2023-11-04 09:21:23, gosian napisał(a): Nie wiedziałam że jeszcze carboot są..
U mnie caly rok na okraglo.
Bylam ze dwa razy w tym roku, nic mi nie potrzeba.
Pojade po swietach, beda sprzedawac “nie chciane” prezenty moze cos ciekawego bedzie.
Wczoraj jak wjechałem w tą drogę to tam uzyczka pojawiła się z tyłu głowy jako obowiązkowy sound track Pokazać musze bo się udusze
Lepsza część trasy zaczyna sie tam gdzie kończy się filmik
- Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień.
- Ale pieniądze wydałeś?
- Tak
- Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie
tia wjechał w jednokierunkową i szpanuje 😎 tak jak ja dzisiaj, pod prąd; znaki te potrzebne jak zakaz wjazdu tak unią schować, a te co nie potrzebne jak uwaga na kaczki to co 5m po dwóch stronach.
gosian, u nas carbooty już skończone do kwietnia, ja po okap pojechałam. Miły pan przywiózł paleciakiem pudło wielkości pianina 🙄😳 to mnie się nogi w kolanach ugięły i szlag! trzeba było delivery zamówić! ale … wlazło co do milimetra na wysokość, długość, szerokość cały bagarznik 👀 w sport van 😜
2023-11-04 14:51:54, tesstickle napisał(a): Wczoraj jak wjechałem w tą drogę to tam uzyczka pojawiła się z tyłu głowy jako obowiązkowy sound track Pokazać musze bo się udusze
Lepsza część trasy zaczyna sie tam gdzie kończy się filmik
U mnie podobnie, tylko z auta musialam wylazic dwa razy I konary przekladac.
Jesli nie trzeba…. nie jade.
2023-11-04 15:07:04, ZlotaPerla2 napisał(a): tia wjechał w jednokierunkową i szpanuje 😎 .
Jednokierunkowe są w mieście
Uwielbiam takie drogi, czasem niespodzianka jak tu, a czasem trzeba na wstecznym pół mili gonić.
- Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień.
- Ale pieniądze wydałeś?
- Tak
2023-11-04 18:58:39, ZlotaPerla2 napisał(a): uwielbiam jazdę na wstecznym taka anomalia pogodowa
- Ale pieniądze wydałeś?
- Tak
Praca szuka czlowieka. Rozmawialismy kiedys o pracy urzednika. Link jesli ktos szuka cieplej i bezpiecznej posadki rzadowej. ( link nie wchodzi, mozna poszukac na civil service jobs)
Na to stanowisko moge zrobic transfer bez rozmowy kwalifikacyjnej i czekania pol roku na wszystkie anty terror checks ( tzn jakies specyficzne do HO robia, ale wiekszosc mam za soba juz),
Jest tez Project Manager stanowisko, 10 kl wiecej. Wspolpraca z Suella, No10 i MI5 pewnie tez.
Ktos sie poczuwa na silach?
To mialo byc wtemacie ijak czesto zmieniasz prace, ale niemoge znalezc tematu
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
2023-11-05 10:06:55, galadriel napisał(a): Home Office Illegal immigration team case worker
Praca szuka czlowieka. Rozmawialismy kiedys o pracy urzednika. Link jesli ktos szuka cieplej i bezpiecznej posadki rzadowej. ( link nie wchodzi, mozna poszukac na civil service jobs)
The job sucks.
Sorry Gal.
To nie jest ani przyjemna ani latwa praca.
“The average immigration caseworker salary in the United Kingdom is £28,000 per year or £14.36 per hour. Entry level positions start at £25,000 per year while most experienced workers make up to £37,500 per year.”