MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Chciałem/am powiedzieć że...

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 5182 z 5253 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5181 | 5182 | 5183 ... 5251 | 5252 | 5253 ] - Skocz do strony

Str 5182 z 5253

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

galadriel

Post #1 Ocena: 0

2025-04-05 17:33:43 (2 miesiące temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Cytat:

2025-04-05 10:33:33, kksiezniczka napisał(a):
Gal. Idziesz do tego nearest locker InPost, skanujesz kod i wsadzasz paczkę. Tyle roboty:-)

Ps. Też mam czerwoną sukienkę na swojej stronie. Czerwony nigdy z mody nie wychodzi proszę państwa;)

Udalo mi sie, ale za pierwszym razem pokazalo, ze cos jest nie tak. Ale sie nie poddalam i paka wyslana. A wniedziele jest sens zanosic, czy lepiej w pon rano?
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

galadriel

Post #2 Ocena: 0

2025-04-05 17:57:41 (2 miesiące temu)

galadriel

Kobieta

Aha, a tak poza tym, to ten cat charity, ktoremu pomagamy tp tez wlasnie z Egiptu. :-)
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

kksiezniczka

Post #3 Ocena: 0

2025-04-05 18:22:41 (2 miesiące temu)

kksiezniczka

Kobieta

Z nami od: 22-12-2006

Cytat:

2025-04-05 17:33:43, galadriel napisał(a):
Cytat:

2025-04-05 10:33:33, kksiezniczka napisał(a):
Gal. Idziesz do tego nearest locker InPost, skanujesz kod i wsadzasz paczkę. Tyle roboty:-)

Ps. Też mam czerwoną sukienkę na swojej stronie. Czerwony nigdy z mody nie wychodzi proszę państwa;)

Udalo mi sie, ale za pierwszym razem pokazalo, ze cos jest nie tak. Ale sie nie poddalam i paka wyslana. A wniedziele jest sens zanosic, czy lepiej w pon rano?

Zanos kiedy Ci pasuje. Locker wszystko przyjmie :-]
...Wehikuł czasu to byłby cud...

Do góry stronyOffline

xxxx1234

Post #4 Ocena: 0

2025-04-05 18:42:58 (2 miesiące temu)

xxxx1234

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2020

Kierowcy z In-post odbierają paczki 7 dni w tygodniu. Uważaj na nich bo kiedyś było tak, że pomimo tego, że drukowałem naklejki w domu to kierowca przy odbieraniu paczek drukował i naklejał nowe i często dochodziło do pomieszania paczek, może to się zmieniło. Dlatego ja zostawiam paczki w lokalnym sklepie wtedy idziesz z qrcode i jak oni wydrukują naklejkę to już jej nikt nie będzie zmieniał. Do tego jak wysyłasz dużo paczek masz np 10 zostawisz w jednym miejscu np.8 i się okazuje, że paczkomat jest pełny i musisz jechać do następnego. Musisz też pilnować kupujących żeby odbierali paczki bo InPost przechowuje paczki tylko przez 72 godziny po upływie tego czasu odeślą paczkę do sportem.

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #5 Ocena: 0

2025-04-05 19:44:50 (2 miesiące temu)

galadriel

Kobieta

A jak dziala bez naklejania? Bo moj printer sie znow zawiesil i jak ja teraz wydrukuje ta naklejke? Aha, to oni skanuja i naklejaja wtedy, tak? A to nie wiedzialam, ze mozna do sklepu zaniesc. Myslalam, ze trzeba do paczkomatu tylko i tyle.

Do góry stronyOffline

xxxx1234

Post #6 Ocena: 0

2025-04-05 19:48:43 (2 miesiące temu)

xxxx1234

Mężczyzna

Są też sklepy które przyjmują paczki z InPost u mnie w okolicy wyrastają jak grzyby po deszczu. Musisz sobie wykreować QR code i ze skanują to w sklepie i wydrukują naklejkę.

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #7 Ocena: 0

2025-04-05 20:04:18 (2 miesiące temu)

galadriel

Kobieta

Ale jak wykreowac, to vinted przysle tak?

