2023-10-31 21:52:09, dominikana36 napisał(a): Zadzwonila dzisiaj do mnie pani z Vodafone- feedback call jako, ze to moj dostawca komorkowy i internetowy. Niestety nie moglysmy sie dogadac z powodu genialnej jakosc polaczenia telefonicznego na moim zadupiu(tzn takiej jak zawsze)
A ja durna stoję przy półce ze srajtaśmą i się zastanawiam ile to mamony trzeba wywalić do kibla, a na tą dekorację to chyba poszedł w fianansach zapas srajtaśmy z kilku całych marketów 😎 🙄
Oj tam już nie narzekajcie, że papier śliski, że chudy itd... Ja to za młody jestem i raczej na filmach z prl widziałem jak ludzie gazety używali. 😜
Jednak 2-3 razy w życiu miałem taką atrakcje jako 6-7 letni dzieciak u moich pradziadków mieli toaletę szumnie to nazywając-taką drewnianą budkę na ogrodzie, a tam czekały pocięte gazety. Wejście tam to zawsze była przygoda 😜 jakie to robiło wrażenie skoro pamiętam to do dzisiaj.😜
Pozostając w temacie jak wracam z jakiś wypraw w góry i pokazuje zdjęcia, filmy znajomym. Wiecie jakie jest pytanie ono pada zawsze jak wy tam robicie dwójkę. Moja odpowiedź zawsze brzmi na 20-30 stopniowym mrozie takie sprawy się załatwia szybko i przysypuje śniegiem😜
Nie ma pytań np. Ile w takich warunkach zajmuje stopienie śniegu na kubek herbaty.
"Polska nazwa tej konstrukcji przyjęła się w dwudziestoleciu międzywojennym od imienia premiera Felicjana Sławoja Składkowskiego, który był inicjatorem akcji poprawy zdrowotności i świadomości higienicznej polskiego chłopstwa. W 1928 roku rozporządzenie Prezydenta RP o prawie budowlanym i zabudowaniu osiedli (Dz.U.R.P. 1928, Nr 23, poz. 202)[2] nakazywało budowę zabudowanych ustępów na każdej zabudowanej działce. Do powstania nazwy przyczyniły się kontrole sanitarne ustępów, dokonywane podczas licznych podróży Składkowskiego po kraju, co było obiektem kpin i licznych anegdot."
... że włączyłam swoją trójkę i nie poznaję, co jest, jakieś smuty, gluty z nosa, aaaa Święto Zmarłych, no ale oni już nie żyją, a jak ktoś by rozrywkowy, to z chęcią posłuchał by jakiejś normalnej nuty
i że czekam aż przestanie (znowu) padać deszcz i wyciągam rumaka, a co mi tam jaki ten Storm Kieran? kto im te imiona wymyśla
2023-11-01 12:42:00, ZlotaPerla2 napisał(a): ... że włączyłam swoją trójkę i nie poznaję, co jest, jakieś smuty, gluty z nosa, aaaa Święto Zmarłych, no ale oni już nie żyją, a jak ktoś by rozrywkowy, to z chęcią posłuchał by jakiejś normalnej nuty
i że czekam aż przestanie (znowu) padać deszcz i wyciągam rumaka, a co mi tam jaki ten Storm Kieran? kto im te imiona wymyśla
Chyba zawsze 1-go listopada smęty w radiu leca.
A sprawdzalas radio 357? Tzn nie dziś tylko w ogóle jak pisaliśmy o tym? I sluchalas trójki przed ta akcja z 2020 roku? Przecież tam chyba już nikt normalny w miarę nie został! To w sumie nic dziwnego ze ch….wą muzę grają. Pewnie już Kazika nie uświadczysz tam
Ja mam nastawione radio Planet Rock / Where Rock Lives. Odjazdowe!
Ale to by było na tyle, słuchania. Rano złamałem antenkę , parking jakis za niski. Wte jeszcze poszło, a wewte antena powalczyła z jakąs rurą pod sufitem i szlag ją trafił. Teraz na drucie odbieram, ale fałszuje
Cytat:
2023-11-01 13:43:03, kksiezniczka napisał(a): Chyba zawsze 1-go listopada smęty w radiu leca.