Str 38.9 z 113 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
Dwunasty |
Post #1 Ocena: 0 2011-05-24 09:34:11 (14 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2011-05-24 09:07:07, kociefraszki napisał(a):
Siodmego dnia Pan Bog chcial odpoczac, ale zorientowal sie, ze czas posprzatac kuwete.
Ciekaw jestem jakiego piasku używał że wytrzymał 7 dni?
U nas co prawda dwa koty, ale piasek co drugi dzień zmieniany...
|

|
 |
|
|
Nie_z_tej_bajki |
Post #2 Ocena: 0 2011-05-24 09:36:47 (14 lat temu) |
Z nami od: 23-08-2010 Skąd: Tam, gdzie pachnie kawą ;-) |
Ja mam cale lozko dla siebie... czesc nocy ![:] :]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) .
Pan spi na dole z kotami - znaczy one na nim ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) .
Piesa jakos nie bardzo chce juz wlazic na lozko ( mimo, ze strasznie to lubil kiedys ), czasem mu sie tylko zdarza. Za to moje dwa male lobuzy regularnie nad ranem spychaja mnie z lozka - o chlopcach mowie  .
I tak sobie kupie superking ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) .
Dzisiaj szczepienie maluchow.
A piesa dalej kuleje...  Nie myśl o szczęściu. Nie przyjdzie - nie zrobi Ci zawodu.... Przyjdzie - zrobi niespodziankę :D.
W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! 
|

|

|
|
kociefraszki |
Post #3 Ocena: 0 2011-05-24 09:45:39 (14 lat temu) |
Z nami od: 24-03-2011 Skąd: Keadby |
Odklaczaja mi sie koty samoczynnie - to inna bajka, zwrocony bezoar jest charakterystyczny. Tysiek w ostatnich dniach puscil dwa takie klaki, ale wczoraj w nocy zwymiotowal jakby duza iloscia wody i to mi sie mniej podoba. U niego norma to klaki, lub zbyt lapczywie jedzone chrupki - jesli zre nie gryzac, to miewa zwrotki.
Dwunasty, zwirek w UK to byla moja kleska z porazka. W Polsce uzywalam zwyklego, najtanszego zwirku z Lidla i to byl cutmniutiorzeszkisolone w porownaniu z tym od czego tu zaczelam. Brrr... Przede wszystkim zalezalo mi na zwirku zbrylajacym bo jest zdecydowanie wygodniejszy i ekonomiczniejszy - nie trzeba kazdorazowo wywalac calosci, ladnie sie wybieraja "klocki" i zmoczone brylki. I nie zalezalo mi na przeinwestowywaniu czegos co i tak leci w kosz. Kupowalam tescowy, dopoki nie trafilam na torbe koszmarnie grubych kamieni, ktorych nie szlo odsiac na lopatce. Dzis kupuje zbrylajacy zwirek w Asdzie, w 20l opakowaniach. Takie niebieskie worki. Do tego neutralizator do posypania i jest mniodzio. Mam dwie kuwety, tak byla banda nauczona od zawsze, z tym ze tu zapodalam kryte, a kotki z wdziecznosci nie uznaja drzwiczek, wiec drzwiczki nie sa zamontowane. Klaczek w ogole ma problem z kryta kuweta, wiec korzysta z niej "na slimaczka_ - wtyka dupsko, a caly przod kota dumnie sterczy na zewnatrz - wyglada cudnie.
|

|

|
|
Dwunasty |
Post #4 Ocena: 0 2011-05-24 09:50:19 (14 lat temu) |
Konto usunięte |
chyba tego samego używam , musi być ten z niebieskim znaczkiem ale i tak śmierdzi po dwóch dniach, próbowaliśmy kryształków ale to tez nie to.
tego używasz?:
|

