MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Chciałem/am powiedzieć że...

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4488 z 5213 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 4487 | 4488 | 4489 ... 5211 | 5212 | 5213 ] - Skocz do strony

Str 4488 z 5213

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

tesstickle

Post #1 Ocena: 0

2023-04-28 17:27:45 (2 lata temu)

tesstickle

Mężczyzna

Z nami od: 19-01-2020

Właśnie dostałem podwyżkę czynszu.
840pln + rachunki
Qrfa! ludzie! wkrótce rodziny będą mieszkały jak przed w wojną na wsi! W każdej izbie jedna rodzina po 5 osób.
I razem będą się składali na czynsz.

A ludzie zatrudnieni we wspólnocie mieszkaniowej jak robili tak robią.
Czyli nic! Ale penjse sobie podnoszą za każdym razem.:-(
Pani sprzątająca ostatnio miała 6.5k
Raz na dwa tygodnie maszyną do mycia podłóg przeleci piętra, maszyne wozi windą. Na pół pietro to już nie, no bo by musiała ręcznie myć.:-(
- Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień. - Ale pieniądze wydałeś? - Tak - Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Richmond

Post #2 Ocena: 0

2023-04-28 17:54:29 (2 lata temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Ale jakiej wielkosci lokal, bo bez tego, to nie mozna sie wypowiedziec o wysokosci oplat. A na osiedlu gdzie mam mieszkanie, to widzialam, ze codziennie jezdza mopem i ogolnie jest bardzo czysto.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

tesstickle

Post #3 Ocena: 0

2023-04-28 19:47:38 (2 lata temu)

tesstickle

Mężczyzna

Z nami od: 19-01-2020

Cytat:

2023-04-28 17:54:29, Richmond napisał(a):
.. A na osiedlu gdzie mam mieszkanie, to widzialam, ze codziennie jezdza mopem i ogolnie jest bardzo czysto.

Codziennie?!?! no proooszee cię, to jakiś ekslusif musi być :-]

Żartuje, mieliśmy wcześniej panią sprzątającą co nikt nie mógł złego słowa powiedzieć.
Miła pomocna i wszystko było zadbane.
Podkupili:-(
- Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień. - Ale pieniądze wydałeś? - Tak - Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #4 Ocena: 0

2023-04-28 21:05:58 (2 lata temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Kolejny raz sie spotkalam z taka sytuacja, ze pare osob sie umawia i robia gnoj w pracy osobie ktorej chca sie pozbyc. W sensie wymyslaja jakies przewinienia, potem jest trzech swiadkow ( kolezanki oczywiscie) zeznania w HR i ta osoba ktorej nie lubia i chcialy sie pozbyc wylatuje. Polki tym razem. Co ci ludzie maja pod kopula nie tak. Przyszloby wam do glowy takie jazdy robic nawet jesli kogos sie nie lubi? Wiadomo, tu w Uk mozna poleciec za byle co. Z igly widly. 84’ czy tam proces Kafki. Zwlaszcza jesli sie jest obcokrajowcem. Decyzje oczywiscie zwykle podejmuje bialy native anglik. Czy tam angielka, z hr. Oni nie widza tego, ze to jak w pysk strzelil manipulacja, czy nie chca widziec?

[ Ostatnio edytowany przez: galadriel 28-04-2023 21:07 ]

Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Maat17

Post #5 Ocena: 0

2023-04-28 21:14:37 (2 lata temu)

Maat17

Kobieta

Z nami od: 18-02-2021

Gal.
A czemu jej nie lubia?

Cytat:

2023-04-28 17:27:45, tesstickle napisał(a):
Właśnie dostałem podwyżkę czynszu.
840pln + rachunki
Qrfa! ludzie! wkrótce rodziny będą mieszkały jak przed w wojną na wsi! W każdej izbie jedna rodzina po 5 osób.
I razem będą się składali na czynsz.

A lie bylo? Z ciekawosci pytam.
Czy moze 560?
Siostrze tez mieszkanie poszlo do gory o 1/3 .
Wielkosc 60m2, spoldzielnia.
Teraz 840zl.

[ Ostatnio edytowany przez: Maat17 28-04-2023 21:20 ]

Do góry stronyOnline

galadriel

Post #6 Ocena: 0

2023-04-28 21:23:45 (2 lata temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Nie mam pojecia dlaczego jej nie lubia. Spokolaska. Ale nawet jesliktos nie jest ok to mnie np nie przychodzi do glowybieganie do HR iknucie zeby kogos wywalili z roboty. Dlatego sie zastanawiam co ci ludzie maja wtych glowach?
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Maat17

Post #7 Ocena: 0

2023-04-28 21:38:54 (2 lata temu)

Maat17

Kobieta

Z nami od: 18-02-2021

Cytat:

2023-04-28 21:23:45, galadriel napisał(a):
Nie mam pojecia dlaczego jej nie lubia. Spokolaska. Ale nawet jesliktos nie jest ok to mnie np nie przychodzi do glowybieganie do HR iknucie zeby kogos wywalili z roboty. Dlatego sie zastanawiam co ci ludzie maja wtych glowach?

