci.
* Wyjmij nową tabletkę z buteleczki. Teraz idź do łazienki i przygotuj miękki ręcznik. Zostań w łazience razem z kotem i zamknij drzwi.
* Usiądź na podłodze i owiń kota ręcznikiem, tak aby wystawała tylko głowa. Utul go w ramionach i zdejmij tabletkę z półki.
* Ściągnij kota z kabiny prysznica (nie wiedziałaś, że kot potrafi z miejsca skakać na wysokość dwóch metrów, prawda?!) oraz owiń wokół niego ręcznik nieco mocniej, tak aby tym razem jego łapy na pewno się nie wydostały. Mocno trzymając jego pyszczek palcami, postaraj się go otworzyć i wrzucić tabletkę do środka. Szybko zamknij pyszczek (kota, nie swój).
* Usiądź na podłodze z zawiniętym w ręcznik kotem na kolanach. Głaszcz go i przemawiaj do niego czule przez co najmniej pół godziny - w tym czasie tabletka powinna się rozpuścić.
* Rozwiń ręcznik i wypuść kota. Otwórz drzwi łazienki. Przemyj swoje rany ciepłą wodą z mydłem, uczesz się i znajdź sobie coś do roboty przez następne osiem godzin. Następnie powtórz wszystko od początku.

:-] osikałam się normalnie
Boże uchroń mnie przed fałszywymi przyjaciółmi, bo z wrogami sam sobie poradze... [url=][img][/img][/url]

Do góry stronyOffline

Dwunasty

Post #7 Ocena: 0

2011-05-29 13:59:06 (14 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Cytat:

2011-05-29 11:50:53, kociefraszki napisał(a):
Gramy dalej?

[ Ostatnio edytowany przez: <i>kociefraszki</i> 29-05-2011 11:54 ]

uff dobrze że na koniec zapytałaś o te grę bo już myślałem iż na prawdę bierzesz poważnie moje ostatnie wpisy...
Ja tam lubię grac:)) szczególnie na kocich nerwach heheh

Do góry stronyOffline

kociefraszki

Post #8 Ocena: 0

2011-05-29 14:14:06 (14 lat temu)

kociefraszki

Kobieta

Wiem - nie wierze, zeby ktos lubiacy koty (chocby draznic), potrafil glodzic kota kilka dni. Koty niezwykle sugestywnie potrafia sie upominac o miske. U nas jak sie wchodzi do domu i witaja czule, to znaczy ze micha pusta. W przeciwnym wypadku maja w d... powrot ludzi w domowe pielesze.

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Dwunasty

Post #9 Ocena: 0

2011-05-29 14:23:05 (14 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Cytat:

2011-05-29 14:14:06, kociefraszki napisał(a):
ktos lubiacy koty (chocby draznic),

Teraz pisze uczciwie i poważnie. Nie lubię moich kotów, ale nigdy by mi nie przyszło do głowy aby je głodzić . Bardzo lubię zwierzaki a to że tych dwóch gnojków personalnie nie mogę znieść to mój problem i muszę z tym żyć. Moze ktoś się w końcu zlituje kiedyś nad mną i je sobie weźmie:)

Do góry stronyOffline

kociefraszki

Post #10 Ocena: 0

2011-05-29 14:29:46 (14 lat temu)

kociefraszki

Kobieta

Czemu ich nie lubisz? Faktem jest, ze koty to przedziwne stworzenia, ktore mimo kompletnego wdupiemania naszych w stosunku do nich zaslug i uczuc, nadal jakos nianczymy i holubimy. Nijak sie to ma do jakiejkolwiek logiki. Co dzien karmie i to nie byle czym bo nie zezreja, sprzatam kuwety (no wiem - moj interes, one zawsze moga nasr... gdzie indziej jesli kuweta nie bedzie ok), udostepniam miejsce we wlasnym wyrku narazajac sie na dyskomfort ciasnoty, a one i tak przyjmuja to jak naleznosc. Coz... Takie sa - ja je wbrew wszelkiej logice lubie.

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Strona 50 z 113 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 49 | 50 | 51 ... 111 | 112 | 113 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,