MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Chciałem/am powiedzieć że...

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 5229 z 5233 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5228 | 5229 | 5230 | 5231 | 5232 | 5233 ] - Skocz do strony

Str 5229 z 5233

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

andyopole

Post #1 Ocena: 0

2025-05-22 01:08:59 (3 dni temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Cytat:

2025-05-21 22:27:10, galadriel napisał(a):
https://nationalcareers.service.gov.uk/job-profiles/train-driver

Szczegolowe badania psychometryczne ( szybkosc reakcji i pod katem np. radzenie sobie ze stresem ( samobojcy czesto wybieraja rzucenie sie pod kola) no i pic nie mozna:8

U nas pracuje jeden ex train driver, mowi, ze depresji sie nabawil, bo przez lata w pojedynke pracowal. Woli za mniej pracowac ale z ludzmi, w biurze.

Ludzie ciężarówkami całe życie w pojedynkę naginają. Jak się przesiadłem na autobus to lekko nie było. Tylko lepsze pieniądze mnie hamowały przed porzuceniem tej roboty co i tak nastąpiło. Przez cały Boży rok tylko jedną niedzielę byłem w domu.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Maat17

Post #2 Ocena: 0

2025-05-22 04:23:44 (3 dni temu)

Maat17

Kobieta

Z nami od: 18-02-2021

Cytat:

2025-05-19 22:05:38, galadriel napisał(a):
Ale powiem wam, z ebaya jeszcze nie ogarnelam:-]Nie rozumiem jak sie tam zalogowac. Zalozylam konto ( tak samo jak na vinted) ale teraz wogole nie ma opcji ze chce sprzedawac a nie kupowac i jak chce dodac payments to mi pokazuje dwie opcje: checkout albo jakies aukcje. Jak wybiore check out to mnie kieruje, ze mam dopisac jakiegos pioneera. To taki amerykański system platnosci jak pay pal. Nie mam pioneera ( tzn gdzies kiedys zalozylam i nie uzywalam nigdy wiec nie wiem w sumie moze i mam) i wogole pokazuje mi w dolarach tam na ebayu ( ze nic nie zarobilam jeszcze). A jak wybieram aukcje to mam podac dlugi nr konta, czyli ten do placenia, a nie sort code zeby mnie placili. Wiec sie poddaje, zbyt skomplikowane to jest dla mnie poki co. Uff…

Namawialam tez Zlota, zeby ze mna poszla wystawiac koci stock na car boocie, ale sie okazlo ze kolezanka jedna stad jest chetna, to nie bede Zlotej truc :-]

Mam konto od 2003 Roku. Nigdy nic nie sprzedawalam. Zawsze jako kupujaca.
Ostatnie 2/3 lata tylko garstka transakci.
Z ciekawosci zagladnelam, co tam jest taki ego skomplikowaneho jako sprzedajacy.

I tak.
Najpierw sie logujesz, pozniej chca dane do konta/ ja do zaplaty mam PayPal, ale tu nie ma opcji. Trzeba bank, to podalam Revolut. Pozniej jeszcze weryfikacja SMS, cod trzeba wpisac. I tyle. Koncowa strona to eBay.com, ale to mozna sobie z powrotem do eBay.co.uk .

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #3 Ocena: 0

2025-05-22 07:15:41 (3 dni temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Czyli nawet jak sprzedajacy podajesz konto jak to zaplaty a nie sprt code i konto, zeby tobie placicli.? A co wybralas w platnosciach check out czy aukcje?

Tego wlasnie nie rpzumiem, to sa jakies dwa ebaye, amerykanski gdzie z punktu pokazuja w dolarach i innyz koncowka uk?
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

ZlotaPerla2

Post #4 Ocena: 0

2025-05-22 09:07:51 (3 dni temu)

ZlotaPerla2

Kobieta

Z nami od: 20-06-2022

Ja nie mam pojęcia o czym gal pisze, sama na ebay już sprzedaję z 15 lat.
Wchodzisz na ebay.co.uk naciszkasz przycisk sell item i leci, jak czegoś będzie brakować jak dane osobiste, adres, konto czy karta, to cię dalej nie puści.

Mam mega wk... na robotę, ale to nie nowość i po co ja mam się ciągle wkk.. i tam jeździć - gooowno wojna pomiędzy moją zmianą a dniówką, bo jak tak rozkładam roboty, że performance jest ponad 100% normy, a na dniówce 50-60% normy, ale to ONI z dniówki są od tego żeby mi mówić czego nie robić i jak robić (???) i same kłody pod nogi, tak potrafią utrudnić moją robotę, że potem ciężko nadgonić.
Sprzęty się psują co 5 min. wszystkie dźwigi i RT to jeden zepsuty szajs, wczoraj dziewczyna o mało co z dźwigu nie wyleciała, bo już nie ma osłony, drzwi, podłogi dosłownie, a wielki BOSS przysłał email z gratulacjami :-!

Obrazek

[ Ostatnio edytowany przez: ZlotaPerla2 22-05-2025 09:12 ]

Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja

Do góry stronyOffline

kksiezniczka

Post #5 Ocena: 0

2025-05-22 09:18:37 (3 dni temu)

kksiezniczka

Kobieta

Z nami od: 22-12-2006

A widzisz Perła: cały czas Ci mówię, żeby olać trochę to wszystko. Tak jak inni. Tak to widzą że na każde zawołanie jesteś i Ci zależy i będą to wykorzystywać. Inni zrobią 60%, pousmiechaja się przy tym, bo mają wyjebane i będą im dziękować. A Ciebie jeszcze podpierdziela za używanie telefonu. Gra nie warta świeczki.

