Str 4674 z 5266 |
|
---|---|
kksiezniczka | Post #1 Ocena: 0 2023-11-18 16:31:09 (2 lata temu) |
Z nami od: 22-12-2006 Skąd: Już nie Essex |
A propos śmiechu, to jeśli ktoś lubi- Paczes i Lotek będą w UK. My już mamy bilety do Birmingham
![]() ...Wehikuł czasu to byłby cud...
|
tesstickle | Post #2 Ocena: 0 2023-11-18 17:50:57 (2 lata temu) |
Z nami od: 19-01-2020 Skąd: Dolna szuflada |
![]() - Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień.
- Ale pieniądze wydałeś?
- Tak
- Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie
|
jolantina | Post #3 Ocena: 0 2023-11-18 18:39:52 (2 lata temu) |
Z nami od: 17-11-2008 Skąd: Hogwart |
Ciesze sie, ze nie jestm osamotniona w podejsciu do starzenia bezinwazyjnego, ze sie tak dyplomatycznie wyraze. Sporo moich znajomych korzysta w roznym stopniu, niektore naprawde sliczne dziewczyny (albo stare baby, zalezy od punktu siedzenia haha), a gdyby nie kwestie finansowe, podejrzewam, ze chyba zostalabym jedyna bez ingerencji...ale zeby bylo jasne, nie moja sprawa. Jak ktos ma ochote i nie szkoda mu piniondzy, jej sprawa. Jedynie zastanawiam sie, dlaczego dziewczyna, ktora jest naturalnie sliczna, ryzykuje oszpecenie w gabinecie medycyny estetycznej...
Diabla oszukac nie grzech
|
Turefu | Post #4 Ocena: 0 2023-11-19 17:58:15 (2 lata temu) |
Z nami od: 26-05-2013 Skąd: York |
Dalej szukam pracy. Spedzilam weekened na pisaniu, dlaczego jestem dobrym kandydatem na to stanowisko. Podaj mi przyklad kiedy stalo sie cos i jak sie zachowalas. Podaj mi przyklad, kiedy wykazalas sie takim a takim przymiotem. I tak dalej. Irytujace. Ale tak wyglada dzisiejszy proces rekrutacji.
Zarejestrowalam sie na JSA. Co se bede zalowac. |
Richmond | Post #5 Ocena: 0 2023-11-19 19:50:46 (2 lata temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Haha, ja też musiałam napisać taki dokument, poprosilam męża, żeby zrobił to dla mnie, ja napisałam tylko jeden fragment.
Rejestracja w JSA to strata czasu. Zarejestrowałam się jak kot popsul mi wyjazd i podalam datę 3 tygodnie wcześniej jako start. 2 tygodnie rozpatrywali wniosek, potem trzeba bylo isc na spotkanie do Job Center potwierdzić ID, a potem następne spotkanie. Do tego spotkania nie doszłam, bo wyjechałam zagranicę. W dniu wyjazdu spędziłam 1.5h na telefonie, żeby zgłosić, że wyjeżdżam i żeby anulowali moje spotkanie następnego dnia. Potwierdzili obie rzeczy, a następnego dnia dzownili do mnie w godzinie spotkania, wiec najwyraźniej przekaz nie dotarl. Ja spalam, wiec telefonu nie odebrałam. A teraz nawet przyszedł list, ze nie bylam na spotkaniu i mam zadzwonic dlaczego. Pieniędzy, które mialy być w środę, dalej nie ma. No i jakie to pieniądze, nawet nie pokryje mi to kosztu council tax. Podobno za pierwszy tydzien nie płacą, więc będzie jeszcze mniejsza kwota. Rejestracja do JSA może być przydatna, jak ktoś chce mieć opłacone skladki NI lub z powodu ubezpieczenia podróżnego czy innego, ktore wymaga rejestracji do wypłaty odszkodowania. Ubezpieczenie podróżne Nationwide odmówiło mi wypłaty za anulacje lotu z powodu braku rejestracji w sierpniu, ale zmienili zdanie i zapłacili. Carpe diem.
|
|
|
Turefu | Post #6 Ocena: 0 2023-11-19 21:25:46 (2 lata temu) |
Z nami od: 26-05-2013 Skąd: York |
Ja nie planuje zadnych wyjazdow, ale jesli jest szansa, ze wpadna jakies pieniadze, to czemu nie. I chce tez ciaglosci oplacania skladek NI.
Mam nadzieje nie byc dlugo w tej sytuacji, ale nigdy nic nie wiadomo. Przed Swietami rynek pracy zwalnia, wszyscy sie koncentruja na choinkach i prezentach. Zaleta jest, ze wreszcie mam czas wykonac rzeczy, na ktore nie mialam czasu. W zeszlym tygodniu wymylam kuchenne szafki. W nadchodzacym tygodniu planuje przetrzasc i uporzadkowac szafke nocna. Trzy duze szuflady, w ktorych nagromadzilo sie ... duzo. Nie wiem czego dokladnie, ale duzo. |
fugazi | Post #7 Ocena: 0 2023-11-19 21:48:24 (2 lata temu) |
Z nami od: 27-03-2016 Skąd: l |
Hmmm, wyjazd na operację, a w walizkach butów jak na miesiąc, szmatki wyjsciowe, oraz itp. Chyba czas zatrudnić szpiega ![]() Cytat: 2023-11-18 09:31:56, gosian napisał(a): .. ma robić regulację/korektę tzw. zmęczonych oczu ![]() Czyli wytną troszkę tylko.... będzie mieć bardziej oczy otwarte, więc uważaj fugazi 🤣 Dopiero zauważyłem, przeraziłas mnie, really mają cos wycinać ![]() ![]() Cytat: 2023-11-18 09:31:56, gosian napisał(a): Ja będę chyba myśleć za kilkanaście lat o korekcie dolnej powieki.. Gosian, to melodia przyszłosci, ale masz dużą szansę zestarzeć sie naturalnie, z elegancją i klasą, bez igły i skalpela. Masz ładną buzię ![]() ![]() Jakos od razu skojarzyła mi się Audrey Hepburn i film 'Szarada'/org.'Charade'z 1963. Obejrzałem w życiu parę razy, między innymi ze względu na urodę aktorki ![]() ![]() |
gosian | Post #8 Ocena: 0 2023-11-19 22:07:22 (2 lata temu) |
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
Dziękuję fugazi
![]() ![]() Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|
kksiezniczka | Post #9 Ocena: 0 2023-11-19 22:10:55 (2 lata temu) |
Z nami od: 22-12-2006 Skąd: Już nie Essex |
Cytat: 2023-11-19 22:07:22, gosian napisał(a): Dziękuję fugazi ![]() ![]() Może kot pamięta ![]() A propos kota, to moja Krysia ma już 16 lat. Szok ...Wehikuł czasu to byłby cud...
|
gosian | Post #10 Ocena: 0 2023-11-19 22:27:18 (2 lata temu) |
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
Dużo jak na kota 😺
A pies ile ma? Moje to jeszcze młodziaki w porównaniu z Twoją Krysią Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|