MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Przysłowia - popularne i znane powiedzenia.

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 28 z 84 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 27 | 28 | 29 ... 82 | 83 | 84 ] - Skocz do strony

Str 28 z 84

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

EFKAKONEFKA33

Post #1 Ocena: 0

2011-05-20 13:54:21 (14 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

-co ty masz w głowie puchatku?- zapytal Krzys
-trociny,zdaje sie
:-]

Jestem Misiem o Bardzo Małym Rozumku i długie słowa sprawiają mi wielką trudność."
"Wiesz co Puchatku - przesiadzmy sie. Zobacze twoja polowe filmu. Moze jest straszniejsza."

Krzysiu to ja pękłem twój balonik..."

"Jeśli nie będę widział straszyciela to straszyciel nie zobaczy mnie."

o strachu na wróble: "To wrony traca śmiałość przy dziewczynach? Zupełnie jak Krzyś." :-D

- Puchatku, przyrzeknij mi, że nigdy o mnie nie zapomnisz. Nawet, kiedy będę miał sto lat.
Puchatek pomyślał troszeczkę.
– A ile ja wtedy będę miał lat? - zapytał.
– Dziewięćdziesiąt dziewięć.
Puchatek kiwnął łebkiem.
– Przyrzekam – odpowiedział.
Z oczyma ciągle zwróconymi na świat, Krzyś wyciągnął rękę i poszukał łapki Puchatka.
- Puchatku – rzekł Krzyś poważnie – jeśli ja… jeśli ja już nie będę – tu urwał i zaczął znowu – ty zrozumiesz, prawda?
- Co zrozumiem?
- Ach, nic! – zaśmiał się Krzyś i zerwał się na nogi.
– Chodźmy!
– Dokąd?
- Wszystko jedno dokąd – rzekł Krzyś.

Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

EFKAKONEFKA33

Post #2 Ocena: 0

2011-05-22 14:09:44 (14 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Przyjaciel to człowiek, który wie wszystko o tobie i wciąż cię lubi.
— Elbert Hubbard

Czasami wydaje nam się, że mieszka w nas
dwóch różnych ludzi. Jeden, który wszystko doskonale czyni i tego człowieka prezentujemy światu. Jest też i ten drugi, którego się wstydzimy, i tego ukrywamy.
W każdym człowieku istnieje coś takiego jak wewnętrzny dysonans i niespójność. Każdy chciałby być dobry, a jedynie dokonuje czynów, których sam często nie rozumie.

Dlaczego tak jest? Dlatego, że człowiek nie jest Bogiem, nie jest też aniołem, ani jakąś nadistotą, a jedynie małym pielgrzymem w długiej, dalekiej drodze swojego życia. Własne słabości czynią go wyrozumiałym i łagodnym w stosunku do innych. Ktoś, kto jest bezkrytyczny wobec samego siebie, będzie twardy i niezdolny wczuć się w innych. Nie będzie umiał nikogo pocieszyć,
dodać odwagi i wybaczyć. Szczęście i przyjaźń tkwią tam, gdzie ludzie są wrażliwi,
łagodni i delikatni w słowach, i wzajemnie kontaktach.
— Phil Bosmans

Przyjaźń nie potępia w chwilach trudnych, nie odpowiada zimnym rozumowaniem: gdybyś postąpił w ten czy tamten sposób... Otwiera szeroko ramiona i mówi: nie pragnę wiedzieć, nie oceniam, tutaj jest serce, gdzie możesz spocząć.
— Malwida von Meysenbug

Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

ROTAREDOM

Post #3 Ocena: 0

2011-05-22 16:13:13 (14 lat temu)

ROTAREDOM

Mężczyzna

Z nami od: 05-02-2011

Ucz się, ucz, bo nauka to do potęgi klucz $.

Paść jak kawka.
______________________________________________________________ گاو نر اینترنتی

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Rivil

Post #4 Ocena: 0

2011-05-23 00:18:08 (14 lat temu)

Rivil

Mężczyzna

Z nami od: 05-01-2011

"Be who you are and say what you feel, because those who mind don't matter, and those who matter don't mind."
— Dr. Seuss

"Don't cry because it's over, smile because it happened."
— Dr. Seuss

"You know you're in love when you can't fall asleep because reality is finally better than your dreams."
— Dr. Seuss

"You have brains in your head. You have feet in your shoes. You can steer yourself any direction you choose. You're on your own. And you know what you know. And YOU are the one who'll decide where to go..."
— Dr. Seuss (Oh, the Places You'll Go!)

"Today you are You, that is truer than true. There is no one alive who is Youer than You."
— Dr. Seuss (Happy Birthday to You!)

