MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Chciałem/am powiedzieć że...

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4481 z 5211 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 4480 | 4481 | 4482 ... 5209 | 5210 | 5211 ] - Skocz do strony

Str 4481 z 5211

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Maat17

Post #1 Ocena: 0

2023-04-21 22:55:33 (2 lata temu)

Maat17

Kobieta

Z nami od: 18-02-2021

"The the UK’s emergency alert system is due to be tested at 3pm on Sunday 23 April, causing all 4G and 5G-capable mobile phones in the country to make a loud siren-like sound even if they are placed on silent.

The alerts are designed to notify the public of life-threatening emergencies, but there are cases where the test could expose hidden mobile phones and put people at risk of domestic abuse or put others in danger.

Ensuring your phone is turned fully off before 3pm on Sunday will stop it from making a sound. But you can also disable the alerts via settings on your phone for a more permanent solution. Search for “emergency alerts” within settings to quickly find the options or follow the below.

iPhone
For an iPhone, open the Settings app and navigate to:

Settings > Notifications > Emergency Alerts
Screenshots showing the settings for emergency alerts on an iPhone.
For iOS the options are within Settings > Notifications > Emergency Alerts. Photograph: Samuel Gibbs/The Guardian
Toggle off both “Extreme Alerts” and “Severe Alerts”.
Obrazek
Android
For an Android phone or tablet with a mobile data connection, open settings and navigate to:

Settings > Safety and emergency > Wireless emergency alerts
Toggle off “Allow alerts”.
Obrazek
Different versions of Android from different manufacturers may look slightly different but the menus will be roughly the same.

Screenshots showing the settings for emergency alerts on a Google Pixel phone.
For Google’s version of Android open settings > Safety and emergency > Wireless emergency alerts. Photograph: Samuel Gibbs/The Guardian
Screenshots showing the settings for emergency alerts on a Samsung Galaxy phone.

Obrazek
For Samsung’s version of Android open settings > Safety and emergency > Wireless emergency alerts. Photograph: Samuel Gibbs/The Guardian
Some other types of 4G or 5G phones may also receive the alert. Disabling the mobile phone signal by enabling airplane mode or removing the Sim card should prevent the alert, but if in doubt turn the phone completely off or remove the battery "

Jak ja sobie poradze, to kazdy powinnien. :-8

Cytat:

2023-04-21 17:43:20, Richmond napisał(a):
Słysząc o kiepskiej pogodzie w Anglii, cieszę się, że zwinelam się na te parę dni gdzie indziej. Trzeci dzień bezchmurnego nieba. Jutro ma być podobnie. Muszę wymyślić co porobić.

Pogoda w tym roku w Anglii nie rozpieszcza.

....ale u mnie tez ladnie.

[ Ostatnio edytowany przez: Maat17 21-04-2023 23:07 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

galadriel

Post #2 Ocena: 0

2023-04-22 01:23:23 (2 lata temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Policja miala ubaw. Swoja droga gdyby to faktycznie byla domestic violance to juz dawno bym go zdazyla zabic zanim by przyjechali;)
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOnline

ZlotaPerla2

Post #3 Ocena: 0

2023-04-22 04:32:15 (2 lata temu)

ZlotaPerla2

Kobieta

Z nami od: 20-06-2022

Maat, ale ten cały post nie na temat, jak się wyłącza, to się pyta opcjonalnie, czy wysłać SOS/ emergency😎 to nie ma nic wspólnego z końcem świata 😎 i przysyłanym ostrzeżeniem.

Gal, przecież można wyłączyć dźwięki, silence, konferencję, czy teatr włączyć 😉
Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja

Do góry stronyOnline

Maat17

Post #4 Ocena: 0

2023-04-22 04:36:09 (2 lata temu)

Maat17

Kobieta

Z nami od: 18-02-2021

Caly na temat.

…a poza tym, to poszlam zobaczyc gdzie najblizsze AED.

