W ktorym hotelu byliscie albo w jakiej okolicy, zeby mozna ocenic ten marsz 2km i kogo obudziliscie
Ja nie korzystam z Uberow i innych, ale Polakow to tam chyba nie, bo kolega mi mowil. Zwykle taxi tez coraz mniej Polakow, ale ja mam swoje przetestowane typy i wizytowki do nich.
Ciekawa rzecz powiedzial mi kolega z Rzeszowa. Otoz przez Amerykanow i wszystkie firmy pomocnicze, strasznie wszystko tam podrozalo, lacznie z mieszkaniami. Gdzies Ci ludzie musieli mieszkac, to wywindowali ceny wynajmu, wiec polscy wynajmujacy zaczeli kupowac i ceny tez wzrosly.
W knajpach podobno drozej niz w Krakowie i na dodatek nie chca przyjmowac rezerwacji od Polakow w niektorych miejscach. Kolega mowil, ze zrobili testy i dzwonili do tej samej knajpy jako Polacy i drugi raz udawali Amerykanow i stoliki byly magicznie dostepne.
Wstapilam obejrzec u nas taki escape room, gdzie jedna z atrakcji jest rzucanie toporem. Fajnie, tak vikingowsko. No i maja tam psa i ten miejscowy pies z punktu przyszedl do mnie. Nie wiem, ja go nie widzialam, ale on od razu mnie zauwazyl. Piekny taki czarny lab chyba. No to musialam poglaskac i pogadac z nim. Ciekawe, skad one od razu wiedza, ze to czarownica…
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
… to co szwagierka zrobiła z twarzą to jest po prostu… ja nie wiem… Już kiedyś pisałam, że tragedia, więc teraz to po prostu braknie mi słów. Tzn brak cenzuralnych słów chyba. Inne padają jak o niej gadam z mężem albo z siostrą.
Boże drogi. Że też tych jej kosmetyczek nie gryzie sumienie jak to wszystko jej robią i biorą grubą kasę za to.
Znalazlam dzisiaj na poczcie, pod maszyna do sortowania, paczki, ktore sobie tam lezakowaly 9 dni. Ktos sie pewnie zdziwil jak nagle pojawily sie dzisiaj w jego skrzynce. Pewnie juz dawno przyslali mu jeszcze raz to co w nich bylo.
Dzien wczesniej tez znalalzlam paczke pod maszyna, ale nie sprawdzilam trackingu, zeby zobaczyc ile ta miala tam dni wakacji.
Zawsze mnie bawi jak klient pisze na forum pocztowym, ze jego paczka jest w mail centre i czy ktos mogl ja znalezc. To gorzej niz szukanie igly w stogu siana.
Ma wszystko na tej twarzy… plus trzy kolczyki w jednym nosie! TRZY. Powinna sobie po prostu drugi nos dorobić i tyle
I zastanawiam się czy te kosmetyczki byłyby takie mądre i zadowolone, gdyby ona ten swój ryj dała na fejsa i podpisała czyje to “dzieło”. Ot taka reklama
not sure if true but just in case: The UK government is testing the Emergency Alerts system on Sunday 7 September 2025 at 3pm. Compatible mobile phones and tablets will receive an alert, make a loud siren-like sound and vibrate. You will not need to take any action.
The Emergency Alerts system is used to warn if there’s a danger to life nearby, including extreme weather. Regular testing ensures the system is functioning correctly, should it need to be used in a life-threatening emergency.
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
2025-08-06 14:39:21, Richmond napisał(a): Ma usta na pol twarzy?
Znalazlam dzisiaj na poczcie, pod maszyna do sortowania, paczki, ktore sobie tam lezakowaly 9 dni. Ktos sie pewnie zdziwil jak nagle pojawily sie dzisiaj w jego skrzynce. Pewnie juz dawno przyslali mu jeszcze raz to co w nich bylo.
Dzien wczesniej tez znalalzlam paczke pod maszyna, ale nie sprawdzilam trackingu, zeby zobaczyc ile ta miala tam dni wakacji.
Zawsze mnie bawi jak klient pisze na forum pocztowym, ze jego paczka jest w mail centre i czy ktos mogl ja znalezc. To gorzej niz szukanie igly w stogu siana.
Kiedyś w jednej z firm znalazłem paczki opóźnione ponad rok, nikt z tym nic nie zrobił, po prostu poszła sobie dalej, aczkolwiek nie wiem co się stało później. Zazwyczaj podczas sprzątania itp. jest trochę takich "znalezisk".