2019-08-10 14:27:58, EFKAKONEFKA33 napisał(a):
… Zupelnie obcy tu, niby wrog
Wciaz jestem obcy
Wciaz bardziej obcy wam i sobie sam ...Lady Pank

Str 57.3 z 84 |
|
---|---|
darraj | Post #1 Ocena: 0 2019-08-10 14:40:34 (6 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2019-08-10 14:27:58, EFKAKONEFKA33 napisał(a): … Zupelnie obcy tu, niby wrog Wciaz jestem obcy Wciaz bardziej obcy wam i sobie sam ...Lady Pank ![]() ![]() "We're all mad here" Mad Hatter
|
darraj | Post #2 Ocena: 0 2019-08-10 16:48:56 (6 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: Są poety, są wiersze śliczne, baśnie zachwycające, ale ja niczym nie jestem. Nauki żadnej nie posiadam, żadnej szkoły. Co może powiedzieć stara Cyganka podobna do prawdziwka zapomnianego w jesiennym lesie? Jestem dziewczyna biedna, spod krzaku. Nerwowa, duszę mam malutką. Jestem zwyczajny człowiek, może gorszy od wszystkich.
Papusza( Bronisława Wajs) "We're all mad here" Mad Hatter
|
EFKAKONEFKA33 | Post #3 Ocena: 0 2019-08-17 23:01:00 (6 lat temu) |
Konto usunięte |
– Kompania mi się trafiła – podjął Geralt, kręcąc głową. – Towarzysze broni! Drużyna bohaterów! Nic, tylko ręce załamać. Wierszokleta z lutnią. Dzikie i pyskate pół driady, pół baby. Wampir, któremu idzie na pięćdziesiąty krzyżyk. I cholerny Nilfgaardczyk, który upiera się, że nie jest Nilfgaardczykiem.
– A na czele drużyny wiedźmin, chory na wyrzuty sumienia, bezsiłę i niemożność podjęcia decyzji – dokończył spokojnie Regis. – Zaiste, proponuję podróżować incognito, by nie wzbudzać sensacji. – I śmiechu – dodała Milva. Andrzej Sapkowski – Chrzest ognia Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
cyganka35 | Post #4 Ocena: 0 2019-08-18 11:01:04 (6 lat temu) |
Z nami od: 13-06-2019 Skąd: Kraina Marzeń |
Światło mnie ozdabia – powiedziała stokrotka. Ale powietrzem oddychasz – szepnął głos poety... Hans Christian Andersen |
cyganka35 | Post #5 Ocena: 0 2019-08-19 12:49:44 (6 lat temu) |
Każde marzenie (...) jest uczciwe. Samo słowo m a r z e n i e jest uczciwe. Nieuczciwe mogą być myśli, pragnienia, dążenia, lecz marzenie pozostanie, czyste, nawet wtedy, kiedy inni wdepczą ci je w błoto... Marek Hłasko |
|
|
cyganka35 | Post #6 Ocena: 0 2019-08-20 13:33:06 (6 lat temu) |
Teraz, gdy już nauczyliśmy się latać w powietrzu jak ptaki, pływać pod wodą jak ryby, brakuje nam tylko jednego: nauczyć się żyć na ziemi jak ludzie... George Bernard Shaw |
EFKAKONEFKA33 | Post #7 Ocena: 0 2019-08-31 18:17:44 (6 lat temu) |
Konto usunięte |
Nie malkonteńć, Geralt. I przestań się burmuszyć, bo na widok twojej gęby przydrożne grzyby same się marynują.
Andrzej Sapkowski – Pani Jeziora Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
darraj | Post #8 Ocena: 0 2019-08-31 18:28:03 (6 lat temu) |
Konto usunięte |
Mówi Święta Księga – rozwrzeszczał się na dobre Eyck – że wynijdzie z otchłani wąż, smok obrzydły, siedem głów i dziesięć rogów mający! A na jego grzbiecie zasiądzie niewiasta w purpurach i szkarłatach, a puchar złoty będzie w jej dłoni, a na czole jej wypisany będzie znak wszelkiego i ostatecznego ku...twa!
– Znam ją! – ucieszył się Jaskier. – To Cilia, żona wójta Sommerhaldera! Opis: Eyck z Denesle i Jaskier. "We're all mad here" Mad Hatter
|
ZlotaPerla1 | Post #9 Ocena: 0 2019-08-31 18:34:04 (6 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2019-08-31 18:28:03, darraj napisał(a): Mówi Święta Księga – rozwrzeszczał się na dobre Eyck – że wynijdzie z otchłani wąż, smok obrzydły, siedem głów i dziesięć rogów mający! A na jego grzbiecie zasiądzie niewiasta w purpurach i szkarłatach, a puchar złoty będzie w jej dłoni, a na czole jej wypisany będzie znak wszelkiego i ostatecznego ku...twa! – Znam ją! – ucieszył się Jaskier. – To Cilia, żona wójta Sommerhaldera! Opis: Eyck z Denesle i Jaskier. A na polski, to o co tu chodzi? Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA
|
darraj | Post #10 Ocena: 0 2019-08-31 18:43:46 (6 lat temu) |
Konto usunięte |
Strzeżcie się rozczarowań, bo pozory mylą. Takimi, jakimi wydają się być, rzeczy są rzadko. A kobiety nigdy.
Postać: Jaskier, Pół wieku poezji "We're all mad here" Mad Hatter
|