Pycha to karłów zbuntowanych siła.
Ignacy Krasicki
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz jest próżny.
Czlowiek jest jak skarbonka -im mniej zawiera tym wiekszy robi halas
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
2011-10-17 18:55:16, EFKAKONEFKA33 napisał(a): Czlowiek jest jak sarbonka -im mniej zawiera tym wiekszy robi halas
Srabonka, sorbonka czy skarbonka? <grammar nazi mode: on>
"Przez życie trzeba przejść z godnym przymrużeniem oka, dając tym samym świadectwo nieznanemu stwórcy, że poznaliśmy się na kapitalnym żarcie, jaki uczynił, powołując nas na ten świat." S.J.Lec
"Wojna to pokój.
Wolność to niewola.
Ignorancja to siła."
"Przez życie trzeba przejść z godnym przymrużeniem oka, dając tym samym świadectwo nieznanemu stwórcy, że poznaliśmy się na kapitalnym żarcie, jaki uczynił, powołując nas na ten świat." S.J.Lec
"Gdy ktoś kocha różę, której jedyny okaz znajduje się na jednej z milionów gwiazd, wystarczy mu na nie spojrzeć, aby być szczęśliwym. Mówi sobie: „Na którejś z nich jest moja róża...”.
Antoine de Saint-Exupéry
"Bzykanie owszem. Milosc bynajmniej. Milosc to niewola, płacz i zgrzytanie pochwy."
"Halo? Dzień dobry. Dzień dobry pani. Dzień... Pani Mariolko. Dzień dobry, pani Mariolko. Ja jestem znajomą kuratora Marka Dywanika. Tak. I ja chciałam panią zapytać, czy miała pani przyjemność z nim sypiać? Nie. Nie, to nie jest żart. Bo ja chciałam pani przekazać, że pan Marek Dywanik w tym samym czasie sypiał z siedmioma innymi kobietami i że ja mam masę filmów z tych wydarzeń, i że jakby pani chciała zobaczyć, to ja zapraszam serdecznie. Do widzenia, dziękuję bardzo. "