MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Kociaki plus Piesa - czyli moje male ZOO ;-)

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 43 z 113 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 42 | 43 | 44 ... 111 | 112 | 113 ] - Skocz do strony

Str 43 z 113

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

ewela119

Post #1 Ocena: 0

2011-05-27 16:21:45 (14 lat temu)

ewela119

Kobieta

Z nami od: 25-03-2011

Wrzucalas kiedys fotke swojej kici, tej ktora nie slyszy bodajze, taka biala i puszysta, jest po prostu cudowna, zakochalam sie od pierwszego wejrzenia :-] Nasz Ryśko tez ma dluga puszysta siersc ale przy niej to wygladalby jak łysol :-) No i on jest caluski czarny, ciekawe jakby wygladaly ich kociaki? :-]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

wielbicielka

Post #2 Ocena: 0

2011-05-27 16:25:30 (14 lat temu)

wielbicielka

Kobieta

Z nami od: 29-04-2011

on dostaje leki na wyciagniecie wody z pluc, teraz jest oki ale musimy podawac zapobiegawczo ze wzgledu na wade serduszka, tak mowil wet
Musze o tym poczytac, nie wiem czy na pewno on tych lekow potrzebuje, czy to tylo ich wyobrazna ...........

Do góry stronyOffline

kociefraszki

Post #3 Ocena: 0

2011-05-27 16:36:45 (14 lat temu)

kociefraszki

Kobieta

Z nami od: 24-03-2011

Ewela, bialy gluchol to Miyuki. Jej imie oznacza "piekny snieg". Ich dzieci? Wcale - Miyuki jest ciachnieta, poza tym chocby nawet nie byla to ze wzgl. na uaktywnienie sie u niej genu gluchoty, nie moze byc kotka hodowlana. Biale koty o niebieskich oczach czesto sa gluche i jest to wada genetyczna. Jesli w hodowli rasowej rodzi sie takie kocie, moze byc jedynie pupilkiem na kolanka, bez mozliwosci posiadania potomstwa. To w hodowlach - Miyuki nie pochodzi z normalnej hodowli, jest produktem rozmnazalni.
Wielbicielka, niewiele wiem o tym problemie, ale sprobuje sie cos dowiedziec. Daj wiecej danych - co konkretnie sie dzieje, wiek kota, jakie leki bierze - popytam hodowcow w Polsce.

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

ewela119

Post #4 Ocena: 0

2011-05-27 16:42:19 (14 lat temu)

ewela119

Kobieta

kociefraszki wiem ze jest wysterylizowana, tak tylko rozmyslalam :-) Moj Rysko to pewnie nie jest przedstawicielem zadnej konkretnej rasy bo nawet mi na tym nie zalezalo. Wzielam go z ogloszenia, od pewnej polki, kocica tez nie wygladala na rasowa wiec pewnie sie puscila z kim popadlo i taki sie udal :-] Miyuki to pewnie pers? Zgaduje tylko bo ja sie na kotach znam tak samo jak na kangurach :-)

A tak swoja droga to warunki hodowli wydaja mi sie troche bezduszne, tak samo jak masowa hodowla

[ Ostatnio edytowany przez: ewela119 27-05-2011 16:45 ]

Do góry stronyOffline

Nie_z_tej_bajki

Post #5 Ocena: 0

2011-05-27 16:42:30 (14 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Z nami od: 23-08-2010

Kociefraszki - odbiegajac na chwile od tematu - powinnas to zglosic do councilu. Przyjada, zapukaja panu do drzwi i powiedza, ze albo ma sobie kupic specjalny pojemnik na kompost, albo dostanie calkiem spora kare pieniezna.

Moje kociambry waza juz po 1 kg kazda :-). Rosna w oczach lobuziary :-). I pieszczochy sie z nich zrobily. A wariuja tak, ze sikac ze smiechu nieraz mozna - skacza cale najezone, bokiem, na siebie albo na sciany :-].
Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

wielbicielka

Post #6 Ocena: 0

2011-05-27 16:48:35 (14 lat temu)

wielbicielka

Kobieta

Kociefraszki dziekuje. Bierze Furosemide 20 mg, i to sie stalo po cewnikowaniu, wet twierdzi ze to przez wade serca, ale do tej pory mial nierowne bicie serca tylko u weta. Wiek 5.5 roku. tabletki nam sie skonczyly w poniedzialek, kotu nic sie nie dzieje, ma apetyt, szaleje, reaguje na wolanie, ale dla psychicznego spokoju wole je miec. Sama nie wiem co o tym wszystkim myslec

Do góry stronyOffline

kociefraszki

Post #7 Ocena: 0

2011-05-27 16:53:33 (14 lat temu)

kociefraszki

Kobieta

Z nami od: 24-03-2011

Cewnikowanie?? Czemu? Kto mu zalecil Furosemid? On ma problemy z nerkami? Jest nawadniany?

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

wielbicielka

Post #8 Ocena: 0

2011-05-27 16:54:22 (14 lat temu)

wielbicielka

Kobieta

fajne takie energiczne maluchy :)

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #9 Ocena: 0

2011-05-27 16:54:56 (14 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Ewela, niezupelnie tak bezdusznie z madrymi hodowlami. Bo krycia sa przemyslane, tak dobrane, by kociaki nie mialy problemow genetycznych (przynajmniej jak najmniej), rodzice zadbani, zdrowi, a przede wszystkim wyszukane dobre domy, a o to teraz najtrudniej.
Znacznie gorzej wyglada swobodne puszczanie zwierzakow na zasadzie ' a robta, co chceta', w efekcie goniacy za instynktem kot/kotka wroci albo nie wroci do domu, zalapie chorobsko ( wbrew pozorom choroby wenerologiczne nie sa domena tylko ludzi ;) ), wpadnie pod samochod, a w najlepszym razie nieproszone maluchy zasila umieralnie w schronach, a moze im sie poszczesci i ktos je po prostu litosciwie uspi.

Do góry stronyOffline

ewela119

Post #10 Ocena: 0

2011-05-27 17:05:41 (14 lat temu)

ewela119

Kobieta

I to wlasnie mi sie wydaje troche bezduszne, takie dobieranie, selekcjonowanie i w ogole. Niby to dla ich dobra ale taka selekcja u ludzi bylaby nie do pomyslenia. Wiem ze to zwierzeta a nie ludzie ale jednak mimo wszystko mam jakies takie dziwne uczucia co do tego. W kazdym badz razie swojego kocura rozmnazac nie mam zamiaru, no chyba ze sam to gdzies robi bez mej wiedzy bo poki co niekastrowany bo moj polowek zabrac sie za to nie moze, ciagle sie wykreca ze on nie moze mu tego zrobic, no ale ja mu kaze zawiezc kocura do weta a nie samemu kroic w kuchni, mimo to opiera sie, a kocur jak naleje w kuwete to ja pozniej malo nie mdleje zmieniajac zwirek :-/

Do góry stronyOffline

Strona 43 z 113 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 42 | 43 | 44 ... 111 | 112 | 113 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,