Str 72.3 z 84 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
EFKAKONEFKA33 |
Post #1 Ocena: 0 2020-01-17 14:06:03 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Miałem krewnego, który studiował trygonometrię, aż mu wąsy odpadły, a kiedy już się wszystkiego nauczył, przyszła jakaś Buka i go zjadła. No i leżał potem w brzuchu Buki z całą tą swoją mądrością!
Muminki
Dziwna rzecz z tymi rzekami i drogami – rozmyślał Ryjek. – Widzi się je, jak pędzą w nieznane, i nagle nabiera się strasznej ochoty, żeby samemu też się znaleźć gdzie indziej, żeby pobiec za nimi i zobaczyć, gdzie się kończą…
Muminki
Hej! – powiedział Ryjek. – Odkryłem ciekawą ścieżkę. Wygląda niebezpiecznie.
– Jak niebezpiecznie? – spytał Muminek.
– Powiedziałbym, że niezwykle niebezpiecznie – odparł poważnie mały zwierzaczek Ryjek.
– W takim razie musimy wziąć ze sobą kanapki i sok – postanowił Muminek
Muminki Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|

|
 |
|
|
EFKAKONEFKA33 |
Post #2 Ocena: 0 2020-01-18 07:53:48 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Jak wieść gminna niesie dzis jest Dzień Kubusia Puchatka
Garśc cytatów z tej okazji
"Miłość to czasem kilka kroków w tył, aby uszczęśliwić osobę, którą kochasz."
"Wydaje mi się, że śnimy, dlatego nigdy nie będziemy od siebie oddaleni. Przecież w snach możemy być ze sobą cały czas."
– Puchatku!
– Co, Prosiaczku?
– Nic – rzekł Prosiaczek, biorąc Puchatka za łapkę. – Chciałem się tylko upewnić, czy jesteś.
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|

|
 |
|
EFKAKONEFKA33 |
Post #3 Ocena: 0 2020-01-18 19:07:59 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Spojrzał na Hatifnatów i nagle wszystko zrozumiał.
Zrozumiał, iż jedyną rzeczą, która ożywić może Hatifnata, jest wielka, ogromna burza. Byli silnie naelektryzowani, ale bezradnie ograniczeni. Nic nie czuli, o niczym nie myśleli – mogli tylko szukać. Dopiero kiedy zetknęli się z elektrycznością, zaczynali żyć ze wszystkich sił, pełni wielkich, gwałtownych uczuć. (… )
A ja siedziałem w swojej zatoce i myślałem, że są tacy nadzwyczajni i wolni, tylko dlatego, że nic nie mówili i tylko wciąż jechali dalej. A oni nie mieli nic do powiedzenia i nie mieli dokąd jechać… (… )
Żeby nigdy nie móc się cieszyć lub rozczarować! Nigdy nikogo nie kochać, nie móc się rozgniewać na tego kogoś, a potem mu przebaczyć. Nie móc spać ani marznąć, nigdy się nie mylić, nie mieć bólów brzucha i potem wyzdrowieć, nie obchodzić urodzin, nie pić piwa i nigdy nie mieć nieczystego sumienia… To wszystko jest straszne!
Muminki Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|

|
 |
|
EFKAKONEFKA33 |
Post #4 Ocena: 0 2020-01-21 21:49:37 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Zawiłe sprawy są mniej zawiłe, niż się myśli, i potrafią znikać dziwnie, jak zaczarowane, kiedy rozwiązanie pojawia się cudem w najmniej oczekiwanej chwili.
Jean-Pierre Davidts - Mały Książę odnaleziony
(...) zrozumiał, że jakkolwiek wielkoduszne i odważne jest serce, staje się bezsilne wobec ciasnego umysłu, gdy ten, by osiągnąć swe cele, odwołuje się do stali.
Jean-Pierre Davidts - Mały Książę odnaleziony Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|

|
 |
|
EFKAKONEFKA33 |
Post #5 Ocena: 0 2020-01-22 20:03:05 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Na cienie trzeba uważać. Bo inaczej mogą wyrosnąć im zęby. Naprawdę mogą. A czasem, kiedy chcesz zapalić światło, żeby je odpędzić nagle okazuje się, że nie ma prądu.
Stephen King - Ręka mistrza Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|

|
 |
|
|
EFKAKONEFKA33 |
Post #6 Ocena: 0 2020-01-22 22:06:15 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Gdy słowa już daremne, myśli daremne, a wyobraźni nie chce się już wyobrażać, jeszcze tylko muzyka. Jeszcze tylko muzyka na ten świat, na to życie.
Wiesław Myśliwski
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|

|
 |
|
Wilki2 |
Post #7 Ocena: 0 2020-01-22 23:39:51 (5 lat temu) |
Z nami od: 15-12-2019 Skąd: gdzieśtu |
"Nieważne, jak mocno uderzasz, ale jak dużo jesteś w stanie znieść i nadal iść do przodu."
Rocky Balboa
|

|
 |
|
EFKAKONEFKA33 |
Post #8 Ocena: 0 2020-01-24 20:56:58 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Książki są bramą, przez którą wychodzisz na ulicę, mówiła Patricia. Dzięki nim uczysz się, mądrzejesz, podróżujesz, marzysz, wyobrażasz sobie, przeżywasz losy innych, swoje życie mnożysz razy tysiąc. Ciekawe, czy ktoś da ci więcej za tak niewiele. Pomagają też odpędzić różne złe rzeczy - samotność, upiory i tym podobne g.wna. Czasem się zastanawiam, jak możecie znieść to wszystko wy, którzy nie czytacie.
Arturo Pérez-Reverte - Królowa Południa
|

|
 |
|
tesstickle |
Post #9 Ocena: 0 2020-01-24 21:26:53 (5 lat temu) |
Z nami od: 19-01-2020 Skąd: Dolna szuflada |
 – Jak ty mówisz, to wszystko jest takie proste, sami by na to wpadli.
– By wpadli, jakby mieli, ku..a, mózg zamiast tego pie...go styropianu. Opinia moderatora: Post wykropkowany z wulgaryzmów. Konefka - Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień.
- Ale pieniądze wydałeś?
- Tak
- Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie
|

|
 |
|
EFKAKONEFKA33 |
Post #10 Ocena: 0 2020-01-28 19:19:54 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Wiara łatwo się zmienia w fanatyzm. Tolerancja jest córką wątpliwości. Oto dlaczego pani z całą swoją wiarą jest bardziej napastliwa w stosunku do mnie niż ja, zatracony bezbożnik w stosunku do pani.
----------------------------------------------------
Oddawała sie całkowicie temu, co robiła w danej chwili. Takie kobiety, kiedy piją są tylko pijaństwem, kiedy kochają, tylko miłością, kiedy rozpaczają, tylko rozpaczą. I tylko zapominaniem, kiedy zapominają
Bezwzględna, przepełniona żądzą życia. Obca jeszcze samej sobie, a przecież znająca siebie lepiej niż jakikolwiek mężczyzna mógłby ja znać. Naiwna i przebiegła. W pewnym osobliwym względzie wierna, a przecież niewierna jak jej matka natura. Pędząca i pędzona. Pragnąca się zatrzymać i wciąż odchodząca.
Remarque Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|

|
 |
|