|
 |
|
kolezanka_szkla |
Post #5 Ocena: 0 2011-05-24 09:58:42 (14 lat temu) |
Z nami od: 17-12-2010 Skąd: L5 |
Ja w Polsce chcialam zafundowac kotu (dla mojego usprawiedliwienia - ja bardziej psiara niz kociara jestem) odrobine luksusu i kupilam krysztalki do kuwety. Olaaabogaaa. Po tygodniu zmienilam na poprzednia wersje wiorkow zbrylajacych i kot ze szczescia nie wiedzial jak sie nazywa. Te krysztalki to byla jakas pomylka.
Kociefraszki do veta idziesz? "Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"
|

|
 |
|
|
kolezanka_szkla |
Post #6 Ocena: 0 2011-05-24 10:02:44 (14 lat temu) |
Z nami od: 17-12-2010 Skąd: L5 |
Cytat:
2011-05-24 09:30:53, Dwunasty napisał(a):
Cytat:
2011-05-23 22:52:36, kolezanka_szklanka napisał(a):
Mojej zarazie wybitnie w lozku przeszkadzam. Za duzo miejsca zajmuje...
hehe to tak samo jak u mnie ....tyle że Ty chyba o zwierzątku mówisz
Cos sie dzieje z tym moim zwierzatkiem. Za duzo klakow w tym lozku zostawia. Za kazdym razem, gdy wlazi do lozka musze zmieniac posciel. Nie podoba mi sie to. Karmy nie zmienialam (jeszcze)... "Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"
|

|
 |
|
kociefraszki |
Post #7 Ocena: 0 2011-05-24 10:03:45 (14 lat temu) |
A wyglada ze tego. Z tym ze posypuje tym: www.tesco.com/groceries/Product/Details/?id=265052123 Jest tego kilka zapachow, uzywam wylacznie jednego bo reszta strasznie "mydlana". W sumie wybieram z kuwety to co jest zabrudzone, w raz w tygodniu wymieniam zwirek (zostaje go niewiele do wyrzucenia) i myje kuwety.
Krysztalki, czyli zwirek silikatowy? Nie, dziekuje - probowalam i jakos mi sie nie przyjal, podobnie jak drewniany, ktory dla odmiany nie spodobal sie kotom.
|

|

|
|
Dwunasty |
Post #8 Ocena: 0 2011-05-24 10:06:53 (14 lat temu) |
Konto usunięte |
A najprawdziwsza prawda( hehe) jest taka iż jak się kot zesra to i złoty piasek nie pomoże. Ewakuacja na ogród na papieroska...
|

|
 |
|
anetka_sweet |
Post #9 Ocena: 0 2011-05-24 10:10:34 (14 lat temu) |
Z nami od: 15-06-2009 Skąd: Shepton Mallet |
a ja uzywam najtanszego z tesco i etz ten neutralizator i ejst ok.teraz jeszcze sie emcze z tym lidlowym,bo to jakas porazka.glina sie robi,nie idzie tego wybrac,klei sie,zmieniam codziennie
|

|

|
|
kociefraszki |
Post #10 Ocena: 0 2011-05-24 10:30:58 (14 lat temu) |
Spokojnie, Dwunasty! Mielismy tu na tymczasie kota znajomych - cechowalo go wybitne wyczucie czasu i zawsze szedl sie wysrac, kiedy siedzielismy przy stole. Noz, fijolki to na pewno nie byly, ani lawenda.
Anka, tutejszy lidlowski tez sprawdzalam - katastrofa. Ten w Polsce sie ladnie zbryla i jest naprawde ok, tu jeszcze na taki nie trafilam, mimo ze w Polsce w Lidlu jest w ogole jeden z najtanszych. Natomiast tutaj pod wzgledem jakosci jest slabiej, a juz lidlowy to koszmar bo nie zbryla sie, tylko sie takie bloto robi lepkie. Inna rzecz, ze nikt nie obiecywal ze on sie bedzie zbrylal - to zwykly zwirek. Najlepiej mi sie ten asdziany sprawdzil i juz pilnuje zeby miec na stanie wlasciwa ilosc. Przy 5 kotach jednak schodzi sporo.
|

|

|
|