2024-01-29 10:32:43, fugazi napisał(a):
Maat, to samo(chyba)
Miałem ból w klatce od tyłu, potem w środku bardziej z prawej strony, teraz mnie ciągle boli ale już z przodu i na środku, bliżej serca. To takie uczucie jakby płuca były spuchnięte, większe, rozpychające się od środka a głęboki oddech to tak maxymalnie na75procent mogę złapać, potem już coś blokuje.
Wtedy w szpitalu przekazywali mnie z rąk do rąk dziesięć razy, ale nikt nie osłuchał zwykłym stetoskopem

Teraz od piątku mam ostry ból głowy. Przeziębiony nie jestem zero kaszlu, kataru, temperatury. Zwykle nie biore żadnych painkillerów, ale teraz musiałem. Jako że ból nie ustępował w nocy to zmierzyłem ciśnienie a tam 165/105

Wziąłem gorącą wannę(wygooglowane) przez pół godziny i natychmiast spadło, tym razem do 117/79

Potem znowu wzrosło.
Czyli, ostry ból głowy przez ciśnienie i
znośny ale stały ból płuc.
[ Ostatnio edytowany przez: <i>fugazi</i> 29-01-2024 10:49 ]
Fugazi to moze byc obrzek pluc. Niestety to uscierstwo moze wystapic nawet do 6tyg po urazie. Ja bym nie atakowala GP, tylko A&E, bo scanu zleconegpo przez przychodnie to mozesz nie dozyc. i nie zartuje, to akurat lepiej sprawdzic, szczegolnie jesli nigdy wczesniej nie miales bolow glowy i skokow cisnienia (to jeden z objawow niedotlenienia) a w klatce ciagle szarpie i poddusza..