MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Chciałem/am powiedzieć że...

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 5147 z 5271 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5146 | 5147 | 5148 ... 5269 | 5270 | 5271 ] - Skocz do strony

Str 5147 z 5271

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

kksiezniczka

Post #1 Ocena: +1

2025-02-28 21:48:50 (5 miesięcy temu)

kksiezniczka

Kobieta

Z nami od: 22-12-2006

...Wehikuł czasu to byłby cud...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ZlotaPerla2

Post #2 Ocena: 0

2025-02-28 23:31:14 (5 miesięcy temu)

ZlotaPerla2

Kobieta

Z nami od: 20-06-2022

Cytat:

2025-02-28 21:32:59, galadriel napisał(a):
Jesus, jak ja bym do Egiptu jutro leciec nie do Polski. Ale jeszcze te pol roku wytrzymam. Chyba.

Zazdroszcze jak sto diablow Zlota tych piramid. I tego klimatu. W jakim w końcu jestes hotelu?

W hotelu na wyspie Zamalek z widokiem na Hiltona 😂 tylko wyjrzę prze okno i już czuję się jak w Hiltonie 😂 i codziennie sobie biegamy przez Nil na drugą stronę po tych wiaduktach 😵💫 i ulicach dla samobójców 😵💫

Piramidy są mało ekscytujące 🙄 kupa gruzu 🤣 już dworzec kolejowy lepszy :-8 i za free. :-]

KK 😂😂😂😂

[ Ostatnio edytowany przez: ZlotaPerla2 01-03-2025 00:06 ]

Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja

Do góry stronyOffline

kksiezniczka

Post #3 Ocena: 0

2025-03-01 09:58:51 (5 miesięcy temu)

kksiezniczka

Kobieta

A propos dworca, to w Olsztynie w końcu otworzyli Dworzec kolejowy i to jest dopiero ekscytujące :-]
Kilka lat remontowali, a wcześniej to pewnie w Egipcie, w zapyziałej wiosce mieli ładniejszy i czystszy

Będę miała gdzie poczekać 40 minut na bus 12 marca:-)

Do góry stronyOffline

Gwontownik

Post #4 Ocena: 0

2025-03-01 13:50:08 (5 miesięcy temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

Czy GP oszukują ludzi w zakresie czasu oczekiwania na wizyte?

Nie będę dokladnie rozpisywal jak sytuacja wyglada ogolnie lecz napiszę to co dzieje sie lokalnie.
Miadteczko 40k ludzi i od lat nic sie w tym zakresie nie zmieniło. Jesl8 chodzi o ilosc personelu medycznego to porownujac do czasow przedcovidowych ilosc staff wzrosła o 30 proc. W chwili obecnej gp dysponuje 14 lekarzami i 25 pielegniarkami ( wszystkie informacje ze strony placówki). W czasach przedcowidowych wchodzac z buta do placówki w celu umowienia wizyty otrzymywało się propozycję ok 5 dni pozniej. Dzis jest to minimum 30 dni, bo niby tacy zarobieni są.
Z informacji przekazanych za miesiac styczeń 2025 wynika ze obylo się
- 157 porad na wizytach domowych
- 9500 porad w placowce GP.
Z regulaminu placówki wynika, ze standardowa dlugosc wizyty lekarskiej to 10 minut.
Placowka przyjmuje pacjentow 8 godzin dziennie od poniedzialku do piatku. No i co w tym dziwnego?
Ano to, ze przy takiej ilosci wizyt występuje z matematycznego punktu widzenia wymuszenie czestotliwosci przyjmowania pacjentow z czestotliwoscia 1 pacjenta na każdą minutę. Inaczej to nie wyjdzie. Tymczasem przechodzac niejednokrotnie obok w godzinach przyjęć zauwazyc mozna puste poczekalnie.
I kto to kogo w wala robi? Czy GP oszukują pacjentów, czy NHS Czy może obie możliwości jednoczesnie zachodza?
Moze ktoś wtajemniczony zechce sie podzielic swoją wiedzą i swoimi obserwacjami.

[ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 01-03-2025 13:51 ]

Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

kksiezniczka

Post #5 Ocena: 0

2025-03-01 14:25:08 (5 miesięcy temu)

kksiezniczka

Kobieta

Odpukać, ale ta fajna słoneczna prognoza pogody się sprawdza na razie:-)

