MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Chciałem/am powiedzieć że...

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4736 z 5259 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 4735 | 4736 | 4737 ... 5257 | 5258 | 5259 ] - Skocz do strony

Str 4736 z 5259

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

kksiezniczka

Post #1 Ocena: 0

2024-01-15 13:57:56 (rok temu)

kksiezniczka

Kobieta

Z nami od: 22-12-2006

Cytat:

2024-01-15 13:56:41, Turefu napisał(a):
Cytat:

2024-01-15 13:41:47, kksiezniczka napisał(a):
O rany! Ale zimno!

O rany! Zima i zimno! :-]

Sama jestem w szoku :-]
...Wehikuł czasu to byłby cud...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Richmond

Post #2 Ocena: 0

2024-01-15 15:56:53 (rok temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2024-01-15 12:01:36, dominikana36 napisał(a):
Z rozmow ze znajomymi, rowniez poza UK, wydaje mi sie, ze rynek IT po prostu sie nasycil. Byl wielki bum, ktory juz sie skonczyl. Poza tym IT to taka dzialka, ze bardziej porzadani sa jednak kandydaci mlodsi. Podobnie jest w marketingu. Tu liczy sie doswiadczenie i umiejetnosci z tak na prawde ostatnich 5 lat, ak w kazdej szybko rozwijajacej sie dziedzinie, wiec 25 letnim stazem parcy nie nadrobimy.
Wiek kandydata jest bardzo latwo wydedukowac z CV i mysle, wieksza szanse ma 30 latek niz 45 latek, ktorzy przez ostanie 5 lat robili mniej wiecej to samo. Troche pewnie inaczej jesli chodzi o wysokie stanowiska menedzerskie ale te techniczne to tak.
W kazdym razie wiekszosc osob na tym forum jest w wieku gzdie poszukiwania i zmiany pracy beda coraz trudniejsze a nie coraz latwiejsze. To tez kwestia oczekiwan co do warunkow finansowych, komfortu itd itp. Warunki, ktore byly atrakcyjne pare lat temu juz nie sa atrakcyjne. Zycie.

Nie wydaje mi sie, zeby mlodsi kandydaci byli preferowani. Wszystko rozbija sie o doswiadczenie i wiedzę. Ja nigdy nie odnioslam takiego wrażenia. Na pozycje seniora nie konkuruje z gośćmi z 5 letnim doswiadczeniem, tylko masą innych seniorów. To, ze ktos ma 20 lat doświadczenia, nie znaczy, że nie uczył się nowych rzeczy w międzyczasie.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

ZlotaPerla2

Post #3 Ocena: 0

2024-01-15 17:55:20 (rok temu)

ZlotaPerla2

Kobieta

Z nami od: 20-06-2022

... ktos z Richmond w Londynie zakupil ode mnie uzywana parasolke za 65 funtow :-8 a dalam za nia cale £3 w ciuchlandzie :-8
Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja

Do góry stronyOffline

Turefu

Post #4 Ocena: 0

2024-01-15 18:12:41 (rok temu)

Turefu

Kobieta

Z nami od: 26-05-2013

Well done, Zlotaperla2!

Do góry stronyOffline

Strona WWW

fugazi

Post #5 Ocena: 0

2024-01-15 18:23:40 (rok temu)

fugazi

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2016

Zakole Tamizy dziś o 16.22 w Richmond. Korek zrobił się znikąd. Sznureczek aut na awaryjnych, na podwójnej żółtej, i kierowcy podziwiający zachód.
Dołączyłem więc, co tam korek;-)
Jutro będę pięć minut wześniej...
Obrazek

Do góry stronyOffline

dominikana36

Post #6 Ocena: 0

2024-01-15 19:18:47 (rok temu)

dominikana36

Kobieta

Z nami od: 21-03-2016

Cytat:

2024-01-15 15:56:53, Richmond napisał(a):
Cytat:

2024-01-15 12:01:36, dominikana36 napisał(a):
Z rozmow ze znajomymi, rowniez poza UK, wydaje mi sie, ze rynek IT po prostu sie nasycil. Byl wielki bum, ktory juz sie skonczyl. Poza tym IT to taka dzialka, ze bardziej porzadani sa jednak kandydaci mlodsi. Podobnie jest w marketingu. Tu liczy sie doswiadczenie i umiejetnosci z tak na prawde ostatnich 5 lat, ak w kazdej szybko rozwijajacej sie dziedzinie, wiec 25 letnim stazem parcy nie nadrobimy.
Wiek kandydata jest bardzo latwo wydedukowac z CV i mysle, wieksza szanse ma 30 latek niz 45 latek, ktorzy przez ostanie 5 lat robili mniej wiecej to samo. Troche pewnie inaczej jesli chodzi o wysokie stanowiska menedzerskie ale te techniczne to tak.
W kazdym razie wiekszosc osob na tym forum jest w wieku gzdie poszukiwania i zmiany pracy beda coraz trudniejsze a nie coraz latwiejsze. To tez kwestia oczekiwan co do warunkow finansowych, komfortu itd itp. Warunki, ktore byly atrakcyjne pare lat temu juz nie sa atrakcyjne. Zycie.

