MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Chciałem/am powiedzieć że...

« poprzednia strona

Strona 5276 z 5276 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5274 | 5275 | 5276 ] - Skocz do strony

Str 5276 z 5276

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

kksiezniczka

Post #1 Ocena: 0

2025-07-29 15:54:04 (22 godziny temu)

kksiezniczka

Kobieta

Z nami od: 22-12-2006

Cytat:

2025-07-29 14:17:48, Richmond napisał(a):
Na moim koncie tez sie to pokazalo, bo meza dowod konczy sie, a moze skonczyl sie. Ale, my nie robimy zadnych transakcji na tym koncie.

P.S. Ode mnie do Belgii nie jedzie sie pol dnia. Mniej nic godzinka z Calais albo jeszcze blizej z Dunkierki. A wczoraj byly te Niemcy.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Richmond</i> 29-07-2025 14:20 ]

A w sumie nie przyszło mi do głowy, że to wypad z domu w Calais ma być. No fakt to wtedy blisko. Mi ze seodka Anglii pozostaje samolot

Kurde pies wywąchał coś i wariuje mi na smyczy
...Wehikuł czasu to byłby cud...

Do góry stronyOnline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ZlotaPerla2

Post #2 Ocena: 0

2025-07-29 17:17:32 (21 godzin temu)

ZlotaPerla2

Kobieta

Z nami od: 20-06-2022

… że w sumie to faceci jeszcze jakoś z klasą, niektórzy tylko pod koszulą i jeansy, niektórzy normalnie w t shirt ale mało, ale dziewczyny i kobiety to dramat, cycki na wierzchu, sukienki chyba z primaniego, GLANY, TE sandałki 😳
Szkoda było takich zabiegów na zdobycoe tych garniturów, a może nie szkoda 😉
Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja

Do góry stronyOnline

fugazi

Post #3 Ocena: 0

2025-07-29 17:25:06 (20 godzin temu)

fugazi

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2016

Perła gratki dla syna*THUMBS UP*

Cytat:

2025-07-29 15:48:52, kksiezniczka napisał(a):

Ja nadal
Nie mogę otrząsnąć się po tym polskim szoku cenowym. Dobrze, że następna wizyta tylko niecałe trzy dni :-)

Ja zwróciłem uwagę że ubery taniutkie jak barszcz w Wawce. Absolutnie nie opłacałoby się auta wypożyczać na parę dni. My po weselu/i przed, po starówce i okolicy śmigaliśmy, grupę 10 osób -gości z Gruzji mieliśmy 'pod opieką' plus my 2. Najwięcej z Chopina zapłaciliśmy do hotelu 2x80zeta za dwa vany. Uber app. płatności gotóweczką acceptowała*DRINK*
Poza tym trasy po 30, 40 zł. Dwa razy nas gruziński kierowca wiózł :-o i na 20 może kursów, żaden Polak:-o:-o:-o

Z innych cen, to za 12 prawdziwych polskich schabowych w restauracji na rynku, plus parę piwek(tylko do obiadu ), trochę ponad 8 stówek było, ale trudno powiedzieć co za co i ile.
A jedną konkretną cenę zapamiętałem , jak w nocy chcieliśmy z interku/wifi skorzystać to trzeba było wstąpić i coś kupić/wypić. Więc małe piwko 14zeta, mała woda 12, i chyba 10 czy 12 opłata jakaś tam, resztę z 50 dziewczyna zatrzymała, bo śliczna była i dzięki niej to rozwodnione piwko jak prawdziwa Perła smakowało*DRINK*
To w 'Literatce', zaraz przy samym Zygmuncie*DRINK*

Obrazek

Do góry stronyOffline

kksiezniczka

Post #4 Ocena: 0

2025-07-29 18:24:57 (19 godzin temu)

kksiezniczka

Kobieta

O widzę Fugazi, że przeżyłeś wesele. A z tym to różnie bywa :-8

Ja w Warszawie najbardziej lubię metro. I fajnie mam, bo jednych znajomych przy stacji Stare Bielany mam, a kumpel mieszka na Imielinie. No ale zdarza się brać ubera i chyba tylko raz mi się Polak trafił. Cenowo rzeczywiście nie jest źle.

Ale ceny w sklepach to naprawdę nieźle podskoczyły! Na grillu ostatnim o tym gadaliśmy i znajomy też w szoku wrócił niedawno.

