Str 4634 z 5267 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
ZlotaPerla2 |
Post #1 Ocena: 0 2023-10-21 05:47:15 (2 lata temu) |
Z nami od: 20-06-2022 Skąd: Pothole town |
Cytat:
2023-10-20 23:33:54, kksiezniczka napisał(a):
A propos słuchania, to muszę stwierdzić ze lista przebojów radia 357(byłej trójki) jakaś taka kiepska i monotematyczna… Tak słucham, słucham i jakoś nie mogę się przekonać . A kiedyś się czekało….
Jakiej byłej trójki? trójka jest i ma się dobrze, codziennie słucham
trojka.polskieradio.pl/
Jest też radio pana Manna Nowy świat, ale jakoś mnie nie podchodzi.
https://nowyswiat.online/
… że kupiłam mojemu nowy (second) telefon - fajny składa się
i wczoraj coś w nim grzebałam i zegar/ budzik się zresetował no i mamy, od godziny nie śpię ![:-M] :-M]](modules/Forum/images/smiles/devil.gif ) a takie miałam plany na spanie … carbootu niet bo pada, echhh [ Ostatnio edytowany przez: ZlotaPerla2 21-10-2023 05:52 ] Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja
|

|
 |
|
|
kksiezniczka |
Post #2 Ocena: 0 2023-10-21 11:59:19 (2 lata temu) |
Z nami od: 22-12-2006 Skąd: Już nie Essex |
Poprzednia trójka to była inna trójka. Nie pamiętasz akcji sprzed trzech lat, kiedy to piosenka Kazika twój ból jest lepszy niż mój wyśmiewająca sytuacje z zamkniętymi cmentarzami, wpadła od razu na pierwsze miejsce na Liście u pana Marka? I się zaczęło! A właściwie się skończyło: radio. Wszyscy „normalni” dziennikarze odeszli i po jakimś czasie, z pomocą słuchaczy powstały dwa radia- Nowy Świat (do którego tez nie mogłam się przyzwyczaić) i właśnie Radio 357 z Markiem Niedzwiedzkim, Kuba Strzyczkowskim, Piotrem Stelmachem, Piotrem Kaczkowskim itd
https://radio357.pl/
Nie jest to radio państwowe, tylko wspierane przez patronów i np nie ma reklam. I to radio leci u mnie od rana do nocy.
Sprawdź Perła i pewnie tez się przerzucisz  ...Wehikuł czasu to byłby cud...
|

|
 |
|
andyopole |
Post #3 Ocena: 0 2023-10-21 12:55:14 (2 lata temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Cytat:
2023-10-21 11:59:19, kksiezniczka napisał(a):
Poprzednia trójka to była inna trójka. Nie pamiętasz akcji sprzed trzech lat, kiedy to piosenka Kazika twój ból jest lepszy niż mój wyśmiewająca sytuacje z zamkniętymi cmentarzami, wpadła od razu na pierwsze miejsce na Liście u pana Marka? I się zaczęło! A właściwie się skończyło: radio. Wszyscy „normalni” dziennikarze odeszli i po jakimś czasie, z pomocą słuchaczy powstały dwa radia- Nowy Świat (do którego tez nie mogłam się przyzwyczaić) i właśnie Radio 357 z Markiem Niedzwiedzkim, Kuba Strzyczkowskim, Piotrem Stelmachem, Piotrem Kaczkowskim itd
https://radio357.pl/
Nie jest to radio państwowe, tylko wspierane przez patronów i np nie ma reklam. I to radio leci u mnie od rana do nocy.
Sprawdź Perła i pewnie tez się przerzucisz
@ZP jest chyba za młoda, nie zna prawdziwej Trójki. Ja na niej wyrosłem.
Nagrywałem utwory z radia na magnetofon szpulowy. Stare Gennesis, Pink Floyd, pierwsza Budka Suflera, Niemen.
Takich grup jak The MUD, The Slade nikt dziś nie pamięta.
|

