Str 4488 z 5213 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
tesstickle |
Post #1 Ocena: 0 2023-04-28 17:27:45 (2 lata temu) |
Z nami od: 19-01-2020 Skąd: Dolna szuflada |
Właśnie dostałem podwyżkę czynszu.
840pln + rachunki
Qrfa! ludzie! wkrótce rodziny będą mieszkały jak przed w wojną na wsi! W każdej izbie jedna rodzina po 5 osób.
I razem będą się składali na czynsz.
A ludzie zatrudnieni we wspólnocie mieszkaniowej jak robili tak robią.
Czyli nic! Ale penjse sobie podnoszą za każdym razem.
Pani sprzątająca ostatnio miała 6.5k
Raz na dwa tygodnie maszyną do mycia podłóg przeleci piętra, maszyne wozi windą. Na pół pietro to już nie, no bo by musiała ręcznie myć.  - Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień.
- Ale pieniądze wydałeś?
- Tak
- Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie
|

|
 |
|
|
Richmond |
Post #2 Ocena: 0 2023-04-28 17:54:29 (2 lata temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Ale jakiej wielkosci lokal, bo bez tego, to nie mozna sie wypowiedziec o wysokosci oplat. A na osiedlu gdzie mam mieszkanie, to widzialam, ze codziennie jezdza mopem i ogolnie jest bardzo czysto. Carpe diem.
|

|
 |
|
tesstickle |
Post #3 Ocena: 0 2023-04-28 19:47:38 (2 lata temu) |
Z nami od: 19-01-2020 Skąd: Dolna szuflada |
Cytat:
2023-04-28 17:54:29, Richmond napisał(a):
.. A na osiedlu gdzie mam mieszkanie, to widzialam, ze codziennie jezdza mopem i ogolnie jest bardzo czysto.
Codziennie?!?! no proooszee cię, to jakiś ekslusif musi być
Żartuje, mieliśmy wcześniej panią sprzątającą co nikt nie mógł złego słowa powiedzieć.
Miła pomocna i wszystko było zadbane.
Podkupili  - Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień.
- Ale pieniądze wydałeś?
- Tak
- Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie
|

|
 |
|
galadriel |
Post #4 Ocena: 0 2023-04-28 21:05:58 (2 lata temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Kolejny raz sie spotkalam z taka sytuacja, ze pare osob sie umawia i robia gnoj w pracy osobie ktorej chca sie pozbyc. W sensie wymyslaja jakies przewinienia, potem jest trzech swiadkow ( kolezanki oczywiscie) zeznania w HR i ta osoba ktorej nie lubia i chcialy sie pozbyc wylatuje. Polki tym razem. Co ci ludzie maja pod kopula nie tak. Przyszloby wam do glowy takie jazdy robic nawet jesli kogos sie nie lubi? Wiadomo, tu w Uk mozna poleciec za byle co. Z igly widly. 84’ czy tam proces Kafki. Zwlaszcza jesli sie jest obcokrajowcem. Decyzje oczywiscie zwykle podejmuje bialy native anglik. Czy tam angielka, z hr. Oni nie widza tego, ze to jak w pysk strzelil manipulacja, czy nie chca widziec? [ Ostatnio edytowany przez: galadriel 28-04-2023 21:07 ] Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|

|
 |
|
Maat17 |
Post #5 Ocena: 0 2023-04-28 21:14:37 (2 lata temu) |
Z nami od: 18-02-2021 Skąd: New Kingdom |
Gal.
A czemu jej nie lubia?
Cytat:
2023-04-28 17:27:45, tesstickle napisał(a):
Właśnie dostałem podwyżkę czynszu.
840pln + rachunki
Qrfa! ludzie! wkrótce rodziny będą mieszkały jak przed w wojną na wsi! W każdej izbie jedna rodzina po 5 osób.
I razem będą się składali na czynsz.
A lie bylo? Z ciekawosci pytam.
Czy moze 560?
Siostrze tez mieszkanie poszlo do gory o 1/3 .
Wielkosc 60m2, spoldzielnia.
Teraz 840zl.
[ Ostatnio edytowany przez: Maat17 28-04-2023 21:20 ]
|

|
 |
|
|
galadriel |
Post #6 Ocena: 0 2023-04-28 21:23:45 (2 lata temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Nie mam pojecia dlaczego jej nie lubia. Spokolaska. Ale nawet jesliktos nie jest ok to mnie np nie przychodzi do glowybieganie do HR iknucie zeby kogos wywalili z roboty. Dlatego sie zastanawiam co ci ludzie maja wtych glowach? Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|