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #6 Ocena: 0

2025-03-01 14:45:54 (5 miesięcy temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Ja dostalam magiczny sms ostatnio, ze wszystkie zamowienia na recepty beda realizowane w innej placowce w trybie natychmiastowym ( with immediate effect). Wogole od dawna zabieram sie do przeniesienia sie do tego innego gp, bo tam nigdy nie ma problemow z wizyta, a u mojego gp zawsze. U mnie po prostu nie mozna zamowic wizyty, bo sa tylko na ten sam dzien i trzeba dzwonic od 8-8:30 . Jak sie czlowiek doczeka w kolejce o 9 np, to juz nie ma wolnych wizyt. Pani z recepcji ocenia czy jest potrzebny lekarz czy nie ( tym sposobem autoimmunologiczna chorobe mialam zdiagnozowana po roku) tzn wczesniej w Pl, ale dopiero wtedy zareagowali na powaznie. Nienawidze tej przychodni:) w innej natomiast mozna zabukowac wizyte online, albo isc osobiscie o tej 8:30 bodajze. Nie wiem jak tam jakosc lekarzy, ale normalnie w tym samym dniu jest wizyta. Partner tam jest zapisany stad wiem. Jeszcze jedno- oni chuba obsluguja tylko niepracujacych, bo jesli ktos pracuje 9-5 Mon to Fri to nie ma szans. W soboty oczywiscie nie pracuja. W tej mojej lokalnej przychodni. Raz jak mnie jakims cudem zabukowali do pielegniarki, oczywiscie f2f bo nie bylo opcji video, to musialam brac flexi z pracy, bo przed 5 oczywiscie:/

[ Ostatnio edytowany przez: galadriel 01-03-2025 14:50 ]

Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

fugazi

Post #7 Ocena: 0

2025-03-01 15:34:37 (5 miesięcy temu)

fugazi

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2016

Cytat:

2025-03-01 09:58:51, kksiezniczka napisał(a):
A propos dworca, to w Olsztynie w końcu otworzyli Dworzec kolejowy i to jest dopiero ekscytujące :-]
Kilka lat remontowali, a wcześniej to pewnie w Egipcie, w zapyziałej wiosce mieli ładniejszy i czystszy

Kiedys był chyba nowoczesny dworzec w Olsztynie. Za dzieciaka podróżowałem parę razy drugą klasą Lublin-Olsztyn, potem PKSem do Bartoszyc. Jeszcze lokomotywa spalinowa i ławki drewniane w przedziale były:-o
Ja, jako najmłodszy, chyba około 5-ciolatek, całą drogę, rozciągnięty na półce bagażowej pod sufitem, przesypiałem, siostry zazdrosciły*YAHOO* Wtedy to przygoda życia była, Olsztyn, Bartoszyce- inny swiat, a raczej koniec swiata.. domki poniemieckie, schody drewniane w kamienicach, kibelki na półpiętrach...
Ale dworzec PKP chyba wyprzedzał wtedy epokę, a lubelski Główny przy nim, to kurnik był*SORRY*
Tak mi cos utkwiło w pamięci z lat 70-tych

KK, masz 40 min. w Olsztynie? Ciekawe czy w końcu zasypali/zasłonili 'dziurę wstydu' przed bramą starego miasta:-D Z 15 lat chyba tam zalegało rozkopane:-o

Cytat:

2025-02-28 16:10:35, ZlotaPerla2 napisał(a):

Chyba za dużo piwa nakupiliśmy...

Niebywała utrata wiary we własne możliwosci:-]
Co ten faraon robi z porządnych ludzi:-o

Fotka fajna....

W Luxorze ciepełko, można będzie nadrobić opalanko łapki*YAHOO*

[ Ostatnio edytowany przez: fugazi 01-03-2025 16:16 ]

Do góry stronyOffline

Gwontownik

Post #8 Ocena: 0

2025-03-01 17:01:55 (5 miesięcy temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

Z tym GP u mnie to normalnie przeboje. Idę do nich i mówię, że się źle czuję i chcę na pilnie konsultacji lekarskiej. Nie ma, nie da się, jedyne co można to 111. Dzwonię, godzinny wywiad, pani mi mówi, że powodów do karetki brak i powinienem się zgłosić jak najszybciej do swojego GP. Więc babie tłumaczę dlaczego do niej Dzwonię. A ona aha, to proszę czekać dzisiaj na kontakt od swojego lekarza. Ja tam zadzwonię i dziś będzie jeszcze wizyta.
Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

ZlotaPerla2

Post #9 Ocena: 0

2025-03-01 17:35:00 (5 miesięcy temu)

ZlotaPerla2

Kobieta

Z nami od: 20-06-2022

Odpuścili my Aleksandrię, a Luxor pod znakiem zapytania bo na Check in na czerwono komunikat Warning, journey unavailable, please contact your agent at the airport 😭

Ale coś cie chcieli to macie.

Mosque of Muhammad Ali i bzdura z jakimiś burkami.

Obrazek

Bzdura też z tym całym ramadanem, żrą, palą, piją herbatki, kawki w korytarzach.

Wszystko w tym Kairze to jest podszyte fałszem …

Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #10 Ocena: 0

2025-03-01 21:15:29 (5 miesięcy temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

I co, zadzwonil lekarz?
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Strona 5147 z 5271 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5146 | 5147 | 5148 ... 5269 | 5270 | 5271 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,