MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Przysłowia - popularne i znane powiedzenia.

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 37 z 84 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 36 | 37 | 38 ... 82 | 83 | 84 ] - Skocz do strony

Str 37 z 84

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

EFKAKONEFKA33

Post #1 Ocena: 0

2011-09-13 20:43:03 (14 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

madrosci Foresta Gumpa:

"Jeśli ktoś ci zarzuca apatię i ignorancję, odpowiedz: "Może... nie wiem... gówno mnie to obchodzi..."

"Zawsze staraj się postępować jak należy. Chyba że sumienie ci nie pozwala."

"Większość ludzi, póki ma usta zamknięte, nie sprawia wrażenia głupków."

"Jedni, tacy jak ja, rodzą się idiotami. Inni, a jest ich większość, stają się coraz głupsi z wiekiem."

Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2011-09-13 20:58:25 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Alter_Ego

Post #3 Ocena: 0

2011-09-14 22:06:10 (14 lat temu)

Alter_Ego

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 14-04-2010

"Twoje obnażone ciało powinno należeć sie temu, kto pokocha twoją obnażoną duszę."
"Przez życie trzeba przejść z godnym przymrużeniem oka, dając tym samym świadectwo nieznanemu stwórcy, że poznaliśmy się na kapitalnym żarcie, jaki uczynił, powołując nas na ten świat." S.J.Lec

Do góry stronyOffline

Alter_Ego

Post #4 Ocena: 0

2011-09-15 02:39:03 (14 lat temu)

Alter_Ego

Mężczyzna

Konto zablokowane

ROZKAZY,ZAKAZY ,NAKAZY to cos w czym przoduja Anglicy jako wielce cywilizowany naród.

:-P
"Przez życie trzeba przejść z godnym przymrużeniem oka, dając tym samym świadectwo nieznanemu stwórcy, że poznaliśmy się na kapitalnym żarcie, jaki uczynił, powołując nas na ten świat." S.J.Lec

Do góry stronyOffline

Alter_Ego

Post #5 Ocena: 0

2011-09-18 16:54:48 (14 lat temu)

Alter_Ego

Mężczyzna

Konto zablokowane

Rower to jedna z tych rzeczy, których jak nie posiadasz, to nie potrzebujesz, a gdy już masz, to nie wyobrażasz sobie jak mogłeś bez tego wcześniej żyć. :-D

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #6 Ocena: 0

2011-09-22 20:45:23 (14 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

"O najważniejszych sprawach najtrudniej opowiedzieć. Są to sprawy, których się wstydzisz, ponieważ słowa pomniejszają je- słowa powodują, iż rzeczy, które wydawały się nieskończenie wielkie, kiedy były w Twojej głowie, po wypowiedzeniu kurczą się i stają zupełnie zwyczajne. Jednak nie tylko o to chodzi, prawda? Najważniejsze sprawy leżą zbyt blisko najskrytszego miejsca twej duszy, jak drogowskazy do skarbu, który wrogowie chcieliby Ci skraść. Zdobywasz się na odwagę i wyjawiasz je, a ludzie dziwnie na Ciebie patrzą, w ogóle nie rozumiejąc, co powiedziałeś, albo dlaczego uważałeś to za tak ważne, że prawie płakałeś mówiąc. Myślę, że to jest najgorsze, kiedy tajemnica pozostaje nie wyjawiona, nie z braku słuchacza, lecz z braku zrozumienia."
["Cztery pory roku"-Stephen King]

Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #7 Ocena: 0

2011-10-04 12:03:00 (14 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Jestem prawdziwie samotnym wędrowcem i nigdy całym sercem nie przynależałem do mojego kraju, domu, przyjaciół, a nawet najbliższej rodziny. W związku z tym nigdy nie zatraciłem dystansu i potrzeby izolacji.
Albert Einstein

Nie jest wcale tak ważne, gdzie człowiek osiądzie. [...] Ja sam tułałem się nieustannie tu i tam - wszędzie pozostając obcy. [...] Ideałem dla człowieka takiego jak ja jest czuć się wszędzie jak w domu.
Albert Einstein

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #8 Ocena: 0

2011-10-08 22:12:23 (14 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

- Trzeba teraz uwierzyć w pewną opowieść - zaczęła. - Kiedyś byliśmy plamkami w oceanie, potem rybami, następnie jaszczurami i małymi ssakami, a wreszcie małpami. I mnóstwo nas było pomiędzy. Ta ręka była niegdyś płetwą, była także szponem! W moich ludzkich ustach mam ostre kły wilka i siekacze królika, i żujące zęby krowy! Nasza krew jest słona jak morze, z którego wyszliśmy! Kiedy ogarnia nas lęk, nasza skóra zachowuje się, jakby rosło na niej futro, które powinno się zjeżyć. Jesteśmy historią. Wszystko, czymkolwiek stawaliśmy się w naszej drodze, wciąż w nas jest. Czy chcecie usłyszeć dalszy ciąg tej historii?

Opowiedz nam, poprosił współżycz.

- Jestem ulepiona ze wspomnień moich rodziców, dziadków i przodków. Od nich pochodzi to, jak wyglądam, jaki kolor mają moje włosy. Jestem też po trosze każdą z osób, które spotkałam w swoim życiu i która zmieniła to, jak myślę. Więc co właściwie znaczy "ja"?

- Kawałek, który właśnie opowiedział nam tę historię - odparł współżycz. - To jesteś prawdziwa ty.

- No... tak. Ale ty też musiałeś to robić. Mówisz o sobie "my" - kto to mówi? Kto powiedział, że ty nie jesteś tobą? Niczym się od nas nie różnisz. Tyle że my jesteśmy dużo, ale to dużo lepsi w zapominaniu. No i wiemy, kiedy nie słuchać małpy, która w nas siedzi.

- Teraz nas zdziwiłaś - powiedział współżycz.

- Kiedy się boimy, stare partie naszego umysłu chcą się zachowywać, jakby były wciąż w głowie małpy, i zaatakować. Małpa reaguje. Ona nie myśli. Bycie człowiekiem polega na tym, by wiedzieć, kiedy nie być małpą, gadem czy którymkolwiek z dawnych ech. Ale kiedy ty przejmujesz człowieka, nie słuchasz tego, co jest w nim ludzkie. Słuchasz małpy. A małpa nie rozumie, co jest potrzebne, ona wie tylko, czego chce. Nie, ty nie jesteś żadne "my", jesteś "ja".
— Terry Pratchett
Kapelusz Pełen Nieba

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #9 Ocena: 0

2011-10-09 21:48:09 (14 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Trudno określić jego wiek. Ale sądząc po cynizmie i zmęczeniu światem, będących odpowiednikiem datowania węglem dla ludzkiej osobowości, miał jakieś siedem tysięcy lat.
— Terry Pratchett
Straż! Straż!

Przepraszam ale skojarzylo mi sie to z pewna Ironiczna osobowoscia 8-);-)

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #10 Ocena: 0

2011-10-14 13:07:08 (14 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Emil Cioran — Zeszyty 1957-1972
[...] ach! jak ludzie mnie bolą!

Albert Camus
Zbyt wielu ludzi wdrapuje się teraz na krzyż tylko po to, żeby ich można było widzieć z większej odległości, nawet jeśli w tym celu trzeba trochę podeptać Tego, który znajduje się na krzyżu od tak dawna.

Do góry stronyOffline

Strona 37 z 84 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 36 | 37 | 38 ... 82 | 83 | 84 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,