Str 4482 z 5212 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
galadriel |
Post #1 Ocena: 0 2023-04-22 14:26:01 (2 lata temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Cytat:
2023-04-22 12:08:27, Richmond napisał(a):
A dlaczego ta policja przyjechała Nie zrozumiałam tej historii z wyłączonym telefonem.
Zamiast wylaczyc telefon, zadzwonil na emergency number, chyba to 112 jest. Jest to jakis taki specjalny numer, ze nie trzeba go wybierac, tylko w razie wyzszej koniecznosci po prostu jeden clik i sie laczysz z policja. To dla ofiar porwan, i tego typu, np jak ktos nie moze rozmawiac bo oprawca by uslyszal.
No i wybral ten numer i dalej probuje ten telefon wylaczyc, a ja slysze jakis glos w tle. No to odebralam i pytam kto to. Policja, to znaczy pani operator. No to ja mu mowie, ty debilu na policje zadzwoniles, to teraz odkrecaj. No a ten brzmi jak skrzywdzone dziecko, potwierdzil z glosem winowajcy, ze wcale nei chcial zadzwonic a potem dodatkowo wymyslil, ze jesli zignoruje pania operator to sie policja rozlaczy. Problem w tym, ze tak by sie wlasnie zachowywala ofiara przemocy- trudno sie dogadac, milczy a w oddali ktos ja jeszcze opieprza i radzi zeby "do cholery wylaczyles ten telefon czy nie" (to ja). No i po chwili patrze, pani caly czas na telefonie wisi to odbieram znowu, na co ona mowi, ze nei jest zadowolona z tego co slyszey, wiec nam przysyla policje.
Idiota na kacu czy moze jeszcze na rauszu wogole nie rozumial co sie dzieje i sie wyklocal jeszcze po tym, ze o co mi chodzi ,ze nikt nie przyjedzie, bo wreszcie udalo mu sie telefon wylaczyc. Yhm...
No oczywiscie kto mial racje? Ja. Od razu wytzrezwial, podkuli ogon i poszedl spac. I tak spi do teraz bo mu glupio przez ta cala sytuacje. Dobrze niech spi, niech mi zejdzie z oczu i nie denerwuje. Ma szczescie, ze ta cala akcja jest w sumei komiczna. [ Ostatnio edytowany przez: galadriel 22-04-2023 14:33 ] Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|

|
 |
|
|
Richmond |
Post #2 Ocena: 0 2023-04-22 15:24:31 (2 lata temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Nie mogłam zrozumieć, bo nie mam iPhone  Nie słyszałam jeszcze historii, żeby ktoś zadzwonił na policję, zamiast wyłączyć telefon. Carpe diem.
|

|
 |
|
galadriel |
Post #3 Ocena: 0 2023-04-22 15:58:35 (2 lata temu) |
Ja tez nie slyszalam- do teraz. Czyli jednak mozna; ) Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
|

|
 |
|
Richmond |
Post #4 Ocena: 0 2023-04-22 16:04:57 (2 lata temu) |
Na przyszłość niech włącza airplane mode i po sprawie. Carpe diem.
|

