MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Chciałem/am powiedzieć że...

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4796 z 5258 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 4795 | 4796 | 4797 ... 5256 | 5257 | 5258 ] - Skocz do strony

Str 4796 z 5258

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Richmond

Post #1 Ocena: 0

2024-03-10 13:41:27 (rok temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Do takich prac, to trzeba zrobić specjalne CV. Jak masz za wysokie kwalifikcje do supermarketu, to jesteś złym kandydatem. Wolą wziąć kogoś, kto im tam zostanie na lata. Chyba, że praca ogłaszana jako tymczasowa.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

galadriel

Post #2 Ocena: 0

2024-03-10 16:54:47 (rok temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Dzis polazilam po sklepach. Pogoda sklepowa; )

Projektanci River Island przechodza samych siebie. Trzeba im oddac, ze talent maja. Gdybym sobie mogla na to pozwolic, to by poszlo pare stow na ciuchy ( w tym buty i inne gadzety). Jesli dodac pare innych drobiazgow w Moonson , to spokojnie poszedl by tysiac + to chyba bedzie moje nowe hobby- window shopping i liczenie ile bym wydala na to co mi sie podoba:8 a serio to po zlote cizemki raczej do RI wroce jutro. Wole sobie przemyslec przez noc:)

Najgorzej wydane 4 funie to na Ci bubble tea. Toz to woda smakowa z jakims gumowym swinstwem w tym. Widac, ze nawet najglupszy pomysl mozna wykreowac i na tym zarobic. Przyszlo to chyba z Kroei ta CI tea. Brrr, paskudztwo.

A najlpiej wydane 6 funtow dzis, to w Lidlu,-Argentyński Malbec. Super dry, kwasny rzeklabym, z bardzo wyraznym zapachem lakieru do paznokci. Nie tam zadne Aoc, nawet, a le na ten dzien deszczowy z sezamkowa oliwka i owocami lasu pasuje jak w pysk strzelil. W lozku z kotem na dokladke.
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

rafald

Post #3 Ocena: 0

2024-03-10 17:02:19 (rok temu)

rafald

Mężczyzna

Z nami od: 04-01-2008

Cytat:

2024-03-10 16:54:47, galadriel napisał(a):

A najlpiej wydane 6 funtow dzis, to w Lidlu,-Argentyński Malbec. Super dry, kwasny rzeklabym, z bardzo wyraznym zapachem lakieru do paznokci. Nie tam zadne Aoc, nawet, a le na ten dzien deszczowy z sezamkowa oliwka i owocami lasu pasuje jak w pysk strzelil. W lozku z kotem na dokladke.

Argentyński Malbec dobrze też smakuje z półkilowym kawałkiem podsmażonej argentyńskiej krowy :-]

Do góry stronyOffline

kksiezniczka

Post #4 Ocena: 0

2024-03-10 17:12:32 (rok temu)

kksiezniczka

Kobieta

Z nami od: 22-12-2006

Cytat:

2024-03-10 13:41:27, Richmond napisał(a):
Do takich prac, to trzeba zrobić specjalne CV. Jak masz za wysokie kwalifikcje do supermarketu, to jesteś złym kandydatem. Wolą wziąć kogoś, kto im tam zostanie na lata. Chyba, że praca ogłaszana jako tymczasowa.

U nas w sklepie dorabiają sobie studenci. Na nockę co half term przychodzi jeden sobie dorabiać. Mam do niego sentyment, bo przypomina mi mojego syna :-)

Sklepy z ciuchami… tak musi wyglądać któryś krąg piekła…
...Wehikuł czasu to byłby cud...

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #5 Ocena: 0

2024-03-10 17:21:09 (rok temu)

galadriel

Kobieta

Cytat:
Sklepy z ciuchami… tak musi wyglądać któryś krąg piekła…

No wlasnie, za jakie grzechy ja tam bez nowej karty kredytowej, to znaczy karta jest , wolne srodki jsa, ale dusza skapca rozdarta jest miedzy pozadaniem a dusigroszestwem.

Biedne krowy argentynskie niechaj sobie zyja w pokoju.

