MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Kociaki plus Piesa - czyli moje male ZOO ;-)

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 37 z 113 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 36 | 37 | 38 ... 111 | 112 | 113 ] - Skocz do strony

Str 37 z 113

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

anetka_sweet

Post #1 Ocena: 0

2011-05-22 12:30:42 (14 lat temu)

anetka_sweet

Kobieta

Z nami od: 15-06-2009

ja juz pzyszlam keidys koci porod i bylo wszystko ok.dopuszczac jej raczej nie ebde,bo jesli jzu bym miala taka opcje to chciala bym zostawic przynajmniej 3 kociat a poki co nie mam warunkow na to, a nawiasem mowiac ona jest przekomiczna w tych dniach i nawet sie przytula na co normalnie musze sobie porzadnie zasluzyc.
sterylizacja,myslalam o tym ale meiszkam w bloku a ona nie wychodzi,nawet nie podchodzi do drzwi,wiec zrezygnowalismy.a ile kosztuje taka impreza?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

kociefraszki

Post #2 Ocena: 0

2011-05-22 12:55:58 (14 lat temu)

kociefraszki

Kobieta

Z nami od: 24-03-2011

Co do kosztow nie mam pojecia, pewnie co wet to cennik. Tak jak i w Polsce - ja cielam kotke za 100zl, ale kolezanka w stolicy za to samo dala 200. Futro w rui (miala rujke nim odchowala miot i rujka nawracala) darla ryja. Potrafila w srodku nocy wydrzec sie jakby ja ktos nadepnal. Srednio przyjemne. Poza tym podczas rujki przestawala jesc, chudla... No i mimo ze mieszkalismy wowczas w bloku, nie moglam miec pewnosci ze nie smignie pod nogami i nie pojdzie "za glosem serca". Poczekalismy wiec az podchowa maluchy, zeby nie ciac poki karmila i ciachelismy kote. Uspokoila sie, ale pozostala ta sama slodka koteczka.

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Post #3 Ocena: 0

2011-05-22 16:46:22 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

kociefraszki

Post #4 Ocena: 0

2011-05-22 17:11:49 (14 lat temu)

kociefraszki

Kobieta

Andzia, moja Futro tez nie przezyla by tego porodu. Kotka Twojej tesciowej padla rodzac drugie kocie, ale ilu kociat nie urodzila to juz nikt nie wie - wiemy tylko ze drugie sie zakleszczylo, kolejne po prostu mogly sie udusic w niej. Lub moglo byc dwa w miocie. Wet, zanim podal Futro srodki przyspieszajace porod, zrobil jej usg i sprawdzil czy ma jeszcze jakies kocieta do urodzenia. Byl miedzy innymi Klaczek, ktorego mam do dzis. Gdybym mogla cofnac czas... I miala wiedze ktora mam dzis, to zanim Futro zaczela rodzic, odwiedzilabym z nia weta, zrobilibysmy scan, bylo by wiadomo ile jest kociat i jakie sa duze. Poza tym zlapalabym sobie od weta kontakt i gwarancje ze jakby cos to on jest na cito do dyspozycji. I poszlabym do weta wczesniej bo ona za dlugo rodzila zeby miec sile. Drobniutka kotka. Coz... Cena braku wiedzy i popularnego przekonania, ze kotka to kotka - da sobie rade sama. Nie, nie, nie! W tej chwili wszystkie koty mam pokastrowane i tego zamierzam sie trzymac - zadnych rujek, znaczenia terenu, bojek o terytorium podkreconych hormonami, a kociarnia wbrew czestym opiniom wcale na charakterku nie stracila.

[ Ostatnio edytowany przez: kociefraszki 22-05-2011 17:12 ]

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Nie_z_tej_bajki

Post #5 Ocena: 0

2011-05-22 18:05:47 (14 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Z nami od: 23-08-2010

Kociefraszki - w jakim wieku mozna juz sterylizowac kociaki?
Ja jutro musze do weta napierw z piesem - cos zaczalmi kulec, stoi i lapke w gorze tylna trzyma... Nie mam pojecia - moze az taki reumatyzm... :-?
No i w tygodniu tez czeka mnie kolejna wizyta tam, szczepienia kociakow...
Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Nie_z_tej_bajki

Post #6 Ocena: 0

2011-05-23 20:42:41 (14 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Juz wszystko wiem o sterylizacji, kastracji, szczepieniach itp ;-).
Kociaki moge wysterlizowac jak skoncza 6 m-cy.
Jak skoncza 3,5 m-ca moga dostac chip.
Jutro mamy szczepienie ( skoniugowana szczepionka dla maluchow, m.in parwowiroza ). Za dwie panny zaplace 100 funtow... Powtorna dawka ( w tej cenie juz ) za 3-4 tygodni. Ale bede spokojna przynajmniej.
Piesa mial dzisiaj wizyte, bo od kilku dni kuleje. Tak jak podejrzewalam - artretyzm. Juz od dluzszego czasu bola go lapy, ogon, uszy... Dostal dzisiaj zastrzyk z Carprieve 100 mg, a od jutra przez 6 dni to samo ale juz w tabletkach. Zobaczymy za tydzien, czy bedzie poprawa. Oby, bo szkoda mi lobuziaka mojego :-?. Przy okazji wizyty za tydzien, bedziemy sie jeszcze badan w kierunku tego cholernego kataru zwrotnego. Niby wszystko z serduchem ok, ale jak sie nie poprawi to bedzie EKG i cala reszta badan.
Jak dobrze pojdzie, to na koniec czerwca wybieramy sie na kastracje... Bedzie po niej bezpieczniej, jesli chodzi o np raka prostaty. Kurcze, cale zycie myslalam, ze zrobie mu tym krzywde. Teraz juz doroslam do tego, zeby stwierdzic, ze to jednak dla jego dobra. Szczegolnie w jego wieku...