Cos musi byc.

[ Ostatnio edytowany przez: Maat17 28-04-2023 22:15 ]

Do góry stronyOnline

iwona38

Post #8 Ocena: 0

2023-04-28 22:45:46 (2 lata temu)

iwona38

Kobieta

Z nami od: 20-04-2007

Cytat:

To jeden z powodow, z ktorych nie lubie pracowac z kobietami, obojetnie jakiej narodowosci. Jak mam wybor to wybieram zespol bez spoko czy nie spoko lasek. :) Nie wiem co my kobiety mamy w genach ale wredota dominuje niestety, czego raczej nie spotyka sie wsrod facetow. :)
Nie kupuje w Amazonie.

Do góry stronyOffline

CuriousCatAlive

Post #9 Ocena: 0

2023-04-28 23:01:43 (2 lata temu)

CuriousCatAlive

Konto usunięte

Cytat:

2023-04-28 21:05:58, galadriel napisał(a):
Kolejny raz sie spotkalam z taka sytuacja, ze pare osob sie umawia i robia gnoj w pracy osobie ktorej chca sie pozbyc. W sensie wymyslaja jakies przewinienia, potem jest trzech swiadkow ( kolezanki oczywiscie) zeznania w HR i ta osoba ktorej nie lubia i chcialy sie pozbyc wylatuje. Polki tym razem. Co ci ludzie maja pod kopula nie tak. Przyszloby wam do glowy takie jazdy robic nawet jesli kogos sie nie lubi? Wiadomo, tu w Uk mozna poleciec za byle co. Z igly widly. 84’ czy tam proces Kafki. Zwlaszcza jesli sie jest obcokrajowcem. Decyzje oczywiscie zwykle podejmuje bialy native anglik. Czy tam angielka, z hr. Oni nie widza tego, ze to jak w pysk strzelil manipulacja, czy nie chca widziec?

Decyzje podejmuje za tego natywnego kazdy ze swiadkow manipulacji ktory postanawia kryc winowajcow.

Podpisalam kiedys oswiadczenie ze nie bede opowiadac o zdarzeniach w pewnej mojej pracy tu w Anglii, ale bez podawania nazwy przedsiebiorstwa powiem ze lata temu robila mi kolo ogona jedna muzulmanka z bliskiego wschodu w pracy, taka z lepszymi genami jak to mawiasz, i na pomoc przyszedl mi ktoregos dnia bialy natywny Anglik z gorszymi genami ktory przypadkowo ja uslyszal i naglosnil to co uslyszal. Potem sprawa trafila do innej posiadaczki lepszych genow, ciemnoskorej dziewczyny z hr ktora zadecydowala ze zawinily moje problemy z porozumiewaniem sie po angielsku. Na szczescie sie odwolalam i glowny przelozony tez ze zlymi genami zadecydowal ze winna byla jednak moja wspolpracownica. Ja odpadlam bo dostalam wtedy nawrotu choroby typu teorie przesladowcze i nie bylam w stanie kontynuowac pracy, ale tyle mojej satysfakcji ze ona wyleciala wowczas z pracy. To moja wlasna historia. Z kolei ja kiedys zeznawalam w obronie jednego gostka z Malty w innej pracy tu w Anglii ktorego tepila kochanka naszego natywnego szefa. Moze wiec bede bezczelna ale zapytam: A Tobie i reszcie nie chcialo sie cos zglosic?
"Curiosity killed the cat", they say.

Do góry stronyOffline

kksiezniczka

Post #10 Ocena: 0

2023-04-28 23:25:58 (2 lata temu)

kksiezniczka

Kobieta

Z nami od: 22-12-2006

Cytat:

2023-04-28 22:45:46, iwona38 napisał(a):
Cytat:

To jeden z powodow, z ktorych nie lubie pracowac z kobietami, obojetnie jakiej narodowosci. Jak mam wybor to wybieram zespol bez spoko czy nie spoko lasek. :) Nie wiem co my kobiety mamy w genach ale wredota dominuje niestety, czego raczej nie spotyka sie wsrod facetow. :)

Oj prawda prawda.

Baby to ch…je i jeśli jest ich dwie lub wiecej to może dziać się niezły syf. Mój mąż trafił w takie gniazdo węży i to była porażka.
...Wehikuł czasu to byłby cud...

Do góry stronyOffline

Strona 4488 z 5213 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 4487 | 4488 | 4489 ... 5211 | 5212 | 5213 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,