MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Chciałem/am powiedzieć że...

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4490 z 5213 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 4489 | 4490 | 4491 ... 5211 | 5212 | 5213 ] - Skocz do strony

Str 4490 z 5213

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

ZlotaPerla2

Post #1 Ocena: 0

2023-04-29 14:52:05 (2 lata temu)

ZlotaPerla2

Kobieta

Z nami od: 20-06-2022

Jeszcze nie mam, może w tym tyg. przyjedzie, ale już się martwię na zapas :-] co by mieć jakieś nowe zmartwienie tak na bieżąco :-]

My się śmiejmy, że kuchnię "polową" trzeba będzie uruchomić :-]
Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

galadriel

Post #2 Ocena: 0

2023-04-29 16:20:04 (2 lata temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Cytat:

2023-04-29 08:40:31, Maat17 napisał(a):
Cytat:

2023-04-29 08:35:52, galadriel napisał(a):
Co mam zareagowac jak to nie w mojej pracy. Po prostu juz drugi raz slysze takie historie.

To znasz tylko jedna strone histori.

Co nie zmienia faktu, ze wpisuje sie to w szablon z poprzednich podobnych zdarzen: grupa osob ktore czuja sie w obowiazku poinformopwac szefostwo o tym czy tamtym na zasadzie "uprzejmie donosze" ze skutkiem pozbycia sie kogos z pracy.

U mne w pracy byla podobna sytuacja ale bez tragicznego finalu. Grupa bullies sie uwziela na taka jedna i napisali pismo do managera (z trzema podpisami:D ze ona sie nieodpowiednio ubiera do pracy. Tyle, ze nie wzieli pod uwage, ze w tym wypadku ona byla super pracownikiem, lepszym od nich trzech razem wzietych i nic nie ma do rzeczy jak sie ubiera. Mniej wiecej w podobnym tonie im 9jej) managerka odpowiedziala.

Plus jedna z osob ktora poczuwala sie w obowiazku i uprzejmie doniosla, sama sie ubierala ze sie tak wyraze conajmniej nieodpowiednio, tylko wszyscy sie bali cokolwiek powiedziec, bo by bylo, ze zazdroszcza (byla wysoka i szczupla).

Jak moja rola w tym tez jest wazna, to ja jej nadalam kto z mojego teamu jej robil kolo d... Wsciekla sie i tez uzyla argumentu, ze jak tamta laska chce sie czepiac do jej stylu to niech sama sie zacznie ubierac "przyzwoicie". Moj manager zna moje zdanie, ja mu pwoeidzialam, ze ja sie ludzi nie czepiam jak sie kto ubiera, ale tez uwazam, ze jesli krtos kabluje to niech najpierw spojrzy na siebie (wiec on wie po czyjej bylam stronie). Plus mu pwoeidzialam, ze to jest bezczelan manipulacja z ich strony i bulling.

Suma sumarum idiotyczna sytuacja z mojej pracy rozeszla sie po kosciach. Ta wysoka laska zmienila prace a dwoch pozostalych poki co sie nikogo nie czepiaja, ale oni to juz maja w naturze wiec predzej czy pozniej znow narobia szumu. Przy okazji, to dotyczy tylko osob ktorych nie lubia, bo jak z kims trzymaja, w sensie jest w ich klice to moze przychodzic w trampkach do pracy i nic nie powiedza. Jesli kogos nie lubia natomiast, to za trampki jest donosik, ze co to za dress code i inne takie.

Poje...ludzie i tyle.

[ Ostatnio edytowany przez: galadriel 29-04-2023 16:22 ]

Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOnline

tesstickle

Post #3 Ocena: 0

2023-04-29 18:26:35 (2 lata temu)

tesstickle

Mężczyzna

Z nami od: 19-01-2020

Cytat:

2023-04-29 14:02:59, ZlotaPerla2 napisał(a):
expensive :-8

...

