— Ulysses Moore
Wyspa Masek
„Wszelki fałsz jest maską i nawet jeśli maska jest najdoskonalsza, przy odrobinie uwagi można ją zawsze odróżnić od twarzy”
(Alexandre Dumas)
Założenie maski nie zdejmuje z nas obowiązku zachowania twarzy.
Str 25.2 z 84 |
|
---|---|
EFKAKONEFKA33 | Post #1 Ocena: 0 2011-05-17 06:57:02 (14 lat temu) |
Konto usunięte |
Maski ukrywają jedynie rysy twarzy. Potrzeba o wiele więcej zręczności, żeby ukryć zamiary serca.
— Ulysses Moore Wyspa Masek *** „Wszelki fałsz jest maską i nawet jeśli maska jest najdoskonalsza, przy odrobinie uwagi można ją zawsze odróżnić od twarzy” (Alexandre Dumas) *** Założenie maski nie zdejmuje z nas obowiązku zachowania twarzy. *** Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
ROTAREDOM | Post #2 Ocena: 0 2011-05-17 07:44:56 (14 lat temu) |
Z nami od: 05-02-2011 Skąd: 英國 |
Dobre książki nie zdradzają od razu wszystkich swoich tajemnic. [cytat hmmm ?]
______________________________________________________________ گاو نر اینترنتی
|
ROTAREDOM | Post #3 Ocena: 0 2011-05-17 20:00:27 (14 lat temu) |
Co mnie nie zabije to mnie wzmocni.
______________________________________________________________ گاو نر اینترنتی
|
4ary | Post #4 Ocena: 0 2011-05-17 21:25:43 (14 lat temu) |
Konto usunięte |
Kingsajz
"Ja wam tak szczerze, po krasnoludzku, teraz powiem: wiecie, co ich tak naprawdę ciągnie do kingsajzu, bardziej niż te wszystkie szlachetne słowa? Kobitki! Ciurlać im sie chce, o! " – Świeże macie muchy? – Prosto z dzisiejszej pajęczynki! – To dla mnie raz. – Talon, proszę. Muchy tylko na talony! To pierwszy dzien reszty mojego zycia
|
EFKAKONEFKA33 | Post #5 Ocena: 0 2011-05-18 07:05:20 (14 lat temu) |
Konto usunięte |
slodycz drapieznika zaniepokoila malego ksiecia ze wzgledow od niego niejasnych , jakby krylo sie w niej cos mrocznego , utajona grozba ,brud pod warstwa lakieru
maly ksiaze odnaleziony **** Jezeli chcesz z kobiety czytac jak z ksiazki nigdy nie stosuj systemu Braila **** Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
|
|
EFKAKONEFKA33 | Post #6 Ocena: 0 2011-05-18 12:48:52 (14 lat temu) |
Konto usunięte |
A slowa sie po niebie wlocza i lajdacza i udaja ze znacza cos wiecej niz znacza ...
Lesmian Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
Post #7 Ocena: 0 2011-05-18 13:10:19 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
ROTAREDOM | Post #8 Ocena: 0 2011-05-18 19:30:19 (14 lat temu) |
Umysł czasem zabiera człowieka na takie wycieczki, niezależnie od tego, czy ma się ochotę mu towarzyszyć, czy nie.
Bo krótki czas jest zawsze lepszy niż żaden. ______________________________________________________________ گاو نر اینترنتی
|
EFKAKONEFKA33 | Post #9 Ocena: 0 2011-05-19 07:31:23 (14 lat temu) |
Konto usunięte |
Mów o sobie po trochu za każdym razem, kiedy masz na to ochotę. To, kim lub czym jesteś jest twoją prywatną sprawą, chyba że pragniesz podzielić się tym ze swoim przyjacielem. A przyjaciel nigdy nie pyta. Albo zwierzasz się z własnej, nieprzymuszonej woli, albo wcale.
krol szczurow Kobiety, które myślą, to najczęściej te, o których się nie myśli. — George Bernard Shaw ![]() **** Lepiej kobietę oburzać niż nudzić. — George Bernard Shaw **** W teatrze życia każdy może się ubawić z wyjątkiem aktora. — George Bernard Shaw **** Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
ROTAREDOM | Post #10 Ocena: 0 2011-05-19 15:50:32 (14 lat temu) |
Cytat: 2011-04-16 14:45:45, ROTAREDOM napisał(a): Albert Einstein Równania są dla mnie ważniejsze, gdyż polityka jest czymś istotnym tylko dzisiaj, a równania są wieczne. Cytat: 2011-04-17 09:13:58, ROTAREDOM napisał(a): Albert Einstein Nie gram w żadne gry. [...] Nie mam na to czasu. Kiedy zaś zakończę moją pracę, nie mam ochoty na nic, co wymagałoby użycia umysłu. Niech przeszłość zostanie przyszłością. [ Ostatnio edytowany przez: ROTAREDOM 19-05-2011 15:51 ] ______________________________________________________________ گاو نر اینترنتی
|