Str 4759 z 5258 |
|
---|---|
rafald | Post #1 Ocena: 0 2024-01-30 17:32:26 (rok temu) |
Z nami od: 04-01-2008 Skąd: Londyn |
No właśnie - kiedyś babka na lotnisku (Heathrow) tłumaczyła spóźnialskim, że po zamknięciu check-in w systemie nie mogą tego ręcznie odkręcić. Nawet kiedy rzeczywiście samolot jeszcze nie doleciał. Ile w tym prawdy i czy w każdym kraju tak restrykcyjnie?
|
andyopole | Post #2 Ocena: 0 2024-01-30 17:39:40 (rok temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Cytat: 2024-01-30 17:32:26, rafald napisał(a): No właśnie - kiedyś babka na lotnisku (Heathrow) tłumaczyła spóźnialskim, że po zamknięciu check-in w systemie nie mogą tego ręcznie odkręcić. Nawet kiedy rzeczywiście samolot jeszcze nie doleciał. Ile w tym prawdy i czy w każdym kraju tak restrykcyjnie? Bardziej zalezy chyba od konkretnych linii. Tak samo tlumaczyli sie w sytuacji mojego wujka. System zamyka proces odprawy i schluss.... |
karjo1 | Post #3 Ocena: 0 2024-01-30 18:11:22 (rok temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Nie ma jak to przedluzyc sobie wycieczke
![]() Kciuki za jutrzejsze dojazdy w czas. I bezproblemowy lot. |
Maat17 | Post #4 Ocena: 0 2024-01-30 18:38:00 (rok temu) |
Z nami od: 18-02-2021 Skąd: New Kingdom |
Dobrze, że z jednej i z drugiej strony blisko. Gdybym to była ja, siedziałabym na lotnisku. Kanapki są, łazienki sa…. a coś do picia się kupi.
|
Richmond | Post #5 Ocena: 0 2024-01-30 19:52:10 (rok temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Ja przeszłam przez checkin na czas i potem nawet pobralam jeszcze karte pokładową z nowym miejscem, bo bylam wcześniej standby. Tylko "zagubilam się" między security, a bramką. Myślę, ze byłam "loaded" na locie i musieli zrobić offloading, jak nie pojawiłam się.
Obsługa lotniska byla bardzo miła, a ja mialam okazje poznac różne przejścia, żeby wyjsc jakoś z hali odlotów. Jakbym musiała leciec dzisiaj, to bym kupila inny bilet albo sprawdzila za mile na późniejszy BA. Ale ponieważ nie ma większego znaczenia gdzie jestem, to wybrałam najtańszy na następne dni i akurat bylo to na jutro. W zależności od lotniska i lini, sa rozne zasady zamykania lotu. Na przykład na Heathrow jak nie przeskanuje sie karty pokladowej przy bramce do security 45 minut przed lotem, to klient jest automatycznie zdejmowany z tego lotu. Tak samo z przesiadkami, jest minimalny czas przesiadki i koniec (MCT). Nawet jak klient zdąży, to już może być zdjęty z lotu. Ryanair ma pewnie podobne zasady, jak kazda inna linia. Carpe diem.
|
|
|
galadriel | Post #6 Ocena: 0 2024-01-31 08:08:40 (rok temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
No to miejmy nadzieje, ze udalo ci sie doleciec tym razem.
My od tygodnia pracujemy z domu, wiec o 8ej jeszcze w lozku. A nie w tych korkach, na zimnie. Milusio. Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
ZlotaPerla2 | Post #7 Ocena: 0 2024-01-31 08:42:15 (rok temu) |
Z nami od: 20-06-2022 Skąd: Pothole town |
Ja dla zdrowotności postała bym w korkach, ciśnienie się wyrówna l… 😎 a serio to już pisałam, nie dla mnie siedzenie w domu, obrzydzenia do domu można dostać- jak w więzieniu.
Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja
|
Richmond | Post #8 Ocena: 0 2024-01-31 12:06:07 (rok temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Właśnie siedzę w samolocie. Myślę, że zdążyłabym wczoraj, gdybym nie musiala wrócić sie do security. 10 minut po godzinie odlotu dopiero zakończyli boarding i muszą jeszcze wyładować bagaż pasażera, który nie leci.
Boarding długo trwal, bo byl problem z nadmiarem bagażu. Poza tym ludzie blokowali przejście i spowalniali wszystko. Carpe diem.
|
ZlotaPerla2 | Post #9 Ocena: 0 2024-01-31 12:57:06 (rok temu) |
Z nami od: 20-06-2022 Skąd: Pothole town |
Ludzie blokują teraz wszystko wszędzie, bo im się należy - tak jak slowmoversi blokują szybki pas co mnie doprowadza do szału. A w szczególności jedna tak pinda od nas - do drzwi wejściowych na fajrant zawsze biegiem, mimo że musimy czekać jeszcze "ustawową" minutę, ona zawsze pierwsza na bramkach, tylko po to, żeby pierwsza wyjechała i pierwsza się ustawiła na prawy szybki pas na dual carr. i jedzie poniżej limitów blokując wszystkich - nie ma szans, żeby zjechała! jedzie tak przez 4 mile.
Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja
|
kksiezniczka | Post #10 Ocena: 0 2024-01-31 14:50:48 (rok temu) |
Z nami od: 22-12-2006 Skąd: Już nie Essex |
A mówiliście jej coś? Bo może ona nie wie, ze cały shift jest zdenerwowany
![]() Pojechałam po młodego pod szkole i zaraz się posikam. I znając życie, pewnie same czerwone światła będą jak będziemy wracać… aaaaa ...Wehikuł czasu to byłby cud...
|