A ja spać nie mogłam. A teraz jak mi się chce, to muszę się zbierać żeby młodego do Nottingham na pociąg odstawić… Boże gdzie te czasy, gdzie się dzieciaka wysyłało po prostu z kartką na szyi w świat…

Str 5194 z 5256 |
|
---|---|
kksiezniczka | Post #1 Ocena: 0 2025-04-16 08:16:36 (2 miesiące temu) |
Z nami od: 22-12-2006 Skąd: Już nie Essex |
No tak. Zawsze można zeżreć i wypić przy taśmie. Jak czas jest, to i na spokojnie można stać i konsumować 😁
A ja spać nie mogłam. A teraz jak mi się chce, to muszę się zbierać żeby młodego do Nottingham na pociąg odstawić… Boże gdzie te czasy, gdzie się dzieciaka wysyłało po prostu z kartką na szyi w świat… ![]() ...Wehikuł czasu to byłby cud...
|
ZlotaPerla2 | Post #2 Ocena: 0 2025-04-16 08:45:49 (2 miesiące temu) |
Z nami od: 20-06-2022 Skąd: Pothole town |
Jezzzu, KK tak było, sznurek z kluczem na szyi i poszedł 😘
Fugazi, uwielbiam Włatcy much, na rolkach teraz na FB się pojawiają kawałki, nie wiem gdzie to można normalnie obejrzeć. No i wnerw, w sumie to wiedziałam, nie dali mi BH w pon, bo ktoś komuś teraz wlazł w oko (nie na twarzy) i dupa. A Za BH można albo x3 stawka albo x2 i dodatkowy dzień hol, zawsze brałam kaskę, ale tego hol by mi się przydało bo jakoś skąpo się zrobiło, Kair był jeszcze na starym, ale potem 3 tyg pl/ włochy, międzyczasie jakieś walie, i mało co zostało 🙄 a na sylwka chyba trzeba gdzieś wystrzelić. Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja
|
fugazi | Post #3 Ocena: 0 2025-04-16 11:42:51 (2 miesiące temu) |
Z nami od: 27-03-2016 Skąd: l |
Pogoda piękna i pòki co, żadnych śmierdzących wpadek
![]() Cytat: 2025-04-16 08:45:49, ZlotaPerla2 napisał(a): Fugazi, uwielbiam Włatcy much, . . nie wiem gdzie to można normalnie obejrzeć. ![]() Nie trzeba być alfą i gametą żeby wiedzieć że na smartefonach albo na tabloidach ![]() A wiesz, że reżyser opisuje sceny z prawdziwego życia jego byłej klasy Ja lubię te wstawki z alkohigienistką Fajne ma wybryki... morświn Najarana Dyrka też ma gadanę.. Pani Frał oreł [ Ostatnio edytowany przez: fugazi 16-04-2025 12:08 ] |
kksiezniczka | Post #4 Ocena: 0 2025-04-16 12:17:03 (2 miesiące temu) |
Z nami od: 22-12-2006 Skąd: Już nie Essex |
E tam Perła. Ciesz się wolnym, a do urlopu dolicz sobie należne jak psu buda chorobowe i tyle
![]() Ja jeszcze w trasie z powrotem z tego Nottingham. Za to młody od pół godz już w Peterborough. Wsadzony w pociąg, odebrany na peronie - zero stresu dla takiego. I byłam w tym polskim sklepie, bo miałam czas między jednym autobusem a drugim. Twaróg z Piątnicy w promocji, to sernik będzie ![]() I w sklepie cisza, spokój. Nie wiem, może popołudniu ludzi ogarnie wielkanocna gorączka ...Wehikuł czasu to byłby cud...
|
galadriel | Post #5 Ocena: 0 2025-04-16 14:33:21 (2 miesiące temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
No wlasnie, co tu kupic dojedzenia na te swieta zeby wogole poczuc swieta? Na gwiazdke to makowiec i makielki, a teraz?
