Cytat:
2023-10-22 18:25:39, andyopole napisał(a):
...wszyscy byli uprzedzeni o zachowaniu ciszy ale się zapomniało.
U mnie też, ale się nie zapominało. Łamałem ciszę notorycznie i z premedytacją. Złośliwość to od dziecka moje drugie ja
Siostra wymogła na rodzicach kupno szpulowca do nauki ang. powtarzania słówek itp.
Odkąd pamiętam nagrywała przez mikrofon Abba, Beatelsów ... , to było dla niej niezwykle ważne, tak jak dla fotografa uchwycenie niepowtarzalnego obiektu. Ja od małego wiedziałem że zakazy są po to by je łamać i w prawie każdym kawałku były dodane moje 3 grosze

Szybko zrozumiała że małego najlepiej jest ubić, albo czymś przekupić
Cytat:
2023-10-22 12:15:40, kksiezniczka napisał(a):
... nagrywałam piosenki na kasety w magnetofonie Kasprzak

...
O Jessssus, magnety Kasprzak, Mk232p(popularny gruźlik) , Wilga, Daria, M531s, M532sd, Finezja... masowo sam składałem wywoziłem do Budapesztu na targ. W 5min. sprzęt się rozchodził, potem zakup dziesiątek zegarków "kości"i tzw."7 melodyjek". Szybki powrót przez Lwów, Przemyśl, Lublin. Zegarki opylone we Lwowie i wymiana na dolaresy.
Hehe, nawet rodzice pozazdrościli zarobków i zabrali się parę razy z młodym na saxy
Z czasem miałem paszport rozszerzony o doklejonych chyba extra 10 stron w formie harmonijki, pieczątki krajów demoludów się już nie mieściły w oryginalnym.