Dzięki Turefu Już przedostatni etap, czyli pociąg na lotnisko.
I mój młody miał fioła i nadal bardzo lubi geografię i często, jeszcze z siostrą jak oglądałyśmy teleturnieje to go wołałyśmy i w 99% wszystko wiedział. A do tej pory pamiętamy pytanie o jakąś z dupy wysepkę na środku oceanu, to nie dość że wiedział po fladze chyba co to za wyspa, to jeszcze liczbę mieszkańców, religię i to że jest tam dużo otyłych ludzi.
„ I to wszystko z Internetu mamo „
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
A ja już w samolocie. I przepuścili bez problemów mleko w tubce. Dobrze, że nie wyrzuciłam tylko zaryzykowałam i mam. Tzn połowę już mam. No może mniejszą połowę 😁
2025-03-15 18:31:02, kksiezniczka napisał(a): A ja już w samolocie. I przepuścili bez problemów mleko w tubce. Dobrze, że nie wyrzuciłam tylko zaryzykowałam i mam. Tzn połowę już mam. No może mniejszą połowę 😁
- Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień.
- Ale pieniądze wydałeś?
- Tak
- Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie
Okazuje sie, ten samolot nad Poznaniem toBoeing C 17 Globemaster III z USA. Aleco on tak tam lata w te i we wte. Moze Amerykanie sie eawakuuja…
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
Parking zapłacony, teraz spokojnie do domu można jechać . Uffff
Odpocznę, zregeneruję kość ogonowa, bo od tych samolotów, pociągów i busów boli mnie jak jasna cholera, zapomnę o koszmarach podróży i 30 kwietnia mogę znowu lecieć Tym razem w jedną stronę łatwa i przyjemna podróż, bo do Wrocławia mogę lecieć z East Midlands