Natomiast kurczak z M&S dotrzyma towarzystwa winowajcom, jak sie juz upiecze znaczy sie.
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

CuriousCatAlive

Post #6 Ocena: 0

2024-03-10 17:30:12 (rok temu)

CuriousCatAlive

Konto usunięte

Cytat:

2024-03-10 12:13:18, galadriel napisał(a):

Ja sie niesamowicie ciesze, ze juz nie pracuje z tymi co pracowac nie chca:D

A co to, zmienilas prace, Gal?

Ja zmienilam, co u mnie normalne.
Wlasnie robie sobie przerwe od dodatkowego pol etatu jeszcze. Przegladalam profile pisarzy z tego wydawnictwa ktore jeszcze sie nade mna zastanawia. Niektorzy chwala sie wczesniejszymi pracami typu skip lorry driver. Tez bym sie miala czym pochwalic w ten desen.

"Curiosity killed the cat", they say.

Do góry stronyOffline

Turefu

Post #7 Ocena: 0

2024-03-10 18:56:01 (rok temu)

Turefu

Kobieta

Z nami od: 26-05-2013

Przed Swietami Bozego Narodzenia zaaplikowalam do pracy sezonowej do Tesco. Przyjeli mnie, bylo bardzo fajnie i zarobilam wiecej, niz sie spodziewalam. Niedawno bylo kilka nowych ogloszen o prace sezonowa i znowu zaaplikowalam, tym razem mnie odrzucili. Nie rozumiem dlaczego, juz mnie znali i chyba pokazalam sie z dobrej strony. No, ale moze juz wiedzieli, ze teraz pracuje w szanowanej firmie i praca w Tesco to byloby chwilowe dorabianie. Ale taki jest sens pracy sezonowej, no nie?
Zadzwonilam do lokalnego pubu, bo potrzebowali barmanki na weekendy. Kazali napisac do siebie na ichniejszy FB. Nie dostalam odpowiedzi. Widocznie jestem zbyt swietna kandydatka.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

galadriel

Post #8 Ocena: 0

2024-03-10 22:49:54 (rok temu)

galadriel

Kobieta

CC nie zmienilam , ale teraz zajmuje sie inna grupa- self employed.I oni przynajmniej pracuja; )

Przy okazji, mialam zapytac, jak ty przetlumaczysz artisan cafe, artisan cos tam. Cech kawy, rzemieslńicy kawowi, gildia kawy/ kafeterii? Nie rozumiem tego artisan okreslenia.

Do góry stronyOffline

CuriousCatAlive

Post #9 Ocena: 0

2024-03-11 00:31:42 (rok temu)

CuriousCatAlive

Konto usunięte

Cytat:

2024-03-10 22:49:54, galadriel napisał(a):
jak ty przetlumaczysz artisan cafe, artisan cos tam. Cech kawy, rzemieslńicy kawowi, gildia kawy/ kafeterii? Nie rozumiem tego artisan okreslenia.

Artisan = Rzemieslnik, ale jako przymiotnik przed okresleniem artykulu spozywczego Artisan = Tradycyjnego, często ręcznego, wysokiej jakości wyrobu.
Np artisan cheese
Czyli po polsku ta artisan coffee to tradycyjnie palona kawa powiedzialabym.

-----
Ach u nas się chyba mówi "według tradycyjnych receptur".

Ale szyld kawiarenki "kawa przyrządzana według tradycyjnych receptur" trochę długi, więc oczywiście tłumaczenie nazwy musiałoby być dowolne, typu "Kawiarnia Tradycyjna", albo na przykład "Kawiarnia Staropolska" jeśli w Polsce. Albo "U Kawiarki". :-]

[ Ostatnio edytowany przez: CuriousCatAlive 11-03-2024 01:00 ]

"Curiosity killed the cat", they say.

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #10 Ocena: 0

2024-03-11 07:33:48 (rok temu)

galadriel

Kobieta

Aha, to ma sens. Bo jeszcze przychodzila mi do glowy artytstyczna kawa:D

Do góry stronyOffline

Strona 4796 z 5258 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 4795 | 4796 | 4797 ... 5256 | 5257 | 5258 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,