Nie wydaje mi sie, zeby mlodsi kandydaci byli preferowani. Wszystko rozbija sie o doswiadczenie i wiedzę. Ja nigdy nie odnioslam takiego wrażenia. Na pozycje seniora nie konkuruje z gośćmi z 5 letnim doswiadczeniem, tylko masą innych seniorów. To, ze ktos ma 20 lat doświadczenia, nie znaczy, że nie uczył się nowych rzeczy w międzyczasie.

Rich nie pisalam o 5 latach doswiadczenia w ogole, tylko o tym, ze wazne jest doswiadczenie z ostatnich 5 lat. W IT prace zawodowa raczej zaczynaja wczesnie, prawda? U mnie to polowe ekipy IT pewnie pytaja o dowod jak chca piwo kupic. Manager jest na pewno mlodszy ode mnie a to local authority (umiejetnosci to inna rzecz ale trzeba miec co wpisac w papiery na ta pozycje w UK). 32 latek ma juz jakies 10 lat pracy zawodowej, przez ostanie 5 lat doksztalcal sie tak samo jak ten z 25 letim stazem. I moze juz spokojnie startowac na seniora. A jest ponad dekade mlodszy od 45 latka. Rynek jest nasycony, wiec zaczynaja decydowac podrzedne czynniki. Tak przynajmniej twierdza Ci, z ktorymi rozmiawialam. Moze sie myla ale wszyscy mowia ze z praca w IT jest ostatnio slabo. I w UK, i w PL i z remote dla zagranicznych firm. Z 30 latkami nie rozmawialam, bo juz za duzo ich nie znam :(.

Do góry stronyOffline

Maat17

Post #7 Ocena: 0

2024-01-15 20:41:43 (rok temu)

Maat17

Kobieta

Z nami od: 18-02-2021

Jeszcze konkurencja, by zatrudnic jak najtaniej dla firmy.

Taki jeden chłopak, z którym rozmawiałam, zrezygnowal ze stanowiska managera hotelu po 7 latach. Dokładali obowiązków i zrobiło się stresujace. Po kilku tygodniach zaczął szukać, tu spodkal się że stawkami prawie o 8tys. niżej. Mówi, że nie. Pójdzie do fabryki albo amazona.

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #8 Ocena: 0

2024-01-15 21:22:35 (rok temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Cytat:

2024-01-15 12:16:53, Turefu napisał(a):
Dostałam dzisiaj w końcu odpowiedź z rozmowy wstępnej na work coach , która odbyłam na początku grudnia. Odmowna.
Żeby zdać tą rozmowę, trzeba otrzymać przynajmniej 4 punkty za każde pytanie, jest ich sześć. Ja otrzymałam 3, za każde. Trochę dziwne, w poprzedniej rozmowie wstępnej do civil service miałam bardziej różnorodne i lepsze scores. Ale w porządku. Mam już ofertę pracy i tylko czekam na rozpoczęcie.

Doswiadczenie juz masz w razie czego; ) powodzenia w nowej pracy.

A ja wyslalam aplikacje do Frontexu. To jest EoI, czyli jesli pojawia sie etaty to moze mnie wezma pod uwage:D aplikowac mozna bylo od roku, w trzech lub czterech transzach, oczywiscie ja czekalam na ostatni moment. Sposob aplikacji podobny jak w civil service.

Na odp…-ol tworzylam, ale zwykle jak wlasnie na pelnym luzie gdzies aplikowałam to sie udawalo. Wiec nigdy nie wiadomo, moze za rok sie odezwa z zaproszeniem na interview. Pewnie na zasadzie gloopi ma szczescie:-8 tzn serio, to mysle, jesli po polsku ta rekrutacja sie odbywa, to nie mam pewnie szans, a jesli tak jak tu to w sumie moze sie udac.. Cala aplikacja po angielsku.

Najciekawsze byly opinie na polskich stronach o pracy i procesie aplikacji do frontex. Bratowa mi podpowiedziala, ze jest duzo ogloszen, to zerknelam tam z ciekawosci tez.

W UK teraz jest zastoj we wszystkich sektorach.

[ Ostatnio edytowany przez: galadriel 15-01-2024 21:38 ]

Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Turefu

Post #9 Ocena: 0

2024-01-15 22:06:12 (rok temu)

Turefu

Kobieta

Z nami od: 26-05-2013

@Garadriel, czy jesli sie uda, wrocisz do Polski?
Bo mowisz, ze po polsku nie masz szans.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

galadriel

Post #10 Ocena: 0

2024-01-15 22:49:48 (rok temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Tam jest caly pakiet dla expatriats; ) dodatkowa kasa za przeprowdzke. Rozmowa o prace, wszystko po angielsku. Mam brytyjski paszport juz, nic mnie tu ( oprócz kota) nie trzyma; ) kasa troche lepsza niz teraz mam, i to na polskie warunki, wiec nad czym tu sie zastanawiac.

Chodzi mi o to, ze jesli robia interview pod katem success profile, tak jak rekrutacje do c.s to moze mi sie udac. A jesli „ po polsku” czyli mentalnosc typu doktorat honoriskausa i 150 lat doswiadczenia na danym stanowisku, to nie mam szans.

[ Ostatnio edytowany przez: galadriel 15-01-2024 22:53 ]

Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Strona 4736 z 5259 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 4735 | 4736 | 4737 ... 5257 | 5258 | 5259 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,