2025-04-19 15:09:34, rafald napisał(a): Za skąpstwo to Kaszubi! Szwagier tak twierdzi 😅
A tak w ogóle - Szkoci często emigrowali do Polski uciekając przed prześladowaniami religijnym. W Potopie nawet zostali uwiecznieni.
Ketling był Szkotem chyba.
Dokladnie:D
Hessling Ketling
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
No coś Ty Perła ile lat tu mieszkasz? Pierwszy raz ktoś kosi trawę w Easter? U mnie też sąsiad w ogrodzie coś tam robi, a trzy domki dalej sąsiadka w rękawicach pieli jakieś trawki przy krawężniku.
Ja też pytałam starego czy dziś czy jutro zamierza kosić 😁
I co ma robić ten sąsiad swoją drogą: siedzieć bez ruchu na kanapie i czekać aż się niedziela skończy?
Trzeba wykorzystac sloneczna pogode; )
A juz pielenie grzadek to wogole przyjemnosc i relaks Happy Easter.
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
2025-04-20 13:52:35, kksiezniczka napisał(a): No coś Ty Perła ile lat tu mieszkasz? Pierwszy raz ktoś kosi trawę w Easter? U mnie też sąsiad w ogrodzie coś tam robi, a trzy domki dalej sąsiadka w rękawicach pieli jakieś trawki przy krawężniku.
Ja też pytałam starego czy dziś czy jutro zamierza kosić 😁
I co ma robić ten sąsiad swoją drogą: siedzieć bez ruchu na kanapie i czekać aż się niedziela skończy?
Moi sąsiedzi też kopia w klombach aż furczy. Dobrze ze Meksyki to porzadny, pobożny naród. Przynajmniej nikt usługowo trawników nie kosi ani prac budowlanych nie prowadzi.
Czy smalec domowej roboty w słoiku zalicza się do produktów które nie można przewozić ?
- Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień.
- Ale pieniądze wydałeś?
- Tak
- Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie
Takiej reklamy juz lata nie widzialam Inspektorat Sanitarny (Pl) oglosil, iz jedna z serii maku paczkowanego podlega zwrotom (jesli ktos kupil) z powodu zbyt wysokiego poziomu opioidow.
W zyciu w takim tempie towar nie znikal ze sklepow, majstesztyk.