MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Kociaki plus Piesa - czyli moje male ZOO ;-)

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 101 z 113 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 100 | 101 | 102 ... 111 | 112 | 113 ] - Skocz do strony

Str 101 z 113

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

loca1233

Post #1 Ocena: 0

2012-12-12 14:10:59 (13 lat temu)

loca1233

Kobieta

Z nami od: 11-11-2010

Hej podepnę się pod temat ... co polecacie na odrobaczenie kociaków ??

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Nie_z_tej_bajki

Post #2 Ocena: 0

2013-07-22 09:17:44 (12 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Z nami od: 23-08-2010

Mam problem z piesem.
Od jakiegoś czasu intensywnie się drapie.
Nie, to nie pchły ;-). Po pierwsze jest odpchliwany (?) regularnie ( razem z kociarami ), po drugie drapie się mocno, ale tylko w jednym miejscu - przy pachwinie nad tylną nogą. Sierść ma krótką i dość gęstą, więc ciężko było się tam czegoś doszukać. Udało mi się jednak znaleźć coś jakby strupki - małe, białe.
Miałam go dzisiaj kąpać i tak się zastanawiam, czy nie sprawię mu przy tym bólu? Szampon będzie szczypał... Staruszek już i tak ma stres wystarczający przy kąpaniu, bo on wody się boi jak cholera.
Zastanawiam się, czy to może być świerzb? I skąd? On nie bardzo ma kontakt z innymi psami, bo jest zawsze na smyczy. Kociary czyste. Co prawda jakieś 2 tygodnie temu "poszczypały" go dwa psiaki ( właścicielowi wypadła smycz z ręki i go dopadły dwa takie małe gówienka ujadające bardzo ;-) ), ale sprawdziłam go wtedy całego i nic mu nie było. No chyba, że to była delikatna, mała ranka i teraz się goi i strupieje?
Już sama nie wiem...
Jakieś pomysły?

[ Ostatnio edytowany przez: Nie_z_tej_bajki 22-07-2013 09:18 ]

Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Post #3 Ocena: 0

2013-07-22 09:41:00 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cookies

Post #4 Ocena: 0

2013-07-22 10:51:16 (12 lat temu)

Cookies

Kobieta

Z nami od: 16-06-2013

A moze alergia najlepiej podejsc do weta I go pokazac.

Do góry stronyOffline

Nie_z_tej_bajki

Post #5 Ocena: 0

2013-11-01 21:20:36 (12 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

To znowu ja.
Piesa zaraz po poście odwiedził veta. Pani doktor stwierdziła, że to jakaś infekcja od gryzienia, bo "coś" go pogryzło. Co to było, nie miała pojęcia. Na pewno nie pchły ( tego byłam pewna ).
Dostał antybiotyk i tabletki sterydowe na swędzenie. Wszystko minęło, sierść w miejscach gryzienia/drapania wypadła, zostały placki ze strupami na skórze. Zagoiło się, odpadło, sierść odrosła. Wykapałam piesa dopiero kilka dni temu, bo nie chciałam sprawiać mu bólu na tej "świeżej" skórze. Dzięki uprzejmości Karjo ( dzięki Iza! ), zaaplikowałam na koniec kąpieli specyfik na skórę, ładnie wymyłam, wypłukałam.
I tu zonk - piesa nadal się drapie ! :( Ja już sił nie mam - w nocy mnie budzi, bo się drapie i gryzie tak głośno, że słychać go w całym domu :(. Albo ja mam sen jak królik... ;-)
Przejrzałam więc piesa dzisiaj znowu i co znalazłam? Po obu stronach, dokładnie w tych samych miejscach... :/

Obrazek

Obrazek

Wygląda mi to na jakieś brodawki ( wirus brodawczaka? ) Pogrzebałam w necie, ale tam masę opinii, co jedna to lepsza - nawet białaczka :-o. Oczywiście piesa po weekendzie trafi do weta, ale może ktoś z Was psiarze miał do czynienia z czymś takim i coś podpowie? Bardziej mi chodzi o złagodzenie mu swędzenia, bo męczy się staruszek mój ( zdaję sobie sprawę, że to też ze starości może być... piesa ma już 10,5 latek ).
Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Post #6 Ocena: 0

2013-11-02 07:32:30 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

ray186

Post #7 Ocena: 0

2013-11-03 10:32:00 (12 lat temu)

ray186

Kobieta

Z nami od: 20-04-2013

A macie może jakieś dobry środek na pchły bo niestety zaatakowały mi i psa i kota oboje są odpchleni (regularnie) kąpałam już kilkakrotnie w szamponie przeciwpchelnym spryskałam cały dom sprayem na pchły i jeszcze złapie pchłę na jednym i na drugim ;( z kotem gorej bo ma strasznie gęstą i długą sierść, a każda kąpiel to dla niego trauma :( Proszę poradźcie coś bo nawet nie wiem skąd to dziadostwo mogło się przyplątać :(

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Nie_z_tej_bajki

Post #8 Ocena: 0

2013-11-03 10:34:42 (12 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Miałam to samo w lecie - jakaś plaga była w tym roku. Pomógł tylko Frontline. Każdy inny spot on, czy tabletki ( bob martin, johnson itd. ) nic nie dał. Nawet obroże p/pchelne nic nie pomagały, założone po odpchliwaniu. Frontline jest drogi, ale skuteczny...

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

karjo1

Post #9 Ocena: 0

2013-11-04 10:18:07 (12 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Pralas psa w jakims specyfiku przed nalozeniem preparatu?
Te grudki sa pod skora, otwieraja sie, suche, mokre?

Do góry stronyOffline

Nie_z_tej_bajki

Post #10 Ocena: 0

2013-11-04 10:26:38 (12 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Prałam w szamponie ;-). Preparat nałożyłam po, a najpierw go dokładnie spłukałam. Posiedział biedak z tym preparatem jeszcze chwilę i dopiero go spłukałam.
Grudy raczej, bo są spore - jedna sucha, druga się sączy, ale to dlatego, że on nie przestaje się drapać. Jedna wygląda jak na skórze, druga jakby bardziej była pod. On się nie przestaje drapać po prostu. Tzn tego nie przestaje drapać. Musi go mocno swędzieć. Dziwne...

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Strona 101 z 113 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 100 | 101 | 102 ... 111 | 112 | 113 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,