MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Przysłowia - popularne i znane powiedzenia.

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 80.3 z 84 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 79.3 | 80.3 | 81.3 | 82.3 | 83.3 | 84.3 ] - Skocz do strony

Str 80.3 z 84

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

EFKAKONEFKA33

Post #1 Ocena: 0

2020-11-15 11:03:56 (5 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Obrazek

“Zaśpijmy dzisiaj - będzie fajnie. Zaśpijmy specjalnie. Udajmy gorączkę, udajmy malarię.”
~ Agnieszka Wolny - Hamkała
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

EFKAKONEFKA33

Post #2 Ocena: 0

2020-11-15 21:59:38 (5 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

“(...) Po czwarte, nauczyłem się, że niektórzy ludzie są na zawsze, a niektórzy tylko sporadycznie, i że nie mam żadnego wpływu na to, kto będzie na zawsze, a kto od czasu do czasu.”
~ Ignacy Karpowicz
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #3 Ocena: 0

2020-11-18 17:42:14 (5 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Obrazek

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #4 Ocena: 0

2020-11-22 21:46:06 (5 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

"Odkąd cię poznałam, noszę w kieszeni szminkę, to jest bardzo głupie nosić szminkę w kieszeni, gdy ty patrzysz na mnie tak poważnie, jakbyś w moich oczach widział gotycki kościół. A ja nie jestem żadną świątynią, tylko lasem i łąką — drżeniem liści, które garną się do twoich rąk. Tam z tyłu szumi potok, to jest czas, który ucieka, a ty pozwalasz mu przepływać przez palce i nie chcesz schwytać czasu. I kiedy cię żegnam, moje umalowane wargi pozostają nie tknięte, a ja i tak noszę szminkę w kieszeni, odkąd wiem, że masz bardzo piękne usta".
Halina Poświatowska

Obrazek

zdj z neta

Opinia moderatora: Post pod moim postem usunięty na prośbę użytkownika, który wkleil go omyłkowo w niewłaściwym temacie. Konefka

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #5 Ocena: 0

2020-12-04 11:40:52 (4 lata temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Obrazek

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #6 Ocena: 0

2020-12-13 16:47:56 (4 lata temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Jeżeli na paczkach ze szkłem pisze się "Uwaga: szkło" , to czemuż na paczce, w której mieści się nasze serce, nie miałoby być napisu: "Uwaga: drugi człowiek?"
/Agnieszka Osiecka/

Obrazek

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #7 Ocena: 0

2020-12-18 19:23:06 (4 lata temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Obrazek

"Ludzie ze skazą są niebezpieczni, bo wiedzą, że potrafią przetrwać."
Josephine Hart

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #8 Ocena: 0

2021-01-02 14:47:30 (4 lata temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Obrazek
zdj z neta

Teraz jestem osobą, która należy do siebie, i wszystko, co się dzieje, ma znaczenie. Nie dzieje się bowiem "w ogóle", ale wydarza się mnie.
Tove Jansson❤ Muminki. Księga druga

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #9 Ocena: 0

2021-01-07 09:37:14 (4 lata temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

MAMY DZIŚ DZIEN DZIWAKA -NAJLEPSZEGO DLA SIEBIE I MI PODOBNYCH
Zawsze szanowałem tych, którzy przebywają obok rzeczywistości, biorąc sobie z niej to, czego potrzebują, zawsze tyle, ile chcą.

Jakub Żulczyk, Ślepnąc od świateł
zdj Paweł Gronowski

Obrazek

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #10 Ocena: 0

2021-01-12 19:17:08 (4 lata temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Była późna jesień. Włóczykij szedł dalej na południe, lecz co jakiś czas rozstawiał namiot i pozwalał dniom mijać, jak chcą, chodził sobie i przyglądał się różnym rzeczom, nic nie myśląc i nic nie pamiętając, i dużo spał. Zachowywał ostrożność, ale niczym się właściwie nie interesował i nie obchodziło go, dokąd idzie - chciał tylko iść dalej.

Muminki

Obrazek
zdj z neta

Do góry stronyOffline

Strona 80.3 z 84 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 79.3 | 80.3 | 81.3 | 82.3 | 83.3 | 84.3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,