Str 79.2 z 84 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
EFKAKONEFKA33 |
Post #1 Ocena: 0 2020-09-29 11:13:08 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Mamy dziś dzien kawy
„Ten zapach jest ledwie uchwytny pośród morza innych zapachów, którymi nasyca się Miasto niemal od wschodu słońca, jest jednak wszechobecny i… niezbędny. Konieczny jak poranne ziewnięcie. Jak wewnętrzna siła, która codziennie wprawia w ruch miliony rąk i nóg, głów i umysłów. Od rana (...) pachnie kawą.”
Kamila Sławińska
 Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|

|
 |
|
|
EFKAKONEFKA33 |
Post #2 Ocena: 0 2020-10-07 18:33:28 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
„Obyś przyciągnął kogoś, kto mówi twoim językiem, abyś nie musiał spędzać życia na tłumaczeniu własnej duszy.”
Rumi
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|

|
 |
|
PannaZMokraGlow |
Post #3 Ocena: 0 2020-10-07 23:26:38 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Ooo, Rumi  lubie.
|

|
 |
|
Wilki2 |
Post #4 Ocena: 0 2020-10-20 21:43:41 (5 lat temu) |
Z nami od: 15-12-2019 Skąd: gdzieśtu |
|

|
 |
|
EFKAKONEFKA33 |
Post #5 Ocena: 0 2020-10-21 10:30:51 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
|

|
 |
|
|
admiralbibol |
Post #6 Ocena: 0 2020-10-21 18:05:56 (5 lat temu) |
Z nami od: 29-03-2015 Skąd: Warszawa |
Wiele chorób bierze się ze stresu, tylko weneryczne z przyjemności. Kazdy donosik na moj avatar daje hemoroida lewakowi.
|

|
 |
|
EFKAKONEFKA33 |
Post #7 Ocena: 0 2020-10-25 20:02:11 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
"Jestem zmęczony. Zbyt zmęczony, by akceptować perspektywę końców, które są początkami, od których trzeba wszystko zaczynać od nowa".
~ Andrzej Sapkowski Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|

|
 |
|
EFKAKONEFKA33 |
Post #8 Ocena: 0 2020-11-03 19:05:17 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Dość szybko zawładnęła mną myśl, iż pod okładką każdej z tych książek czeka na odkrycie bezkresny wszechświat, podczas gdy za tymi murami życie upływa ludziom na futbolowych wieczorach, na radiowych serialach, na własnym pępku i tyle.
Carlos Ruiz Zafón, Cień wiatru
|

|
 |
|
EFKAKONEFKA33 |
Post #9 Ocena: 0 2020-11-13 17:22:46 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
"Marzyłem o jakimś miejscu ustronnym, dalekim, cichym, bez żadnych specjalnych wygód i luksusów, gdzie mógłbym sobie przycupnąć na całą wieczność, nie zawracając nikomu głowy moją skromną osobą. Ach, w nieskończonej przestrzeni wszechświata znaleźć dla siebie takie miejsce ciche i spokojne, gdzie nie ma diabłów, ani aniołów, i tylko w ciszy wsłuchiwać się w wieczorną serenadę świerszczy. Niech tam inni bawią się beze mnie w Sąd Ostateczny. Ja już miałem powyżej uszu wszystkich sądów.
Ale czy w Bożym wszechświecie przewidziano takie dobre, dalekie miejsce dla kogoś takiego jak ja?"
- Stefan Chwin "9 Wigilii"
zdj z neta Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|

|
 |
|
EFKAKONEFKA33 |
Post #10 Ocena: 0 2020-11-14 14:02:42 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat mi się przypomniał apropo's komentarzy o opiniach
|

|
 |
|