MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Pierwsze nalesniki

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 5 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

Str 5 z 6

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Vivienne

Post #1 Ocena: 0

2011-04-02 21:18:01 (13 lat temu)

Vivienne

Posty: 2665

Kobieta

Z nami od: 26-01-2010

Skąd: London

Cytat:

2011-04-01 21:58:36, kawaoporanku napisał(a):
Vivienne, co dodajesz do tego serka mascarpone?


Wlasnie wrocilam z kolacji od... tesciow.
Do serka (moze byc tez philadelfia lub nasz bialy ser, ale wtedy ucieram go ze smiatana i cukrem pudrem)dodaje odrobine cukru pudru, jesli lubisz mozesz dodac rodzynki namoczone np. w rumie skorke pomaranczowa, brzoskwinie z puszki. To co lubisz;-)

Najlepsze pierogi dla mnie to oczywiscie te, ktore robi moja mama. Zawsze lubilam pierogi z jagodami. Poezja smaku. Gorzej z kolorem zebow.

[ Ostatnio edytowany przez: Vivienne 02-04-2011 21:25 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

nanetka

Post #2 Ocena: 0

2011-04-02 23:32:43 (13 lat temu)

nanetka

Posty: 451

Kobieta

Z nami od: 24-08-2007

Skąd: zagranica

Mordoklej pytałam bo pierwszy raz widzę,że ktoś z surowego mięsa robi,pierogi gotują się jakies 10 min. i się zastanawiam czy w takim czasie mięsko też się nam ugotuje.

Tak jak inni piszą dodaj też wodę do naleśników,można pół na pół z mlekiem nie będą takie twarde i jak robisz słodkie nadzienie to troszkę cukru.

Ja jak robię deser z serka mascarpone to mieszam serek z jogurtem naturalnym plus cukier waniliowy.

[ Ostatnio edytowany przez: nanetka 02-04-2011 23:34 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

andyopole

Post #3 Ocena: 0

2011-04-03 00:26:13 (13 lat temu)

andyopole

Posty: 12803

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Skąd: Oregon

Pierogi z surowego miesa tez sie robi, w Rosji nazywaja je "pielmieni". Osobiscie wole z gotowanego chociaz jadlem oba rodzaje.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

nanetka

Post #4 Ocena: 0

2011-04-03 12:30:48 (13 lat temu)

nanetka

Posty: 451

Kobieta

Z nami od: 24-08-2007

Skąd: zagranica

To już wiem czym różnią się rosyjskie pielmieni od naszych pierogów :)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #5 Ocena: 0

2011-04-03 12:39:55 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Dwunasty

Post #6 Ocena: 0

2011-04-03 13:21:38 (13 lat temu)

Dwunasty

Posty: n/a

Konto usunięte

Cytat:

2011-04-03 12:39:55, Mordoklej napisał(a):
Dzisiejsze sniadanie...

Obrazek



szybko się te białe robaczki zalęgły..

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #7 Ocena: 0

2011-04-03 16:07:28 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #8 Ocena: 0

2011-04-03 17:58:47 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

kawaoporanku

Post #9 Ocena: 0

2011-04-03 18:14:52 (13 lat temu)

kawaoporanku

Posty: 911

Kobieta

Z nami od: 26-01-2011

Skąd: Nottingham

Cytat:

2011-04-02 21:18:01, Vivienne napisał(a):
Cytat:

2011-04-01 21:58:36, kawaoporanku napisał(a):
Vivienne, co dodajesz do tego serka mascarpone?


Wlasnie wrocilam z kolacji od... tesciow.
Do serka (moze byc tez philadelfia lub nasz bialy ser, ale wtedy ucieram go ze smiatana i cukrem pudrem)dodaje odrobine cukru pudru, jesli lubisz mozesz dodac rodzynki namoczone np. w rumie skorke pomaranczowa, brzoskwinie z puszki. To co lubisz;-)

Najlepsze pierogi dla mnie to oczywiscie te, ktore robi moja mama. Zawsze lubilam pierogi z jagodami. Poezja smaku. Gorzej z kolorem zebow.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Vivienne</i> 02-04-2011 21:25 ]





Dzieki Vivienne;-)

Pierogi z surowego miesa? Niezly pomysl, zwlaszcza jak nie ma sie maszynki do mielenia. Do tej pory robilam tylko z sera i ziemniakow, ale nastepne beda z mieska:-]

Mordoklej, czy twoja zona wie za ma skarb w domu?;-)
Jestem nawet kiedy mnie nie ma xD

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Dwunasty

Post #10 Ocena: 0

2011-04-03 18:24:39 (13 lat temu)

Dwunasty

Posty: n/a

Konto usunięte

Cytat:

2011-04-03 17:58:47, Mordoklej napisał(a):
Niestety nie mam maszynki do mielenia :-[ Ale sprobuje nastepnym razem mieso ugotowac :-)


możesz również mięso podsmażyć, pamiętaj tylko aby je ostudzić przed lepieniem pierogów.
Ponieważ mycie maszynki przekracza mojej żony obecny poziom nerwowy,używam do zmielenia mięsa tego:

Obrazek


byle nie za dużo na raz i nie za "suche"

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona 5 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,