|
 |
|
Maat17 |
Post #7 Ocena: 0 2023-04-28 21:38:54 (2 lata temu) |
Z nami od: 18-02-2021 Skąd: New Kingdom |
Cytat:
2023-04-28 21:23:45, galadriel napisał(a):
Nie mam pojecia dlaczego jej nie lubia. Spokolaska. Ale nawet jesliktos nie jest ok to mnie np nie przychodzi do glowybieganie do HR iknucie zeby kogos wywalili z roboty. Dlatego sie zastanawiam co ci ludzie maja wtych glowach?
Cos musi byc.
[ Ostatnio edytowany przez: Maat17 28-04-2023 22:15 ]
|

|
 |
|
iwona38 |
Post #8 Ocena: 0 2023-04-28 22:45:46 (2 lata temu) |
Z nami od: 20-04-2007 Skąd: Anglia |
Cytat:
Nie mam pojecia dlaczego jej nie lubia. Spokolaska. Ale nawet jesliktos nie jest ok to mnie np nie przychodzi do glowybieganie do HR iknucie zeby kogos wywalili z roboty. Dlatego sie zastanawiam co ci ludzie maja wtych glowach?
To jeden z powodow, z ktorych nie lubie pracowac z kobietami, obojetnie jakiej narodowosci. Jak mam wybor to wybieram zespol bez spoko czy nie spoko lasek.  Nie wiem co my kobiety mamy w genach ale wredota dominuje niestety, czego raczej nie spotyka sie wsrod facetow.  Nie kupuje w Amazonie.
|

|
 |
|
CuriousCatAlive |
Post #9 Ocena: 0 2023-04-28 23:01:43 (2 lata temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2023-04-28 21:05:58, galadriel napisał(a):
Kolejny raz sie spotkalam z taka sytuacja, ze pare osob sie umawia i robia gnoj w pracy osobie ktorej chca sie pozbyc. W sensie wymyslaja jakies przewinienia, potem jest trzech swiadkow ( kolezanki oczywiscie) zeznania w HR i ta osoba ktorej nie lubia i chcialy sie pozbyc wylatuje. Polki tym razem. Co ci ludzie maja pod kopula nie tak. Przyszloby wam do glowy takie jazdy robic nawet jesli kogos sie nie lubi? Wiadomo, tu w Uk mozna poleciec za byle co. Z igly widly. 84’ czy tam proces Kafki. Zwlaszcza jesli sie jest obcokrajowcem. Decyzje oczywiscie zwykle podejmuje bialy native anglik. Czy tam angielka, z hr. Oni nie widza tego, ze to jak w pysk strzelil manipulacja, czy nie chca widziec?
Decyzje podejmuje za tego natywnego kazdy ze swiadkow manipulacji ktory postanawia kryc winowajcow.
Podpisalam kiedys oswiadczenie ze nie bede opowiadac o zdarzeniach w pewnej mojej pracy tu w Anglii, ale bez podawania nazwy przedsiebiorstwa powiem ze lata temu robila mi kolo ogona jedna muzulmanka z bliskiego wschodu w pracy, taka z lepszymi genami jak to mawiasz, i na pomoc przyszedl mi ktoregos dnia bialy natywny Anglik z gorszymi genami ktory przypadkowo ja uslyszal i naglosnil to co uslyszal. Potem sprawa trafila do innej posiadaczki lepszych genow, ciemnoskorej dziewczyny z hr ktora zadecydowala ze zawinily moje problemy z porozumiewaniem sie po angielsku. Na szczescie sie odwolalam i glowny przelozony tez ze zlymi genami zadecydowal ze winna byla jednak moja wspolpracownica. Ja odpadlam bo dostalam wtedy nawrotu choroby typu teorie przesladowcze i nie bylam w stanie kontynuowac pracy, ale tyle mojej satysfakcji ze ona wyleciala wowczas z pracy. To moja wlasna historia. Z kolei ja kiedys zeznawalam w obronie jednego gostka z Malty w innej pracy tu w Anglii ktorego tepila kochanka naszego natywnego szefa. Moze wiec bede bezczelna ale zapytam: A Tobie i reszcie nie chcialo sie cos zglosic?
"Curiosity killed the cat", they say.
|

|
 |
|
kksiezniczka |
Post #10 Ocena: 0 2023-04-28 23:25:58 (2 lata temu) |
Z nami od: 22-12-2006 Skąd: Już nie Essex |
Cytat:
2023-04-28 22:45:46, iwona38 napisał(a):
Cytat:
To jeden z powodow, z ktorych nie lubie pracowac z kobietami, obojetnie jakiej narodowosci. Jak mam wybor to wybieram zespol bez spoko czy nie spoko lasek.  Nie wiem co my kobiety mamy w genach ale wredota dominuje niestety, czego raczej nie spotyka sie wsrod facetow.
Oj prawda prawda.
Baby to ch…je i jeśli jest ich dwie lub wiecej to może dziać się niezły syf. Mój mąż trafił w takie gniazdo węży i to była porażka. ...Wehikuł czasu to byłby cud...
|

|
 |
|