Do góry stronyOnline

fugazi

Post #5 Ocena: 0

2025-07-29 22:45:58 (15 godzin temu)

fugazi

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2016

Cytat:

2025-07-29 18:24:57, kksiezniczka napisał(a):
O widzę Fugazi, że przeżyłeś wesele. A z tym to różnie bywa :-8

Ja w Warszawie najbardziej lubię metro.
Przeżyłem, ale co to za życie:-[ w pracy ciąg dalszy. Pasmo przegięć i porażek:-[

Samo wesele chyba jedno z lepszych w życiu. Były tańce serbskie*YAHOO*(delegacja od pana młodego) i gruzińskie(siostra z familią)[:-}
Reszty nie pamiętam, ale niczego nie żałuję:-]:-]

Najlepszy był podobno powrót do hotelu0+). Całe dwa kilometry!
Nasze Panie pojechały koło pierwszej , bo dzieci, wnuczki popadały jak muchy. Najbardziej wytrwali wojownicy zostali na placu boju do końca0+).

Uber odrzucał, bo środek nocy, a trasa za krótka i wyceniona na 11złotych, nie opłacało się nawet obcokrajowcom za kółkiem.
Ktos rzucił hasło że idziemy z buta[:-} Dobry pomysł, znalazło sie chyba z dziesięcioro chętnych na nocny hiking;-)
Wzięlismy pod pachę dwie flaszki na drogę i jakieś całe pęto kiełbasy czy polędwicy z haka. Nad stołem wiejskim wisiały, mało kto to jadł, gorąco było. Oj mieli tubylcy nieprzespaną noc na trasie przemarszu. Noc piękna, nuta może trochę mniej, ale za to donosnie brzmiała[:-} Było ściskanie sie ze słupem/latarnią, odpoczynek w rowie, toasty, jedna Serbka szła boso, buty niosła gdzieś zgubiła, wszyscy wracaliśmy szukać..i znów toasty*DRINK* Nawet toaleta w stylu: panowie na prawą, panie na lewą stronę drogi:-]
Białe rano nas przy hotelu zastało. Cztery godziny zeszło:-[ Moja już milicję chciała wzywać *ROFL*

KK, jeżdżąc metrem omijasz atrakcje...takie gwiazdy ze świeczką szukać*ROFL*
Mistrz choreografii:-]

[ Ostatnio edytowany przez: fugazi 29-07-2025 23:04 ]

Do góry stronyOffline

Maat17

Post #6 Ocena: 0

2025-07-30 05:27:55 (8 godzin temu)

Maat17

Kobieta

Z nami od: 18-02-2021

Cytat:

2025-07-29 22:45:58, fugazi napisał(a):

Samo wesele chyba jedno z lepszych w życiu.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>fugazi</i> 29-07-2025 23:04 ]

To jestes na swiezo.
Ile teraz w kopercie od pary?
Zaznacz, czy rodzina, czy nie.

Do góry stronyOffline

kksiezniczka

Post #7 Ocena: 0

2025-07-30 09:17:58 (5 godzin temu)

kksiezniczka

Kobieta

Fugazi do kompletu pijackiego powrotu do domu brakuje jeszcze kebaba po drodze :-] No ale mieliście kiełbasę weselną, więc to może dlatego ;)

I ja jednak wolę metro jak jest możliwość niż auto. W aucie mi niedobrze plus korki, światła itd. A podobna “ gwiazda” tańcząca była w Gdańsku. Może to kuzyni jacyś :-)

Do góry stronyOnline

ZlotaPerla2

Post #8 Ocena: 0

2025-07-30 13:29:21 (24 minuty temu)

ZlotaPerla2

Kobieta

Z nami od: 20-06-2022

2 km. w 4 godziny to następny rekord Guinessa :-] masz coraz większe szanse ;-)

Ale te wspomnienia (nie) zapomniane :-]

Mam nadzieję, że żadne wesele nie wyskoczy, bo nie cierpię takich "imprez"
aczkolwiek, cyc nr2 (ten od byłej cycowej) wczoraj oznajmił, że jakaś koleżanka chce go - znaczy się przyjeżdża to do nas pociągiem w sobotę, zobaczyć kotka :-o :-] :-] :-] :-] jeeezzzuuu :-] :-] :-] :-]
Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja

Do góry stronyOnline

Strona 5276 z 5276 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5274 | 5275 | 5276 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,