MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Kociaki plus Piesa - czyli moje male ZOO ;-)

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 39 z 113 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 38 | 39 | 40 ... 111 | 112 | 113 ] - Skocz do strony

Str 39 z 113

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Nie_z_tej_bajki

Post #1 Ocena: 0

2011-05-24 09:36:47 (14 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Z nami od: 23-08-2010

Ja mam cale lozko dla siebie... czesc nocy :].
Pan spi na dole z kotami - znaczy one na nim :-].
Piesa jakos nie bardzo chce juz wlazic na lozko ( mimo, ze strasznie to lubil kiedys ), czasem mu sie tylko zdarza. Za to moje dwa male lobuzy regularnie nad ranem spychaja mnie z lozka - o chlopcach mowie ;-).
I tak sobie kupie superking :-].
Dzisiaj szczepienie maluchow.
A piesa dalej kuleje... :-?
Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

kociefraszki

Post #2 Ocena: 0

2011-05-24 09:45:39 (14 lat temu)

kociefraszki

Kobieta

Z nami od: 24-03-2011

Odklaczaja mi sie koty samoczynnie - to inna bajka, zwrocony bezoar jest charakterystyczny. Tysiek w ostatnich dniach puscil dwa takie klaki, ale wczoraj w nocy zwymiotowal jakby duza iloscia wody i to mi sie mniej podoba. U niego norma to klaki, lub zbyt lapczywie jedzone chrupki - jesli zre nie gryzac, to miewa zwrotki.
Dwunasty, zwirek w UK to byla moja kleska z porazka. W Polsce uzywalam zwyklego, najtanszego zwirku z Lidla i to byl cutmniutiorzeszkisolone w porownaniu z tym od czego tu zaczelam. Brrr... Przede wszystkim zalezalo mi na zwirku zbrylajacym bo jest zdecydowanie wygodniejszy i ekonomiczniejszy - nie trzeba kazdorazowo wywalac calosci, ladnie sie wybieraja "klocki" i zmoczone brylki. I nie zalezalo mi na przeinwestowywaniu czegos co i tak leci w kosz. Kupowalam tescowy, dopoki nie trafilam na torbe koszmarnie grubych kamieni, ktorych nie szlo odsiac na lopatce. Dzis kupuje zbrylajacy zwirek w Asdzie, w 20l opakowaniach. Takie niebieskie worki. Do tego neutralizator do posypania i jest mniodzio. Mam dwie kuwety, tak byla banda nauczona od zawsze, z tym ze tu zapodalam kryte, a kotki z wdziecznosci nie uznaja drzwiczek, wiec drzwiczki nie sa zamontowane. Klaczek w ogole ma problem z kryta kuweta, wiec korzysta z niej "na slimaczka_ - wtyka dupsko, a caly przod kota dumnie sterczy na zewnatrz - wyglada cudnie.

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Dwunasty

Post #3 Ocena: 0

2011-05-24 09:50:19 (14 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

chyba tego samego używam , musi być ten z niebieskim znaczkiem ale i tak śmierdzi po dwóch dniach, próbowaliśmy kryształków ale to tez nie to.

tego używasz?:

Obrazek

Do góry stronyOffline

kolezanka_szkla

Post #4 Ocena: 0

2011-05-24 09:58:42 (14 lat temu)

kolezanka_szkla

Kobieta

Z nami od: 17-12-2010

Ja w Polsce chcialam zafundowac kotu (dla mojego usprawiedliwienia - ja bardziej psiara niz kociara jestem) odrobine luksusu i kupilam krysztalki do kuwety. Olaaabogaaa. Po tygodniu zmienilam na poprzednia wersje wiorkow zbrylajacych i kot ze szczescia nie wiedzial jak sie nazywa. Te krysztalki to byla jakas pomylka.