|
 |
|
jolantina |
Post #5 Ocena: 0 2023-04-22 17:48:25 (2 lata temu) |
Z nami od: 17-11-2008 Skąd: Hogwart |
Cytat:
2023-04-22 14:26:01, galadriel napisał(a):
Cytat:
2023-04-22 12:08:27, Richmond napisał(a):
A dlaczego ta policja przyjechała Nie zrozumiałam tej historii z wyłączonym telefonem.
Zamiast wylaczyc telefon, zadzwonil na emergency number, chyba to 112 jest. Jest to jakis taki specjalny numer, ze nie trzeba go wybierac, tylko w razie wyzszej koniecznosci po prostu jeden clik i sie laczysz z policja. To dla ofiar porwan, i tego typu, np jak ktos nie moze rozmawiac bo oprawca by uslyszal.
No i wybral ten numer i dalej probuje ten telefon wylaczyc, a ja slysze jakis glos w tle. No to odebralam i pytam kto to. Policja, to znaczy pani operator. No to ja mu mowie, ty debilu na policje zadzwoniles, to teraz odkrecaj. No a ten brzmi jak skrzywdzone dziecko, potwierdzil z glosem winowajcy, ze wcale nei chcial zadzwonic a potem dodatkowo wymyslil, ze jesli zignoruje pania operator to sie policja rozlaczy. Problem w tym, ze tak by sie wlasnie zachowywala ofiara przemocy- trudno sie dogadac, milczy a w oddali ktos ja jeszcze opieprza i radzi zeby "do cholery wylaczyles ten telefon czy nie" (to ja). No i po chwili patrze, pani caly czas na telefonie wisi to odbieram znowu, na co ona mowi, ze nei jest zadowolona z tego co slyszey, wiec nam przysyla policje.
Idiota na kacu czy moze jeszcze na rauszu wogole nie rozumial co sie dzieje i sie wyklocal jeszcze po tym, ze o co mi chodzi ,ze nikt nie przyjedzie, bo wreszcie udalo mu sie telefon wylaczyc. Yhm...
No oczywiscie kto mial racje? Ja. Od razu wytzrezwial, podkuli ogon i poszedl spac. I tak spi do teraz bo mu glupio przez ta cala sytuacje. Dobrze niech spi, niech mi zejdzie z oczu i nie denerwuje. Ma szczescie, ze ta cala akcja jest w sumei komiczna. [ Ostatnio edytowany przez: <i>galadriel</i> 22-04-2023 14:33 ]
Gal, usmialam sie do lez. Oczywiscie to zabawne z mojej perspektywy, Tobie chyba na tamten moment nie za bardzo bylo do smiechu ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) Diabla oszukac nie grzech
|

|
 |
|
|
galadriel |
Post #6 Ocena: 0 2023-04-22 18:22:35 (2 lata temu) |
No juz mi przeszlo. Mlody w pracy na nocce, wiec swiety spokoj. Dobry pomysl z tym airoplane mode Rich; ) Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
|

|
 |
|
Richmond |
Post #7 Ocena: 0 2023-04-22 18:49:00 (2 lata temu) |
Ja włączam airplane mode na noc albo jak chce oszczędzać baterię i/lub w miejscu z kiepskim zasięgiem.
Dzisiaj miałam włączony prawie cały dzień, bo nie spodziewałam się, że ktoś mógłby zadzwonić. Carpe diem.
|

|
 |
|
Turefu |
Post #8 Ocena: 0 2023-04-22 19:05:39 (2 lata temu) |
Z nami od: 26-05-2013 Skąd: York |
Jestem na swoich włościach w Northumberland. Maluje łazienkę , ale tylko kawałki. Położę następna warstwę , a potem pójdę na spacer na płazy z moja suczką Lily.
|

|

|
|
galadriel |
Post #9 Ocena: 0 2023-04-23 15:21:12 (2 lata temu) |
Sygnal alarmu u mnie byl o 14:59 na obu telefonach. Dzwiek wybitnie irytujacy przyznac trzeba. No, ale dzialac- dziala jakby co. W razie jesli nam Putin zrzuci nuke, to bedziemy ostrzezeni. Nie wiem w czym to nam w takim wypadku pomoze, no ale niech im bedzie; ) Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
|

|
 |
|
dominikana36 |
Post #10 Ocena: 0 2023-04-23 16:12:11 (2 lata temu) |
Z nami od: 21-03-2016 Skąd: Quinton |
U mnie wlaczyl sie tylko telefon chlopa  . Moj pracowny rozladowany od piatku , nie drgnal. Podobnie jak wlaczony i naladowany Iphone7. Nie wiem, moze za stary model? wiec ten tego.
A co do zadzwonienia na tel alarmowy przy probie wylaczania Iphone, to mozliwe. Ten telefon ma opcje, ze jesli wcisniemy szybko 5 razy pod rzad boczny przycisk (ten ktory normalnie przytrzymujemy, zeby wylaczyc telefon) to laczy z alarmowym. Tylko trzeba miec ta opcje w Settings wlaczona tez.
|

|
 |
|