Poznaja sie coraz lepiej z psiurkiem.
Ostatnio byla niespodziewana akcja - jedno z dzieci otworzylo drzwi, koty akurat jadly. Piesa wpadl jak perszing, dolecial do nich, stanal jak wryty, pyknal mocniej jedna pyskiem ( nie ugryzl ), male zaczely na niego warczec i syczec, my przerazeni wiec wyrzucilismy go na sile za drzwi... Kociaki sie trzesly, nas chcialy drapac, po 5 minutach doslownie jakby nic sie nie stalo, wrocily do zabawy.
Od tego momentu piesa jakby zlagodnial - lezy przy klatce jak spia, juz nie warczy, daje mi wsadzic reke do klatki zeby je glaskac - ale tylko pod warunkiem, ze jego tez glaskam w tym samym czasie :-]. Robilismy tez juz "testy" bez smyczy - piesa lata po pokoju, my przy nim wyciagamy kociaki z klatki, jedno z nas bierze je na rece, drugie glaska i uspokaja piesa - dziala ;-). Tyrka je nosem na naszych rekach, skacze do nich, probowal jedna zlapac za tyleczek zebami, ale zrobil to dokladnie tak samo, jak wtedy gdy chce sie podraznic ze mna ;-). Delikatnie.
Jeszcze kilka takich razy i bedzie dobrze :-).
Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

kociefraszki

Post #7 Ocena: 0

2011-05-23 21:00:11 (14 lat temu)

kociefraszki

Kobieta

Pies sie probuje bawic - bardzo dobrze. Kociaki reaguja standardowo. Co do sterylki - po pierwszej rujce zwykle w przypadku kotek (chodzi o pewnosc ze dojrzala plciowo), w przypadku kocurkow szkoly sa dwie - jedna stawia na wczesna kastracje, druga mowi o osiagnieciu przez modziana dojrzalosci, czyli kiedy koles zaczyna znaczyc teren. Ja cielam osobiscie dwa swoje koty - Futro juz dorosla, Klaczka po ukonczeniu 5 miesiecy, kiedy niedwuznacznie zaczal sie przymierzac do znaczenia terenu. Aha! NIE WOLNO STERYLIZOWAC KOTKI W RUJI!! Albo nalezy rujke przeczekac, albo wyciszyc hormonalnie przed zabiegiem. To wazne - Twoje kotki majac pol roku moga rujkowac.

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Nie_z_tej_bajki

Post #8 Ocena: 0

2011-05-23 21:25:10 (14 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Wiem, ze trzeba przeczekac rujke ;-). Poczytalam sporo, pogadalam dzisiaj z wetem, jutro dopytam o kilka rzeczy jeszcze -podczas szczepienia ;-).
Psu pozwolilam pierwszy raz od 3 lat wskoczyc na moje lozko i spac w nogach ;-). Kociaki laza gdzie chca i spia w nocy gdzie chca - sprawiedliwosc musi byc ;-).

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

kociefraszki

Post #9 Ocena: 0

2011-05-23 21:33:32 (14 lat temu)

kociefraszki

Kobieta

Uwazaj z tym spaniem gdzie chca bo okaze sie ze musisz sobie miejsce we wlasnym lozku wywalczac. U nas tak jest niestety - Tysiek przewaznie na malzu, Futro na mnie (nie wazne ze sypiam na boku, kotecek sie upcha), Miyuki na poduszce mojej lub malza, Klaczek (jedyny przyzwoity) na szafie i Hino w nogach. A sprobuj @ kopnac przez sen to taki wrzask oburzony podnosi ze nie ma mocnych - ogolnie gadula jest. Gdzies kiedys slyszalam o zgubnym wplywie kotow na libido - swieta racja - sproboj cos zawalczyc, jak wokol lozka komisja do spraw jakosci uwaznym wzrokiem spoziera. A wywalisz z sypialni to beda sie pruly pod drzwiami bo kto to widzial kotecki od loza wywalac, no?
Tak nawiasem mowiac wiesz czym sie pod tym wzgledem kot od psa rozni?

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

kolezanka_szkla

Post #10 Ocena: 0

2011-05-23 22:35:47 (14 lat temu)

kolezanka_szkla

Kobieta

Z nami od: 17-12-2010

Cytat:

2011-05-23 21:33:32, kociefraszki napisał(a):
[...]Tak nawiasem mowiac wiesz czym sie pod tym wzgledem kot od psa rozni?

Co prawda pytanie postawilas Magdzie, ale jestem ciekawa odpowiedzi. No wiec? Bo nie wiem.
"Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"

Do góry stronyOffline

Strona 37 z 113 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 36 | 37 | 38 ... 111 | 112 | 113 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,