Kociefraszki do veta idziesz?
"Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"

Do góry stronyOffline

kolezanka_szkla

Post #5 Ocena: 0

2011-05-24 10:02:44 (14 lat temu)

kolezanka_szkla

Kobieta

Z nami od: 17-12-2010

Cytat:

2011-05-24 09:30:53, Dwunasty napisał(a):
Cytat:

2011-05-23 22:52:36, kolezanka_szklanka napisał(a):
Mojej zarazie wybitnie w lozku przeszkadzam. Za duzo miejsca zajmuje...

hehe to tak samo jak u mnie ....tyle że Ty chyba o zwierzątku mówisz:P

:-]

Cos sie dzieje z tym moim zwierzatkiem. Za duzo klakow w tym lozku zostawia. Za kazdym razem, gdy wlazi do lozka musze zmieniac posciel. Nie podoba mi sie to. Karmy nie zmienialam (jeszcze)...
"Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"

Do góry stronyOffline

kociefraszki

Post #6 Ocena: 0

2011-05-24 10:03:45 (14 lat temu)

kociefraszki

Kobieta

A wyglada ze tego. Z tym ze posypuje tym: www.tesco.com/groceries/Product/Details/?id=265052123 Jest tego kilka zapachow, uzywam wylacznie jednego bo reszta strasznie "mydlana". W sumie wybieram z kuwety to co jest zabrudzone, w raz w tygodniu wymieniam zwirek (zostaje go niewiele do wyrzucenia) i myje kuwety.
Krysztalki, czyli zwirek silikatowy? Nie, dziekuje - probowalam i jakos mi sie nie przyjal, podobnie jak drewniany, ktory dla odmiany nie spodobal sie kotom.

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Dwunasty

Post #7 Ocena: 0

2011-05-24 10:06:53 (14 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

A najprawdziwsza prawda( hehe) jest taka iż jak się kot zesra to i złoty piasek nie pomoże. Ewakuacja na ogród na papieroska...

Do góry stronyOffline

anetka_sweet

Post #8 Ocena: 0

2011-05-24 10:10:34 (14 lat temu)

anetka_sweet

Kobieta

Z nami od: 15-06-2009

a ja uzywam najtanszego z tesco i etz ten neutralizator i ejst ok.teraz jeszcze sie emcze z tym lidlowym,bo to jakas porazka.glina sie robi,nie idzie tego wybrac,klei sie,zmieniam codziennie

Do góry stronyOffline

kociefraszki

Post #9 Ocena: 0

2011-05-24 10:30:58 (14 lat temu)

kociefraszki

Kobieta

Spokojnie, Dwunasty! Mielismy tu na tymczasie kota znajomych - cechowalo go wybitne wyczucie czasu i zawsze szedl sie wysrac, kiedy siedzielismy przy stole. Noz, fijolki to na pewno nie byly, ani lawenda.:-D
Anka, tutejszy lidlowski tez sprawdzalam - katastrofa. Ten w Polsce sie ladnie zbryla i jest naprawde ok, tu jeszcze na taki nie trafilam, mimo ze w Polsce w Lidlu jest w ogole jeden z najtanszych. Natomiast tutaj pod wzgledem jakosci jest slabiej, a juz lidlowy to koszmar bo nie zbryla sie, tylko sie takie bloto robi lepkie. Inna rzecz, ze nikt nie obiecywal ze on sie bedzie zbrylal - to zwykly zwirek. Najlepiej mi sie ten asdziany sprawdzil i juz pilnuje zeby miec na stanie wlasciwa ilosc. Przy 5 kotach jednak schodzi sporo.

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Nie_z_tej_bajki

Post #10 Ocena: 0

2011-05-24 10:41:37 (14 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Z nami od: 23-08-2010

To teraz mi prosze szanownego kociego towarzystwa doradzic, jakis training spray. Bo juz mam kable, firanki i krzesla cale dziurkowane :-?.
Mam Canac ( juz drugi ), ktory pachnie jak nasza polska "anginka" ( kojarzy ktos? ). Ale on dziala tylko 3 minuty - zanim nie zwietrzeje... Tym sposobem caly dzien chodze ze sprayem w rekach.
Jest cos lepsiejszego? ;-)
Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Strona 39 z 113 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 38 | 39 | 40 ... 111 | 112 | 113 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,