Str 51 z 84 |
|
---|---|
Theraphosa_blon | Post #1 Ocena: 0 2017-08-19 20:08:40 (8 lat temu) |
Konto usunięte |
Dobre wychowanie polega na ukrywaniu tego, jak wysoko człowiek ceni sam siebie, a jak nisko innych.
Jean Cocteau. |
Post #2 Ocena: 0 2017-08-19 22:55:45 (8 lat temu) |
|
Konto usunięte |
Cytat: 2017-08-19 20:08:40, Theraphosa_blondi napisał(a): Dobre wychowanie polega na ukrywaniu tego, jak wysoko człowiek ceni sam siebie, a jak nisko innych. Jean Cocteau. Bardzo prawdziwe. ![]() Moj tato zwykl mawiac ze jezeli moi uczniowie sie mnie czepiaja to znaczy ze sa "niewychowani bo jeszcze mowia to co naprawde mysla"... A z lzejzych moich ulubionych to powiedzenia z brytyjskiej polnocy, np "I am not as green as I am cabbage - looking." ![]() (doslownie: nie jestem az taki zielony jak kapuscianie wygladam?) Jeżeli zależy Ci na stworzeniu jedynej w swoim rodzaju atmosfery a także niezapomnianym doświadczeniu dla Ciebie a, także Twoich gości, zobacz stronę internetową l. muzyka na wese
|
Adacymru | Post #3 Ocena: 0 2017-08-19 23:28:52 (8 lat temu) |
Konto usunięte |
to be a few olives short of a pizza lub a few sandwiches short of a picnic - jak okreslamy kogos, komu brakuje paru klepek....malo inteligentnego
Ada
|
Post #4 Ocena: 0 2017-08-20 00:03:37 (8 lat temu) |
|
Konto usunięte |
A tego to nie znalam.
To jeszcze z filozofii bardziej znowu. Piekna kobieta sklonna jest uwierzyc ze to co widzi w lustrze, to ona. Brzydka kobieta wie, ze to co widzi w lustrze, to nie ona. Simone Weil ![]() Jeżeli zależy Ci na stworzeniu jedynej w swoim rodzaju atmosfery a także niezapomnianym doświadczeniu dla Ciebie a, także Twoich gości, zobacz stronę internetową l. muzyka na wese
|
EFKAKONEFKA33 | Post #5 Ocena: 0 2017-09-12 21:26:49 (8 lat temu) |
Konto usunięte |
Wpadlo mi w oko u kolegi i nie moglam sie powstrzymac
![]() Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
|
|
EFKAKONEFKA33 | Post #6 Ocena: +2 2017-12-29 20:21:39 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Słowo na piątek
![]() Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
Theraphosa_blon | Post #7 Ocena: 0 2017-12-29 20:44:29 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
...a niedziela już tuż tuż,
– To wódka? – słabym głosem zapytała Małgorzata.(...) – Na litość boską, królowo – zachrypiał – czy ośmieliłbym się nalać damie wódki? To czysty spirytus Bułhakow |
EFKAKONEFKA33 | Post #8 Ocena: 0 2017-12-30 12:05:26 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
A w niedzielę ...niekoniecznie alkohol...może i stan upojenia ale ...
"Bo ja gdy czytam, to właściwie nie czytam, biorę piękne zdanie do buzi i ssę je jak cukierek, jakbym sączył kieliszeczek likieru, tak długo, aż w końcu ta myśl rozpływa się we mnie jak alkohol, tak długo we mnie wsiąka, aż w końcu nie tylko jest w moim mózgu i sercu, lecz pulsuje w mych żyłach aż po krańce naczyniek włoskowatych. " Bohumil Hrabal – Zbyt głośna samotność Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
ufka78 | Post #9 Ocena: 0 2018-01-03 09:44:58 (7 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 03-01-2018 Skąd: Leeds |
:D tego nie znałam
|
EFKAKONEFKA33 | Post #10 Ocena: 0 2018-01-08 19:59:06 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
– Najciekawsze pytania wciąż pozostają pytaniami. Kryją w sobie tajemnicę. Do każdej odpowiedzi trzeba dodać „być może”. Tylko na nieciekawe pytania można udzielić ostatecznych odpowiedzi.
– Chcesz powiedzieć, że dla „Życia” nie ma rozwiązania? – Chcę powiedzieć, że dla „Życia” jest kilka rozwiązań, a więc nie ma żadnego. – A ja myślę, ciociu, że dla życia nie ma innego rozwiązania niż żyć. Oskar i pani Róża ...Schmitt Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|