Takich ludzi jest bardzo dużo.
Gdzie oni maja się wyprowadzić, to Anglicy, tu z tad.
“Nasz elektryk” pod jesień też dostał wypowiedzenie. Płacił 750£. Właściciele chcieli mieszkanie. Musiał się wyprowadzić, tylko on miał ponad 60 lat i oszczędności że sprzedaży domu. Opowiadal, że ciężko mu było cokolwiek znaleść, dogrzebali się nawę do jego pension i isa. W końcu znalazł w następnym miasteczku za 900£/age restricted. Duzo, bo dodatkowo płaci się servisy.
Wiem, bo przychodzi czasami coś naprawiać na korytarzu, telefon też mam, kuchnie mi podłączał.
2024-01-27 22:03:18, Turefu napisał(a):
Niektorzy ludzie wybieraja wynajem. Ma on swoje zalety, daje cash zmiany miejsca mieszkania, miesiac wypowiedzenia i hop. Wlasciciel jest odpowiedzialny za wszystkie naprawy. Nie znamy sytuacji tej pani, ale w tym kraju, jesli ktos chce kupic nieruchomosc , to kupi. Moze nie idealna, ale kupi.
Kilka miesiecy rozmawialam ze szwagierka i jej mezem, cale zycie wynajmowali dom z councilu. Zapytalam sie, dlaczego nigdy nie kupili. Nastapila chwila ciszy i padla odpowiedz: bo nigdy o tym nie myslelismy. Tesciowie mieszkali w domu z councilu, rodzice szwagra tez. Cale zycie pracowali, nie zadna obiegowa holota na benefitach. Po prostu nie czuli potrzeby posiadania wlasnego domu.
Mieszkania councilowskie są za pół darmo, tu nawet nie ma porównania.
Nasz budynek, to budynek prywatny.
Wszystkie mieszkania wykupione.
1/3 właścicieli i 2/3 wynajmujących. Kilka przez agencje, trzy prywatnie. Ja osobiście prywatnie. Te agencje to sami windują ceny, co roku… jak nie ten to następny, co im zależy.
Tu każdy dba, by było czysto i śmiecie zbieramy po podwórku..
A tak sobie popisalam…….. bo piszecie, że biedy nie widać. A ja widzę.
Anyway nie mój problem. Tylko tak się nasłuchałam, że miałam dosyc. Co za sobota.
Turefu piszesz, że jeśli ktoś chce kupić, to kupi…..Hmm ja chciałam, kilka lat temu mi nie dali kredytu. Mieliśmy 30tys wkładu i 120 chciałam pożyczyć. No ku… nie dali, to sobie machnęłam auto jak mi się stary grat popsuł.
[ Ostatnio edytowany przez: Maat17 27-01-2024 22:33 ]