Kupic bo ani talentu ani czasu nie mam do robienia ![]() Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
|
|
rafald | Post #6 Ocena: 0 2025-04-16 15:27:07 (2 miesiące temu) |
Z nami od: 04-01-2008 Skąd: Londyn |
Cytat: 2025-04-16 14:33:21, galadriel napisał(a): No wlasnie, co tu kupic dojedzenia na te swieta zeby wogole poczuc swieta? Na gwiazdke to makowiec i makielki, a teraz? Kupic bo ani talentu ani czasu nie mam do robienia ![]() Kiełbasa, jajki (kyrie elejson), sernik, sałatka warzywna, półlitra - wszystko znajdziesz w polskim sklepie ![]() |
andyopole | Post #7 Ocena: 0 2025-04-17 01:23:54 (2 miesiące temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Typowe wielkanocne ciasta to babka drozdzowa i mazurek.
Babkę będę piekł, za mazurkiem nie przepadam wiec będzie sernik. Właśnie wróciłem ze sklepu nabywszy drogą kupna m.in. dobry meksykański twaróg. Typowa jest też cwikla z chrzanem no i zurek albo biały barszcz. Ciekawe czy ktoś wie czym się różnią, bo w smaku chyba niczym? Na Wielki zaś Piątek, ryby pod każdą postacią. U mnie będzie śledzik, zaraz zrobię żeby się przegryzał, część tradycyjnie a część w śmietanie. Na obiad filety z dorsza, świeża dostawą z Alaski. |
Maat17 | Post #8 Ocena: 0 2025-04-17 03:29:50 (2 miesiące temu) |
Z nami od: 18-02-2021 Skąd: New Kingdom |
Na Wielkanoc babka piaskowa I jaja.
Co u mnie, to nie wiem…. Chrzan jest… Majonez jest… Jajka sa Babki ni ma, ale nie musi byc. Nie chce mi sie do polskiego sklepu jechac. Barsz czerwony jest, uszka sa. Oops to nie to swieto. Ryby I steki z zamrazarki wyciagne. Cos tam sie machnie, jak bedzie mi sie chcialo, a jak nie to nie. ![]() Ja I tak do pracy, ale za to za tydzien wakacje. ![]() Deske wyciagam. ![]() |
ZlotaPerla2 | Post #9 Ocena: 0 2025-04-17 08:31:03 (2 miesiące temu) |
Z nami od: 20-06-2022 Skąd: Pothole town |
Ten barszcz i uszka to już świecą, znaczy święcić ich nie trzeba, święte są na wieki wieków…
Gal, gdzieś ty się wychowała kobieto!? do kościółka najpierw z palmą a potem z koszyczkiem się nie chodziło? 🙄😂 Na FB już są posty pod adresem pseudo chrześcijan, co to raz do roku z koszyczkiem wiarę wyznają. Ale kto komu zabroni? mają koszyczek to niech sobie taką wycieczkę orientalną robią, ja już nie pamiętam kiedy , ale chłopakom małym pokazywałam ten obrządek. Andy, takiego dorsza to chyba i ja nie lubiąca ryb bym zjadła. U mnie się nie pości, a za kawałek ryby 150g cena 4-5£ to mi to w sumie pasuje że nie lubię, zobaczę jutro czy będzie jeszcze coś w ASda może? Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja
|
rafald | Post #10 Ocena: 0 2025-04-17 09:11:43 (2 miesiące temu) |
Z nami od: 04-01-2008 Skąd: Londyn |
W sumie Gal - to nie lepiej wprosic sie do rodziny, czy znajomych na wyzerke?
![]() Dzis konczymy wczesniej, po drodze zajrze do polskiego sklepu. Jutro malowanie jajków a w sobote z koszyczkiem. My tez nie specjalnie kosciólkowi, ale od wielkiego dzwonu... Poza tym - to piekny zwyczaj a i znajomych wspol-Marjanów pod kosciolem spotkac mozna ![]() |