MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Chciałem/am powiedzieć że...

« poprzednia strona

Strona 5268 z 5268 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5266 | 5267 | 5268 ] - Skocz do strony

Str 5268 z 5268

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

ZlotaPerla2

Post #1 Ocena: 0

2025-07-16 07:26:10 (14 godzin temu)

ZlotaPerla2

Kobieta

Z nami od: 20-06-2022

Mój też chciał oddawać krew i taka sama sytuacja, mieliśmy punkt w mieście, ale po co, zlikwidowali, teraz tylko w wojewódzkich, to mu się już nie chce jechać. Przecież to powinno być w każdej przychodni gdzie krew pobierają do badań, w czym problem? a u nas akurat było to w jakimś community center, warunków tam żadnych faktycznie.

… że mój kolega nazwał te niebieskie oczy, że straszne jak u wampira 😎😂
Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja

Do góry stronyOnline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

fugazi

Post #2 Ocena: 0

2025-07-16 11:20:48 (10 godzin temu)

fugazi

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2016

Perła weź tego niebieskiego pod skrzydła, to mechanik? to przebadaj trochę czy dysponuje odpowiednim kluczem Partaczy w robocie nie potrzeba. I od razu z grubej rury, na dywanik, żeby ustalić kto tu w akwarium rządzi:-P

Księżniczka chyba spałaś jak zabita po tej podróży przez pół świata;-)
A piesek i Krysia chyba wniebowzięci*YAHOO*

Do góry stronyOffline

kksiezniczka

Post #3 Ocena: 0

2025-07-16 11:49:48 (10 godzin temu)

kksiezniczka

Kobieta

Z nami od: 22-12-2006

A jakoś spać nie mogłam: home sweet home :-)

Lot opóźniony 20 minut, ale wolne miejsca więc młodemu trafił się cały rząd. I nie chciał, żebym dołączyła do niego bo to pierwszy raz mu się trafiło :-]
Koło mnie też wolne w środku, plus trafiło się z ekstra miejscem na nogi. No ale kość ogonowa mi mocno dokuczała tym razem, więc co chwila zmieniałam pozycje. Że też nie mogłam sobie - jak normalny człowiek - złamać ręki czy nogi w najprostszy sposób… A ta kość ogonowa to do końca życia będzie mnie dobijać i nic nie idzie z tym zrobić.

A propos cukierków to też miałam trudność z kupieniem draży. W Carrefourze wzięłam ostatnie 8 paczek. Wcześniej w Sopocie chwyciłam 10, a więc tylko tyle udało się przywieźć. Następna wyprawa do Polski w październiku.
I ten wyjazd to był pierwszy od bardzo długiego czasu i raczej ostatni mój dłuższy pobyt w Polsce. Zdecydowanie wystarcza mi 4 dni. Może 5 u mamy.

A teraz pogoda spoko, więc idę namawiać młodego na spacer. Już widzę entuzjazm :-8

O właśnie w radiu jest audycja o cudacznych cenach w Polsce i dlaczego ludzie wybierają inne kierunki z gwarantowaną pogodą

[ Ostatnio edytowany przez: kksiezniczka 16-07-2025 11:54 ]

...Wehikuł czasu to byłby cud...

Do góry stronyOffline

fugazi

Post #4 Ocena: 0

2025-07-16 13:01:22 (9 godzin temu)

fugazi

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2016

W taką beznadziejną pogodę to trudno jeden dzień usiedzieć w Polsce , ale prawdziwe lato to by człowiek garściami jadł*YAHOO* Nie ma piękniejszego kraju*DRINK*

A te suodycze to wypas jakiś czy nawyk?
U nas mogłyby prawie nie istnieć. Jedynie parę sztuk na tydzień śliwki w czekoladzie schodzą, może raz na dwa dni do roboty po jednej mam.
No ale jak szarlotka to żaden limit ani hamulec nie istnieje*SORRY*
Wczoraj pojechaliśmy z prezentem ślubnym do chrześnicy. Wesele będzie za trzy dni w Polsce, ale po co wozić papierki w tę i na zad;-)
Godzinna wizyta i blacha szarlotki znikła*YAHOO*

KK a bociany w Polsce macie? Tam kraina jezior to pewnie pomiędzy agrestem łaziły albo na słupach gniazdują?

