Opis: Jaskier do Geralta.
Źródło: Głos rozsądku V
Dobranoc
Str 59 z 84 |
|
---|---|
darraj | Post #1 Ocena: 0 2019-08-31 19:33:21 (6 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: Świat się zmienia, słońce zachodzi, a wódka się kończy.
Opis: Jaskier do Geralta. Źródło: Głos rozsądku V Dobranoc "We're all mad here" Mad Hatter
|
EFKAKONEFKA33 | Post #2 Ocena: 0 2019-09-01 20:53:12 (6 lat temu) |
Konto usunięte |
– Puchatku, nie masz ani krzty rozumu!
– Wiem o tym *** …kiedy jest się Misiem o Bardzo Małym Rozumku i Myśli się o Rozmaitych Rzeczach, to okazuje się czasami, że rzeczy, które zdawały się bardzo proste, gdy miało się je w głowie, stają się całkiem inne, gdy wychodzą z głowy na świat i inni na nie patrzą. Cytaty z Kubiusia Puchatka Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
darraj | Post #3 Ocena: 0 2019-09-02 15:01:14 (6 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: Mężczyzna jest jaki jest i nie ma co przy nim majstrować. Im szybciej kobieta to zrozumie, tym lepiej dla niej. I dla niego.
„Każdy szczyt ma swój Czubaszek. Maria Czubaszek w rozmowie z Arturem Andrusem” "We're all mad here" Mad Hatter
|
EFKAKONEFKA33 | Post #4 Ocena: 0 2019-09-02 16:24:52 (6 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2019-09-02 15:01:14, darraj napisał(a): „Każdy szczyt ma swój Czubaszek. Maria Czubaszek w rozmowie z Arturem Andrusem” Mam tą książkę w domu ![]() Moim zdaniem lepiej udawać głupszą. Po pierwsze, jeśli można udawać głupszą, niż się jest, to znaczy, że nie jest się tak całkiem głupią. Po drugie, kobiety inteligentne robią wrażenie przemądrzałych. Maria Czubaszek Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
darraj | Post #5 Ocena: 0 2019-09-02 16:58:18 (6 lat temu) |
Konto usunięte |
I ja ją mam
![]() Ten cytat, jak ulał pasuje do wielu forumowych wątków. Cytat: Nie lubię mówić o swoich problemach. Zazwyczaj i tak nikt ich za mnie nie załatwi. To po co? Żeby usłyszeć: „Nie martw się, jakoś to będzie”? To sama to sobie mogę powiedzieć. "We're all mad here" Mad Hatter
|
|
|
cyganka35 | Post #6 Ocena: 0 2019-09-06 13:41:07 (6 lat temu) |
Z nami od: 13-06-2019 Skąd: Kraina Marzeń |
Johannes Linstead - Hechicera...
Nie chodzi o jej piękne oczy. Chodzi o jej piękne serce. To w nim się zakochałem... Michał Kellen (z książki Arytmie życia) ![]() |
cyganka35 | Post #7 Ocena: 0 2019-09-10 10:23:06 (6 lat temu) |
*** Spać Pod powiekami słońce mruczy kochać ludzi przez Ciebie i nie móc kochać Ciebie przez ludzi... Krzysztof Pieczyński (Słońce mruczy) |
EFKAKONEFKA33 | Post #8 Ocena: 0 2019-09-14 20:14:56 (6 lat temu) |
Konto usunięte |
Apropo's pewnej rozmowy przypomniał mi się cytat
Nie walczę o prawa kobiet, ponieważ powinno sie walczyć o prawa człowieka, a nie tylko prawa kobiet. Problemy feministyczne lekceważę. Kora ( książka Podwójna linia życia ) Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
cyganka35 | Post #9 Ocena: 0 2019-09-21 14:41:56 (6 lat temu) |
![]() Delfiny, w odróżnieniu od nas, nie mają zdolności manualnych, natomiast ich tańce, skoki, są, być może, odpowiednikiem naszego baletu. Dźwięki, tak jak muzyka w Kościele prawosławnym – bez instrumentów muzycznych – są prawdopodobnie ich pieśniami, którymi prowadzą długie dyskursy. Jest to semantycznie zorganizowany system sygnałów... Jerzy Vetulani ![]() |
cyganka35 | Post #10 Ocena: 0 2019-09-29 13:25:11 (6 lat temu) |
![]() - Kiedy kogoś kochasz, ten ktoś staje się częścią ciebie. Jest we wszystkim, co robisz; jest w powietrzu, którym oddychasz, w wodzie, którą pijesz, i we krwi, która płynie w twoich żyłach. Jego dotyk trwa na twojej skórze, jego głos rozbrzmiewa ci w uszach, a jego myśli tkwią w twojej głowie. Wiesz, co mu się śni, ponieważ jego koszmary przeszywają ci serce, a te dobre sny śnicie wspólnie. Przy tym wcale nie uważasz, że jest chodzącym ideałem: dostrzegasz jego niedoskonałości, znasz je na wylot, tak jak znasz jego mroczne tajemnice i wcale cię one nie przerażają. Przeciwnie: tym bardziej go za to kochasz, bo wcale nie oczekujesz doskonałości. Zależy ci tylko na tej osobie, na... Cassandra Clare (z książki Pani Noc) |