"We are all a little weird and life's a little weird, and when we find someone whose weirdness is compatible with ours, we join up with them and fall in mutual weirdness and call it love."
— Dr. Seuss

"If things start happening, don't worry, don't stew, just go right along and you'll start happening too."
— Dr. Seuss

"You're off to Great Places!
Today is your day!
Your mountain is waiting,
So... get on your way!"

"Today was good. Today was fun. Tomorrow is another one."
— Dr. Seuss

"So be sure when you step, Step with care and great tact. And remember that life's A Great Balancing Act. And will you succeed? Yes! You will, indeed! (98 and ¾ percent guaranteed) Kid, you'll move mountains."

"I'm afraid that sometimes you'll play lonely games too. Games you can't win 'cause you'll play against you."
— Dr. Seuss

Zakochalem sie w tych cytatach po prostu.

[ Ostatnio edytowany przez: Rivil 23-05-2011 00:21 ]

Tu bylem. Rivil Rycerz chędożony! Herbowy! Trzy lwy w tarczy! Dwa srają, a trzeci warczy!

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer SkypeNumer gadu-gadu

EFKAKONEFKA33

Post #5 Ocena: 0

2011-05-23 17:50:34 (14 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Cytat:

2011-05-23 00:18:08, Rivil napisał(a):

"I'm afraid that sometimes you'll play lonely games too. Games you can't win 'cause you'll play against you."
— Dr. Seuss

ten mi sie wyjatkowo podoba

Jonathan Carroll — Białe Jabłka (Rez Sahara i 25 Myszy)
Nigdzie nie jesteśmy bardziej samotni, niż leżąc w łóżku, z naszymi tajemnicami i wewnętrznym głosem, którym żegnamy lub przeklinamy mijający dzień.

Antoine de Saint-Exupéry — Mały Książę (XVII)
- Na pustyni jest się trochę samotnym.
- Równie samotnym jest się wśród ludzi.

Gustaw Herling-Grudziński — Inny świat (Część 1: Zmartwychwstanie)
Tylko w pochłaniającej wszystko pustce samotności, w ciemnościach zacierających kontury świata zewnętrznego można odczuć, że się jest sobą aż do granic zwątpienia
Hermann Hesse — Wilk stepowy
[...] zasadę miłości bliźniego wpojono mu bowiem równie głęboko, jak nienawiść do samego siebie i w ten sposób całe jego życie stało się przykładem, że bez miłości własnej niemożliwa jest też miłość bliźniego, że nienawiść do samego siebie jest tym samym co skrajny egoizm i płodzi w końcu tę samą okrutną samotność i rozpacz.

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #6 Ocena: 0

2011-05-25 08:00:22 (14 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

kilka slow o przyjazni oraz nie poddawaniu sie ...

Radosc serca to nieustajace swieto.Chce nauczyc sie ufac i otworzyc na drugiego czlowieka bez wzgledu na to ile razy poniose kleske ile razy trafi mi sie obiekt niegodny przyjazni ile razy doswiadcze zdrady bo milosc i tylko milosc nadaje sens i wartosc naszemu zyciu
Milosc nie dazy do wyrownania szalek , nie zzyma sie kiedy jedna z nich jest ciezsza ,nie mowi o dawaniu i braniu,dominacji i podleglosci ,panach i niewolnikach
Erica Jong

Do góry stronyOffline

ROTAREDOM

Post #7 Ocena: 0

2011-05-25 11:29:51 (14 lat temu)

ROTAREDOM

Mężczyzna

W cały świat i w pół ameryki. (In the whole world and half of America)

Do góry stronyOffline

Strona WWW

EFKAKONEFKA33

Post #8 Ocena: 0

2011-05-29 21:29:37 (14 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Antoine de Saint-Exupéry
Niczego nie można zbudować na niewolnictwie, chyba, że bunty niewolników

Antoine de Saint-Exupéry
Człowiek odkrywa siebie, kiedy zmierzy się z przeszkodami.

Antoine de Saint-Exupéry
Jeżeli głośno krzyczysz to znaczy, że twój język jest zbyt ubogi i krzykiem chcesz stłumić głosy innych.

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #9 Ocena: 0

2011-05-31 16:38:16 (14 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

co nagle to po diable
woda drazy skale nie sila a powolnym spadaniem

Boże, daj mi cierpliwość, bym pogodził się z tym, czego zmienić nie jestem w stanie. Daj mi siłę, bym zmieniał to co zmienić mogę. I daj mi mądrość, bym odróżnił jedno od drugiego.
— Marek Aureliusz

Do góry stronyOffline

ROTAREDOM

Post #10 Ocena: 0

2011-05-31 21:54:04 (14 lat temu)

ROTAREDOM

Mężczyzna

• Śpiesz się powoli.

• Kto drogi prostuje, ten w polu nocuje.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Strona 28 z 84 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 27 | 28 | 29 ... 82 | 83 | 84 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,