|

|
|
kksiezniczka |
Post #4 Ocena: 0 2023-10-22 12:15:40 (2 lata temu) |
Perła chyba w podobnym wieku co ja. A obydwie jesteśmy młodsze od Ciebie i ja nagrywałam piosenki na kasety w magnetofonie Kasprzak
A w Trójce najpierw słuchałam z przyjaciółka Listy Przebojów jeszcze w podstawówce, a później ojciec nauczyl mnie sluchac radia, kiedy stwierdził ze po co mam sluchac ciagle tych samych kaset, skoro mogę włączyć radio i mieć rożna muzykę. A ze nigdy nie słuchałam muzyki popularnej, to Trójka mi przypasowala.
No a wcześniej było Radio Dzieciom oczywiście ...Wehikuł czasu to byłby cud...
|

|
 |
|
fugazi |
Post #5 Ocena: 0 2023-10-22 13:54:11 (2 lata temu) |
Z nami od: 27-03-2016 Skąd: l |
Hehe, Andy, obie panie mleko pod nosem mają, pewnie nie wiedzą co to szpulowiec zk140t, albo telefon z tarczą i słuchawką na sznurku, o nagrywaniu muzy przez mikrofon z tv nie wspomnę
Księżniczka z klasą, dostojna. Jazda busem na Braniewo jej niemiła  , ale gust muzyczny w dechę, a Perła jeszcze w sandałkach lata i przesypia ciekawe chwile życia
a rosół to jej podobno zawsze jakiś taki z kartoflami wychodzi i wół w środku pływa
|

|
 |
|
|
kksiezniczka |
Post #6 Ocena: 0 2023-10-22 14:07:39 (2 lata temu) |
Echhh z lotniska w Gdańsku do Braniewa coś ponad godzina, a do mnie jeszcze drugie tyle z Braniewa. A i tak bus z Gdanska jedzie tylko do Olsztyna i później muszę się przesiadać w jeszcze gorszy bus. Jak latałam z/do Gdanska to wolałam opcje pociąg, pociąg, bus (albo odwrotnie
A na magnetofon szpulowy to mnie nagrywali jak miałam jakieś 5 lat i coś tam śpiewałam sepleniąc ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) ...Wehikuł czasu to byłby cud...
|

|
 |
|
fugazi |
Post #7 Ocena: 0 2023-10-22 14:57:08 (2 lata temu) |
Z nami od: 27-03-2016 Skąd: l |
Ladnie tam macie na Warmi. Naturalnie. A drogi wąskie, niektóre aż dzikie.
Kiedys jeździłem do Bartoszyc, to już chyba Mazury. Za młodu pociągiem Lublin-Olsztyn, dalej autobusem przez Dobre Miasto i Lidzbark Warminski.
Jak się dorobiłem auta to tamtędy, albo przez Szczytno, Biskupiec, Bisztynek.
Mama ma rodzinę Bartoszycach i chyba dalszą w Jezioranach.
Wszystkie Bartoszycanki siedzą w Londynie (wujo miał 5 córek, które teraz też mają same córki  )
|

|
 |
|
kksiezniczka |
Post #8 Ocena: 0 2023-10-22 15:03:47 (2 lata temu) |
Bartoszyce to już Warmia. Potem tylko Bezledy i Rosja się zaczyna  ...Wehikuł czasu to byłby cud...
|

|
 |
|
andyopole |
Post #9 Ocena: 0 2023-10-22 18:25:39 (2 lata temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Mieliśmy taki telefon, czarny, z ebonitu, oczywiście z tarczą. Marny był z niego pożytek bo i tak nie było do kogo dzwonić bo nikt nie miał telefonu. Telefon był u sołtysa i u nas, nr. 83 bo tato był nauczycielem i jednocześnie kierownikiem szkoły. Służył do wzywania milicji bo sąsiad bijal regularnie żonę, ewentualnie do dzwonienia na porodówkę coraz bardziej pijanych kandydatów na tatusiów.
Na szpulowy nagrywało się przez mikrofon bo ówczesne radia nie miały gniazdka na kabel do magnetofonu. Na jednym z utworów Budki Suflera mam nagrane donośne kichnięcie mojej Mamy, wszyscy byli uprzedzeni o zachowaniu ciszy ale się zapomniało.
|

|

|
|
Richmond |
Post #10 Ocena: 0 2023-10-22 18:27:52 (2 lata temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Pewnie polowa tych tras kolejowych już zamknięta.
Ja jestem z okresu magnetofonow kasetowych. Szpulowego na oczy nie widziałam. A czarny telefon z tarczą mialam, mozna nim było zabić. Carpe diem.
|

|
 |
|