Str 5265 z 5277 |
|
---|---|
galadriel | Post #1 Ocena: 0 2025-07-08 21:27:02 (4 tygodnie temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Moj brat kiedys na sprawdzianie matmy nie kumal co i jak wiec naoisal / wyrecytowal Inwokacje. Babka od matmy bardzo go lubila od tego czasu, nawet chyba lufy nie dostal, bo przeciez cos tam przeciez umial, tyle ze z innego przedmiotu
![]() Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
ZlotaPerla2 | Post #2 Ocena: 0 2025-07-11 08:20:29 (3 tygodnie temu) |
Z nami od: 20-06-2022 Skąd: Pothole town |
… że po 3 tygodniach wykąpałam się jak normalny człowiek w wannie, jaki szatan te prysznice wymyślił to nie wiem! 😡
i co? no i skóra wstała i wyszła 😎 i że do roboty nie chce mi się i nie mam wymówki w taki upał, grypa, migrena, sraczka? mój zmiennik dziś na hol, stres go zjadł, bidulek. Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja
|
fugazi | Post #3 Ocena: 0 2025-07-13 00:17:32 (3 tygodnie temu) |
Z nami od: 27-03-2016 Skąd: l |
Że synek synka, w dziadka sie wdał. Trudno upilnować
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() I jeszcze rzeka nam prawie wyschła ![]() ![]() ![]() [ Ostatnio edytowany przez: fugazi 13-07-2025 01:00 ] |
Turefu | Post #4 Ocena: 0 2025-07-13 07:32:44 (3 tygodnie temu) |
Z nami od: 26-05-2013 Skąd: York |
Fugazi, Ty wyraźnie jesteś zakochany we wnuku. Moja mama to określa jako: “on ma na jego punkcie pier….ca.”
Jakie to słodkie 🥰 |
kksiezniczka | Post #5 Ocena: 0 2025-07-13 09:15:58 (3 tygodnie temu) |
Z nami od: 22-12-2006 Skąd: Już nie Essex |
Czekaj, czekaj Turefu przyjdzie czas i na Ciebie pewnie i też włączy się pierdolec Dziadkowo-babciowy
![]() Oby nie za szybko: tego życzę i Tobie i sobie i o to się modlę i uczulam młodego, że ma się nie wygłupić przez najbliższe kilka lat. Może z dziesięć ![]() Syn koleżanki zrobił ja 44-letnia babcia i radości z tego to akurat za dużej nie było… ![]() Poznał Angielkę, której planem na życie w wieku 19 lat było zrobić dziecko, udawać samotną matkę, pomieszkać w hostelu i otrzymać mieszkanie. To u nich taka tradycja rodzinna podobno haha. Co by nie było przejmować się pracą jakąkolwiek za szybko rok później urodziła drugie dziecko. ...Wehikuł czasu to byłby cud...
|
|
|
tesstickle | Post #6 Ocena: 0 2025-07-13 09:44:46 (3 tygodnie temu) |
Z nami od: 19-01-2020 Skąd: Dolna szuflada |
Właśnie jadę z Chopina do domu. Jadę BOLTem po raz pierwszy.
Za kółkiem oczywiście nie nasz. I rajdowiec ![]() Kontrolka ograniczenia do 50 miga i brzdąka cały czas a na blacie 90-100 z hakiem ![]() - Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień.
- Ale pieniądze wydałeś?
- Tak
- Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie
|
Richmond | Post #7 Ocena: 0 2025-07-13 09:52:45 (3 tygodnie temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Mohammed? Bo w Polsce podobnie jak tu.
Carpe diem.
|
galadriel | Post #8 Ocena: 0 2025-07-13 10:04:53 (3 tygodnie temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
W Poznaniu Uberem jechalam z Uktaincami ( albo Bialorus, czy cos w ten desen, wchodni akcent i imie). Jeszcze napiwek dostali
![]() W P’boro jak pracowalam z self employed to wiekszosc taksowkarzy ( w tym Uber i Bolt) to Pakistamczycy. Taka specyfika miasta. Polacy natomiast wogole sie do pracy nie garna, tak jakby cala holota z Polski sie uparla przyjechac i zyc z benefitow. I jeszcze pyskuja. Ostatnio jakies plany w rzadzie sie pojawily, ze settled czy nie settled wogole zeby pozbawic obcokrajowcow dostępu do zasilkow. Bardzo ciekawe i jestem za. Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
tesstickle | Post #9 Ocena: 0 2025-07-13 10:24:39 (3 tygodnie temu) |
Z nami od: 19-01-2020 Skąd: Dolna szuflada |
Dubel
[ Ostatnio edytowany przez: tesstickle 13-07-2025 10:26 ] - Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień.
- Ale pieniądze wydałeś?
- Tak
- Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie
|
ZlotaPerla2 | Post #10 Ocena: 0 2025-07-13 11:19:31 (3 tygodnie temu) |
Z nami od: 20-06-2022 Skąd: Pothole town |
Cytat: 2025-07-13 10:04:53, galadriel napisał(a): W Poznaniu Uberem jechalam z Uktaincami ( albo Bialorus, czy cos w ten desen, wchodni akcent i imie). Jeszcze napiwek dostali ![]() W P’boro jak pracowalam z self employed to wiekszosc taksowkarzy ( w tym Uber i Bolt) to Pakistamczycy. Taka specyfika miasta. Polacy natomiast wogole sie do pracy nie garna, tak jakby cala holota z Polski sie uparla przyjechac i zyc z benefitow. I jeszcze pyskuja. Ostatnio jakies plany w rzadzie sie pojawily, ze settled czy nie settled wogole zeby pozbawic obcokrajowcow dostępu do zasilkow. Bardzo ciekawe i jestem za. My bardzo dużo w Pl jeździmy Uber/ Bolt, zawsze sprawdzam oba bo cena może się różnić nawet 10zł. Większość Ukraina/ Białoruś i czarni, ale Polaków też sporo było. Najśmieszniejsze było, jak nas burza w centrum złapała i okazało się, że za trasę co normalnie się płaci do 10zł, w obydwu app. cena skoczyła do 25zł. poszliśmy na piechotę ![]() ![]() Benefitów obcokrajowcom nie mogą zabrać, bo śmierdzi to zamieszkami ... Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja
|