[ Ostatnio edytowany przez: Maat17 22-04-2023 04:45 ]

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #5 Ocena: 0

2023-04-22 05:48:15 (2 lata temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Trzeba wyłączyć te alerty. Wydaje mi się, że zmiana ustawień na cicho i bez dźwięku nic nie pomoże. Ja będę musiała zmienić ponownie w niedzielę po powrocie do UK, bo zalogowanie się do sieci zmienia te ustawienia.

Dzisiaj wycieczka pociągiem i autobusem. Przynajmniej już wiem, że mogę zrobić sobie herbatę w pociągu. Życie na wodzie i sokach, to nie moje klimaty. W hotelu nie ma czajników, widocznie klient docelowy marki Moxy ma kupić sobie herbatę lub kawę w lobby.

U mnie w domu w UK nie było ładnej pogody, nawet kot nie chciał wyjść wczoraj do ogrodu.

[ Ostatnio edytowany przez: Richmond 22-04-2023 05:57 ]

Carpe diem.

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #6 Ocena: 0

2023-04-22 08:57:06 (2 lata temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Maat, ladna instrukcja, jak wylaczyc telefon na pare minut, by nie zawracal glowy.
Po pandemii masowe pomysly na testy obrony cywilnej ;).
W paru miastach w Pl wymyslili cwiczenia antyterrorystyczne, zamykajac cale kwartaly.
Nie ma jak to usprawnienia.

Gal, kawa i paczki dla policji byly?

Zimno, szaro i ponuro, przymrozki sie do nas wybieraja.

Do góry stronyOffline

ZlotaPerla2

Post #7 Ocena: 0

2023-04-22 11:18:35 (2 lata temu)

ZlotaPerla2

Kobieta

Z nami od: 20-06-2022

Jakie zimno, carboot był, fanty są, dwie "nowe" monetki z reszty do kolekcji - 50p i 2 funty :-p
Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja

Do góry stronyOnline

galadriel

Post #8 Ocena: 0

2023-04-22 11:41:39 (2 lata temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

@karjo, no nie, ale otwarlam w pijamie harry potter liczac, wiec niech bedzie ze jakas tam magia zadzialala.

Tak czy owak pytali, czy to klotnia malzenska. Normalnie jak patologia jakas, juz czekalam czy bedzie, ze sie znecam nad biednym uchodzca, do pracy zmuszam, pewnie modern slavery i co tam jeszcze: /

Na szczescie to byla tylko policja nie socjal service, bo ci by juz pewnie wymyslili abuse psychiczne, fizyczne, sexualne i pewnie jeszcze finansowe.

Jak przyjecahli to im sie kazalam pospieszyc, bo stoja przed wejsciem zamiast wejsc, no jeszcze tego " co sasiedzi pomysla" (keeping up appearances) : D, ze to do mnie policja przyjezdza.

Uff...
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOnline

Gwontownik

Post #9 Ocena: 0

2023-04-22 11:57:50 (2 lata temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

Cytat:

2023-04-22 05:48:15, Richmond napisał(a):
Trzeba wyłączyć te alerty. Wydaje mi się, że zmiana ustawień na cicho i bez dźwięku nic nie pomoże. Ja będę musiała zmienić ponownie w niedzielę po powrocie do UK, bo zalogowanie się do sieci zmienia te ustawienia.

Dzisiaj wycieczka pociągiem i autobusem. Przynajmniej już wiem, że mogę zrobić sobie herbatę w pociągu. Życie na wodzie i sokach, to nie moje klimaty. W hotelu nie ma czajników, widocznie klient docelowy marki Moxy ma kupić sobie herbatę lub kawę w lobby.

U mnie w domu w UK nie było ładnej pogody, nawet kot nie chciał wyjść wczoraj do ogrodu.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Richmond</i> 22-04-2023 05:57 ]

Alerty działają tylko w 4g i 5g. Wystarczy wybrać sieć 3g (a taką opcje mamy dostępną) i po alertach. Chyba że system a możliwości telefonu to dwie różna sprawy.
Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #10 Ocena: 0

2023-04-22 12:08:27 (2 lata temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

A dlaczego ta policja przyjechała Nie zrozumiałam tej historii z wyłączonym telefonem.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Strona 4481 z 5211 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 4480 | 4481 | 4482 ... 5209 | 5210 | 5211 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,