A na ebay tez warto miesc sklep i wystawic te same sprzety i zobacYc gdzie pojdzie szybciej?

Kolega z firmy konsultingwoej mowi, ze moge te ciuchy z charity sprzedac w swoim sklepie, tylko musze wszystko pieknie z rachunkami zaksiegowane zachowac. No, ale tak czy owak musze, wiec co.

Do góry stronyOffline

xxxx1234

Post #8 Ocena: 0

2025-04-05 21:45:10 (2 miesiące temu)

xxxx1234

Mężczyzna

Tak na vinted jak "robisz naklejkę" na pewno masz do wyboru kod QR albo naklejkę drukowaną wybierasz kod QR najlepiej sobie zrobić zrzut ekranu, żeby się nie okazało że jak będziesz wysyłać gdzieś w sklepie to nie ma internetu i nie będzie się chciał załadować.

Nie wiem co masz na myśli "sklep na eBay" chcesz otworzyć konto firmowe? Moim zdaniem to bez sensu bo masz opłatę 12%+VAT i jeszcze jakaś stała co tak naprawdę daje 14% eBay pobierze od kwoty za którą sprzedaż przedmiot czyli jak coś sprzedaż za 100£ to eBay pobierze około 14£ i do tego opłaty miesięczne za "posiadanie konta".

W przypadku konta prywatnego eBay obciąży kupującego 0,75£+4%. Czyli jak coś chcesz sprzedać za 100£+ to kupujący zapłaci 104,75£ . Kiedyś na prywatnych kontach opłata była też po stronie sprzedającego, później przez jakiś czas nie bylo w ogóle opłat dla "prywatnych sprzedawców" a teraz są po stronie kupujących. Więc obniżyłem trochę ceny jeśli przykładowo kiedyś sprzedawałem dany przedmiot za 100£ i płaciłem prowizje to teraz obniżyłem cene do 95 tak żeby końcowa cena przedmiotu nie szła w górę o te 4,75%

Nie wiem jakie są korzyści z posiadania konta firmowego/biznesowego. Wiem, że jak dużo sprzedajesz to eBay sam się o to przyczepi mi
już kilka lat udaje jakimś cudem mam konta na siebie i ja żonę "prywatne" i jeszcze się nie przyczepili. Mamy po około 500 ogłoszeń wystawionych non stop. Cała "zaprzyjazniona konkurencja" się dziwi, że tak długo się mi udaje oni zazwyczaj już po 3 miesiącach musieli przejść na konta biznesowe.l, a każdy chciał ciągnąć to na prywatnym tak długo jak się da.

Z księgowością w przypadku charity to ja Ci nie pomogę na tym się nie znam.
Tak naprawdę to ja nie wiem co Ty chcesz robić zarabiać na handlu on-line czy prowadzić jakaś działalność non profit

Do góry stronyOffline

rafald

Post #9 Ocena: 0

2025-04-05 22:15:08 (2 miesiące temu)

rafald

Mężczyzna

Z nami od: 04-01-2008

Charity z założenia jest non-profit, co nie przeszkadza wypłacać prezesowi pokaźnych honorariów.

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #10 Ocena: 0

2025-04-05 22:34:32 (2 miesiące temu)

galadriel

Kobieta

CIC nie jest moje, ja tam tylko sprzedaje jako volontariusz. A zeby wiecej sprzedac, moge wrzucic/ sprzedawac na swoim profilu/ sklepie ich ciuchy. I potem im prelac kase.

W kwestii przywilejow to teraz chyba cos sie zmienilo dla charity, bo narzekali w telewizji. Ogolnie, jak sie importuje towar zza granicy ( np z Pl) to oplaca (lo) sie na formularzu clo zaznaczyc, ze byc moze jakas partia z tego pojdzie do charity. Takie porady od tego kolegi z konsultingu sie nasluchalam. Dla mnie to na razie zabawa, a czy cos konstruktywnego z tego wyniknie to sie zobaczy.

Do góry stronyOffline

Strona 5182 z 5253 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5181 | 5182 | 5183 ... 5251 | 5252 | 5253 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,