I też nie wiem co z tym ebayem. Mam od zawsze i działa. Wprawdzie teraz nie używam, ale dalej działa :-)
...Wehikuł czasu to byłby cud...

Do góry stronyOffline

fugazi

Post #6 Ocena: 0

2025-05-22 09:57:03 (3 dni temu)

fugazi

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2016

Perła jak już będziesz maszynistką/kierowniczynią pociągu to nadrobisz normy;-), gaz do dechy i wiatr we włosach, ale póki co oszczędzaj zdrowie i energię, KK wie jak się nie narobić w życiu*DRINK*

Cytat:

2025-05-22 04:23:44, Maat17 napisał(a):
.. Pozniej jeszcze weryfikacja SMS, cod trzeba wpisac. I tyle.
Te weryfikacje są uciążliwe, nie raz z równowagi wyprowadzają, szczególnie jak się człowiek spieszy, czyli zawsze:-o Przy głupiej płatności za parking czekaj na code, wpisz code wpisz maila bla bla bla..a ja parkuję w dziesięciu miejscach dziennie. Kiedyś było pay i kropka. Chyba na początku ze 2 czy3 mandaty łyknąłem, bo po pay, szybko telefon do kieszeni poszedł bez sprawdzenia czy płatność uiszczona :-/

Cytat:

2025-05-21 22:16:03, ZlotaPerla2 napisał(a):
:-] :-] :-]
ale na te pierogi to bym przyjechała bez korków, kto mnie tam zna ;-)
:-]:-]
Ładnie mi to pachnie.....rwaniem/braniem na "na wnuczka" ..tfu tfu "na pieroga" :-]*FLOWER*:-]

Następne będą też nadziewane... borówkami*YAHOO*
W ogóle u nas coraz częściej dania jarskie czy wegetariańskie w domu.

Tak mi się jakoś skojarzyło;-)

[ Ostatnio edytowany przez: fugazi 22-05-2025 10:06 ]

Do góry stronyOffline

kksiezniczka

Post #7 Ocena: 0

2025-05-22 10:06:01 (3 dni temu)

kksiezniczka

Kobieta

Nie chodzi o to, żeby się nienarobić, tylko żeby z szacunkiem podchodzić do siebie i do swojej ciężkiej pracy. Jak widać można robić 60% i firma sobie radzi i dziękuję nawet.

A za rok Metallica się zapowiedziała w Europie. Za tydzień spróbuję kupić bilety. Tzn jak będą w normalnej cenie oczywiście. Chociaż znając życie, stanę w wirtualnej kolejce jak do Ostatniej Paróweczki i nic dla mnie nie zostanie :-]

Pierogi na słodko :-! Szkoda dobrych owoców :)

[ Ostatnio edytowany przez: kksiezniczka 22-05-2025 10:07 ]

Do góry stronyOffline

rafald

Post #8 Ocena: 0

2025-05-22 10:28:28 (3 dni temu)

rafald

Mężczyzna

Z nami od: 04-01-2008

Cytat:

2025-05-22 10:06:01, kksiezniczka napisał(a):
Jak widać można robić 60% i firma sobie radzi i dziękuję nawet.

Tak. A później płacz, że chciwe korporacje przenoszą produkcję do Chin.

U nas w Lidlu ostatnio zatrudnili Chinkę. Pierwszy raz w życiu zdażyło mi się, że kasjerka skanowała towar szybciej, niż ja nadążyłem pakować.
Jak zobaczyła, że nie nadążam - wyszła zza kasy i mi pomogła. Pozbierałem jeszcze szczękę z podłogi, podziękowałem grzecznie i poszedłem się wstydzić :-]

Do góry stronyOffline

fugazi

Post #9 Ocena: 0

2025-05-22 10:44:43 (3 dni temu)

fugazi

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2016

Cytat:

Niekoniecznie na słodko. Pierożek 'na pikantnie' też super... ale wtedy to już grę wchodzi ostre pieprzenie:-]

Metalica była parę lat temu u nas na Twickenham na odkrytym stadionie, cudowne przeżycie.. ale drogo wychodzi:-[*ROFL*
Trochę za długo zawalczyliśmy*DRINK* braki w pamięci wystąpiły i takie tam ... Samochód odebrałem z parkingu po dwóch dniach , kolorowo żółty w mandatach otapetowany:-M]

[ Ostatnio edytowany przez: fugazi 22-05-2025 11:33 ]

Do góry stronyOffline

kksiezniczka

Post #10 Ocena: 0

2025-05-22 11:26:21 (3 dni temu)

kksiezniczka

Kobieta

Cytat:

2025-05-22 10:44:43, fugazi napisał(a):
Cytat:

Niekoniecznie na słodko. Pierożek 'na pikantnie' też super... ale wtedy to już grę wchodzi ostre pieprzenie:-]

Metalica była parę lat temu u nas na Twickenham na odkrytym stadionie, cudowne przeżycie.. ale drogo wychodzi:-[*ROFL*
Trochę za długo zawalczyliśmy*DRINK* braki w pamięci wystąpiły i takie tam ... Samochód odebrałem z parkingu po dwóch dniach , kolorowo żółty w mandatach otapetowany:-M]

[ Ostatnio edytowany przez: <i>fugazi</i> 22-05-2025 10:45 ]

Mimo braków w pamięci - piękne wspomnienia… :-]

Ja byłam na ich koncercie tylko w ramach Download Festival. Teraz chciałabym pojechać na tylko ich występ. Plus supporty fajne. Ale… coś tu widzę, że z noclegami zaczynają przeginać.

Do góry stronyOffline

Strona 5229 z 5233 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5228 | 5229 | 5230 | 5231 | 5232 | 5233 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,