– Nie mów mi, czego chciałbyś i czego pragniesz. Bo może okazać się, że nie będę mogła spełnić twych pragnień, a to sprawi mi ból.
wspólna noc, Yennefer do Geralta.
Str 60.3 z 84 |
|
---|---|
darraj | Post #1 Ocena: 0 2019-10-04 19:03:30 (6 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: – Nie mów – szybkim ruchem położyła mu palce na wargach.
– Nie mów mi, czego chciałbyś i czego pragniesz. Bo może okazać się, że nie będę mogła spełnić twych pragnień, a to sprawi mi ból. wspólna noc, Yennefer do Geralta. "We're all mad here" Mad Hatter
|
darraj | Post #2 Ocena: 0 2019-10-04 19:50:00 (6 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: Jaskier znowu nabrał ochoty, by wreszcie ułożyć balladę o dziewczętach takich jak ona – niezbyt ładnych, a pięknych, takich, które śniły się po nocach, podczas gdy te klasycznie urodziwe zapominało się po pięciu minutach.
wizyta Jaskra w Oxenfurcie. "We're all mad here" Mad Hatter
|
cyganka35 | Post #3 Ocena: 0 2019-10-08 11:26:45 (6 lat temu) |
Z nami od: 13-06-2019 Skąd: Kraina Marzeń |
Lęk przed nieznanym. To właśnie jest nieznane. Strach sprawia, że ludzie gonią gdzieś, biegają w poszukiwaniu marzeń, iluzji, wojen, pokoju, miłości, nienawiści, tego wszystkiego - a wszystko jest tylko iluzją. Nieznanym. Przyznaj, że jest to nieznane, że jest to zwykła żegluga. Wszystko jest nieznane - i wtedy wygrywasz. To wszystko. Prawda? John Lennon (z książki John Lennon o sobie) ![]() |
EFKAKONEFKA33 | Post #4 Ocena: 0 2019-10-08 12:15:55 (6 lat temu) |
Konto usunięte |
Błędy też się dla mnie liczą. Nie wykreślam ich ani z życia, ani z pamięci. I nigdy nie winię za nie innych.
Andrzej Sapkowski – Krew elfów Lepiej zaliczać się do niektórych, niż do wszystkich. Andrzej Sapkowski – Krew elfów Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
darraj | Post #5 Ocena: 0 2019-10-08 12:31:10 (6 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: Bo w każdym z nas jest Chaos i Ład, Dobro i Zło. Ale nad tym można i trzeba zapanować. Trzeba się tego nauczyć.
Krew Elfów "We're all mad here" Mad Hatter
|
|
|
darraj | Post #6 Ocena: 0 2019-10-12 20:53:45 (6 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: A są rzeczy, których nie sposób zdobyć nawet magią. I są dary, których nie wolno przyjąć jeśli nie jest się w stanie odwzajemnić ich... czymś równie cennym. W przeciwnym razie taki dar przecieknie przez palce, stopi się niby okruch lodu, zaciśnięty w dłoni. Zostanie tylko żal, poczucie straty i krzywdy...
Yennefer w rozmowie z Geralte "We're all mad here" Mad Hatter
|
EFKAKONEFKA33 | Post #7 Ocena: 0 2019-10-12 20:57:54 (6 lat temu) |
Konto usunięte |
Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się.
Andrzej Sapkowski – Czas pogardy Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
EFKAKONEFKA33 | Post #8 Ocena: 0 2019-10-12 21:58:13 (6 lat temu) |
Konto usunięte |
Jedno, co można zrobić, to podejść do rzeczy filozoficznie, czyli powiedzieć sobie "srał to pies".
Andrzej Sapkowski – Ostatnie życzenie Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
EFKAKONEFKA33 | Post #9 Ocena: 0 2019-10-13 18:43:17 (6 lat temu) |
Konto usunięte |
W kontekście horrorów
Kiedy spoglądasz w otchłań ona również patrzy na ciebie. Friedrich Nietzsche Wiadomym jest mi, że masz lat blisko czterdzieści, wyglądasz na blisko trzydzieści, wyobrażasz sobie, że masz nieco ponad dwadzieścia, a postępujesz tak jakbyś miał niecałe dziesięć. Andrzej Sapkowski – Krew elfów Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
darraj | Post #10 Ocena: 0 2019-10-13 18:54:52 (6 lat temu) |
Konto usunięte |
Abstrahując od horrorów
![]() Cytat: Istredd, ja nie mogę nawet wykluczyć, czy nie traktowała cię wówczas instrumentalnie. Tego, panie czarodzieju, nie da się wykluczyć li tylko na podstawie rozmowy. W takim przypadku jak mi się zdaje, instrument bywa istotniejszy od elokwencji.
Geralt do czarownika Istredd'a w rozmowie o Yennefer "We're all mad here" Mad Hatter
|