[ Ostatnio edytowany przez: fugazi 16-07-2025 13:03 ]

Do góry stronyOffline

kksiezniczka

Post #5 Ocena: 0

2025-07-16 13:40:09 (8 godzin temu)

kksiezniczka

Kobieta

Z nami od: 22-12-2006

Draze orzechowe za dwa złote to wypas jakich mało 😁
Lubię je i tyle. Za to czekolady nie jadam i mogłaby w sumie nie istnieć.

A bocianów od groma kolejny rok! I ja za każdym razem się nimi cieszę jak dzieciak :-) Bociany i nasze lasy na Warmii to coś wspaniałego. Namawiam młodego, żeby będąc we Wrocławiu w październiku odwiedzić też babcię za jednym zamachem. A właściwie za jednym lotem, bo znowu ciężko go zniosłam. Coś mi się w tym durnym łbie przestawiło i naprawdę panicznie się boję
...Wehikuł czasu to byłby cud...

Do góry stronyOffline

ZlotaPerla2

Post #6 Ocena: 0

2025-07-16 15:11:57 (7 godzin temu)

ZlotaPerla2

Kobieta

ciezko sie nie bac, jak coraz wiecej jest tych NIELOTOw :-/

Wampirek chyba spi drugi dzien do nie ma :-(

Do góry stronyOnline

galadriel

Post #7 Ocena: 0

2025-07-16 20:09:08 (2 godziny temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

No ale cos wiecej o tym wampirze. Skad jest, w jakim wieku, wzrost, rozmiar:8 zainteresowania, hobby, preferencje muzyczne, styl, zachowanie, zdrowie, rutyna. Ulubiona knajpa, preferowany typ filmu, sztuki. Co woli, psy, koty, konie, sztuki walki, taniec.

Tylko te oczy niebieskie, no niby ze zwierciadlo duszy, ale tak poza tym to zonaty czy rozwodnik, od tego wogole zaczac trzeba rozpoznanie terenu. Bo nie wieadomo. Czy go zakwalifikowac na raz, na romans czy na cos powazniejszego.
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

ZlotaPerla2

Post #8 Ocena: 0

2025-07-16 20:17:34 (godzinę temu)

ZlotaPerla2

Kobieta

Cytat:

2025-07-16 20:09:08, galadriel napisał(a):
No ale cos wiecej o tym wampirze. Skad jest, w jakim wieku, wzrost, rozmiar:8 zainteresowania, hobby, preferencje muzyczne, styl, zachowanie, zdrowie, rutyna. Ulubiona knajpa, preferowany typ filmu, sztuki. Co woli, psy, koty, konie, sztuki walki, taniec.

:-o:-o:-o

Ja takich cudow to nawet o swoim starym nie wiem :-o:-o:-o:-]:-]:-]:-]

Do góry stronyOnline

rafald

Post #9 Ocena: 0

2025-07-16 21:18:43 (24 minuty temu)

rafald

Mężczyzna

Z nami od: 04-01-2008

Gal jak na stałe to z informacji wystarczy: ulubione jedzenie, piwo i stan konta 🤣

Cała reszta po roku czy dwóch do niczego nie jest potrzebna.

Do góry stronyOnline

Maat17

Post #10 Ocena: 0

2025-07-16 21:35:25 (8 minut temu)

Maat17

Kobieta

Z nami od: 18-02-2021

Cytat:

2025-07-16 21:18:43, rafald napisał(a):
Gal jak na stałe to z informacji wystarczy: ulubione jedzenie, piwo i stan konta 🤣

Cała reszta po roku czy dwóch do niczego nie jest potrzebna.

:-]

Do góry stronyOnline

Strona 5268 z 5268 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5266 | 5267 | 5268 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,