W kabanosach tar...kiego przeważa sól i dodatki.
A tu prawie czysta wołowina *THUMBS UP*
- Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień. - Ale pieniądze wydałeś? - Tak - Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie

Do góry stronyOffline

jolantina

Post #4 Ocena: 0

2023-04-29 19:34:45 (2 lata temu)

jolantina

Kobieta

Z nami od: 17-11-2008

ups
Z mojego doswiadczenie nie wynika, ze to kobiety przoduja w jatrzeniu. W kazdym miejscu,gdzie pracowalam, podlosc i kapusciay interes kwitly po obu stronach barykady. Choc przyznam, ze z lekka przewaga procentowa w strone kobiet, ale zeby to byl jakis znaczacy ulamek,to bym polemizowala.
Praktycznie gniazdowiska zmij wszedzie, spacerki do dyrektora w stylu lubudubu to ja Jarzabek, podpierdolki, byle do przodu.
Choc mhsle, ze w Polsce bardziej to bylo zauwazalne u kobiet, natomiast w UK 1000 plci ida rowno w leb. Ale to moja obserwacja, kazdy ma swoja.
Tess, takie kielbachy to ja rozumim, a nie jakis wypelniacze, soje, i inne takie co nawet fizjonomom sie nie snilo*THUMBS UP*

[ Ostatnio edytowany przez: jolantina 29-04-2023 19:44 ]

Diabla oszukac nie grzech

Do góry stronyOffline

tesstickle

Post #5 Ocena: 0

2023-04-29 20:35:48 (2 lata temu)

tesstickle

Mężczyzna

Z nami od: 19-01-2020

Cytat:

2023-04-29 19:34:45, jolantina napisał(a):
...
Tess, takie kielbachy to ja rozumim, a nie jakis wypelniacze, soje, i inne takie co nawet fizjonomom sie nie snilo*THUMBS UP*

[ Ostatnio edytowany przez: <i>jolantina</i> 29-04-2023 19:44 ]

Niby tylko kabanoski ale jak są podsuszone to zabawa na całe godziny... żucia :-]
- Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień. - Ale pieniądze wydałeś? - Tak - Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie

Do góry stronyOffline

ZlotaPerla2

Post #6 Ocena: 0

2023-04-30 07:06:34 (2 lata temu)

ZlotaPerla2

Kobieta

Namówiłeś mnie, może jakaś forumowa degustacja? 😂 i pifko do tego z noclegiem 😂
A serio to muszę poszukać, to w jakimś EU shopie?

Do góry stronyOffline

Turefu

Post #7 Ocena: 0

2023-04-30 12:58:43 (2 lata temu)

Turefu

Kobieta

Z nami od: 26-05-2013

Jedziemy kupić samochód. Wzięliśmy synka, psice i szwagierkę. Jak się spodoba, to weźmiemy, jak nie, wrócimy do domu. Po drodze chce wstąpić na odpust w Leeds. Trzeba jakos celebrować długi weekend.
W następny weekend siedzę w domu. Będę oglądać koronacje.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

CuriousCatAlive

Post #8 Ocena: 0

2023-04-30 13:10:43 (2 lata temu)

CuriousCatAlive

Konto usunięte

Cytat:

2023-04-30 12:58:43, Turefu napisał(a):
Jedziemy kupić samochód. Wzięliśmy synka, psice i szwagierkę. Jak się spodoba, to weźmiemy, jak nie, wrócimy do domu. Po drodze chce wstąpić na odpust w Leeds. Trzeba jakos celebrować długi weekend.

Milego. :) Odnosnie koronacji to obecny krol mnie naprawde zadziwia. Zachecaja w radiu, w mediach spoleczenswo do wypowiadania sobie slubowania lojalnosci wobec niego podczas jego koronacji.

"Curiosity killed the cat", they say.

Do góry stronyOffline

dominikana36

Post #9 Ocena: 0

2023-04-30 13:40:43 (2 lata temu)

dominikana36

Kobieta

Z nami od: 21-03-2016

No ja strasznie sie ciesze na koronacje. Mam nadzieje, ze wszyscy beda siedziec w domu I igladac a my dzieki temu bedziemy miec puste plaze I drogi na wyjazd I rowery. Oby tylko nie padalo.

Do góry stronyOffline

ZlotaPerla2

Post #10 Ocena: 0

2023-04-30 14:06:23 (2 lata temu)

ZlotaPerla2

Kobieta

Cytat:

2023-04-30 12:58:43, Turefu napisał(a):

Obyście nie płacili stówki za wizytę, tak jak ja zapłaciłam k...a ma.

Laptop mi się znowu spompował i tym razem wylogowało mnie ze wszystkich stron, niektóre pamiętam, niektóre nie, nawet email nie pamiętam i też wk...

Do góry stronyOffline

Strona 4490 z 5213 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 4489 | 4490 | 4491 ... 5211 | 5212 | 5213 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,