Str 78 z 84 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
EFKAKONEFKA33 |
Post #1 Ocena: 0 2020-06-03 21:17:25 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Zacznij od tego co znasz, a potem wymyśl to na nowo. Sztuka to magia, bez dwóch zdań, ale źródłem wszystkich dzieł sztuki, nawet tych najbardziej dziwacznych, jest szara codzienność. Nie dziw się, gdy zobaczysz, że niesamowite kwiaty rosną na zwykłej ziemi.
Stephen King, Ręka mistrza
( Kwiat dziś złapany w obiektywie na wieczornym spacerze ) Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|

|
 |
|
|
EFKAKONEFKA33 |
Post #2 Ocena: +1 2020-06-16 12:22:11 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Im więcej się ma do powiedzenia, tym więcej się chyba milczy. (Marek Hłasko) Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|

|
 |
|
ROTAREDOM |
Post #3 Ocena: 0 2020-06-28 17:47:04 (5 lat temu) |
Z nami od: 05-02-2011 Skąd: 英國 |
Długie czekanie dobre smakowanie.
______________________________________________________________ گاو نر اینترنتی
|

|

|
|
EFKAKONEFKA33 |
Post #4 Ocena: 0 2020-06-30 18:59:31 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
"Ja wiem, że popełniam dużo błędów, ale wtedy, na pociechę, myślę od razu o tych błędach, których nie popełniłam, a mogłam"
Lucy Maud Montgomery, Ania z Zielonego Wzgórza Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|

|
 |
|
EFKAKONEFKA33 |
Post #5 Ocena: 0 2020-07-08 09:46:28 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Kawa mi zakwitła...
Piję kawę i wyobrażam sobie brzask gdzie indziej
Andrzej Stasiuk, Jadąc do Babadag Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|

|
 |
|
|
EFKAKONEFKA33 |
Post #6 Ocena: 0 2020-07-09 08:53:00 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Nasze wspólne chwile są niczym burza, niczym gwałtowna wichura i deszcz, coś zbyt wielkiego, by tym kierować, a zarazem zbyt silnego, by przed tym uciec. Ten żywioł mnie porywa, szarpie za włosy, zostawia krople wody na twarzy, sprawia, że czuję się wreszcie żywa. Jak w każdej burzy zdarzają się tu też chwile spokoju i wytchnienia, a także i takie, gdy nasze słowa rozszczepiają błyskawice.
Ally Condie, Dobrani
zdj Adam Kyle Jackson Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|

|
 |
|
EFKAKONEFKA33 |
Post #7 Ocena: 0 2020-07-23 07:32:52 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Ale jeszcze dalsze od światła były koty. Ich doskonałość zatrważała.Zamknięte w precyzji i akuratności swych ciał, nie znały błędu ani odchylenia. Na chwilę schodziły w głąb, na dno swej istoty, i wtedy nieruchomiały w swym miękkim futrze, poważniały groźnie i uroczyście, a oczy ich zaokrąglały się jak księżyce, chłonąc wzrok w swe leje ogniste. Ale po chwili już, wyrzucone na brzeg, na powierzchnię, ziewały swą nicością rozczarowane i bez złudzeń.
W ich życiu pełnym zamkniętej w sobie gracji nie było miejsca na żadną alternatywę. I znudzone w tym więzieniu doskonałości bez wyjścia, przejęte spleenem, sarkały zmarszczoną wargą pełne bezprzedmiotowego okrucieństwa w krótkiej, pręgami rozszerzonej twarzy.
Bruno Schulz
zdj z neta Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|

|
 |
|
EFKAKONEFKA33 |
Post #8 Ocena: 0 2020-08-02 16:04:58 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
 Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|

|
 |
|
EFKAKONEFKA33 |
Post #9 Ocena: 0 2020-08-12 19:14:32 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Wydaje nam się że rozumiemy słowa piosenki, ale tym, co naprawdę każe nam w nią wierzyć lub nie, jest muzyka.
Carlos Ruiz Zafón, Gra anioła Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|

|
 |
|
EFKAKONEFKA33 |
Post #10 Ocena: 0 2020-09-03 16:53:45 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Znalezione w necie
 Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|

|
 |
|